Cookie- og Privatlivspolitik
Vandt du Mockingjay-gallabilletter?

Vandt du Mockingjay-gallabilletter?

Konkurrencen er slut

Stem op!
182
Stem ned!
0
(reset)

Vi har fundet vinderne af de fem kino.dk-brugere, der med ledsager kan se The Hunger Games: Mockingjay - del 1 til gallapremieren. Stort tillykke til: 

1-5. præmien: 

Nanna Nim Christensen
Melissa Kjærulff
Amanda Alsing
Frederik Svarre
Daniella Falkenberg

Derudover har vi også trukket lod blandt de 1295 svar, og vinderne af lodtrækningen er: 

6.-15. præmien:

Amailie Christensen
Judith Frandsen
Tinna Gunnersen
Johnnie Jensen
Stine Bagger Nielsen
Isabella Romanow
Felicia Sørensen
Astrid Madsen
Victoria Carlsen
Britt L. Nielsen

Vinderne har fået direkte besked på mail. 

-----------------------------------------

Allerede den 18. november kan fem heldige kino-brugere med ledsager se The Hunger Games: Mockingjay - del 1 til gallapremieren.

Vi udlodder følgende:

1.-5. præmien:
To billetter til den danske gallapremiere den 18. november kl. 21:30 i Imperial i København (vinderne skal selv sørge for transport).
Et stk. Hunger Games-iPhone cover, et stk. Hunger Games-mulepose og et stk. Hunger Games-pin badge

6.-15. præmien:
To fribilletter 
Et stk. Hunger Games-iPhone cover, et stk. Hunger Games-mulepose og et stk. Hunger Games-pin badge

Sådan deltager du:
Fortæl os hvilken af karakterne fra Hunger Games-universet, der er din favorit?

Skriv dit svar forneden i kommentarfeltet. De fem bedste svar vinder gallabilletterne, mens de resterende 10 vindere findes via lodtrækning. 

Deadline er onsdag den 12. november kl. 23:59. Vinderne findes den 13. november og får direkte besked samme dag.

May the odds be ever in your favor!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dirty Pie

Ahem, gallapremieren starter kl. 20.45 i Imperial med filmstart 21.15. Det ville være synd, hvis vinderne skulle gå glip af den pga. fejlinformation.

Nanna Nim

Min yndlingskarakter fra the Hunger Games universet er helt klar Rue! Og hvorfor kan man så spørge om det? Hun er jo bare en meget lille karakter i The Hunger Games universet i forhold til Katniss, Peeta og mange andre karakter. Det er fordi hele revolutionen starter med Rue og ikke Katniss som mange andre tror. Jo selvfølgelige gjorde Katniss nogle ting som man ikke havde set før, som feks, hun er den første der melder sig frivilligt i district 12, hun skyder et æble mod the gamemakers og andre ting. Men disse ting er jo ikke rigtigt revolutionerende og det er det hellere ikke da Peeta erklær hans kærlighed for Katniss. Regler er jo stadig det samme, jo selvfølgelig vil det gøre legene lidt mere intersant og det er da også derfor the Captiol laver lidt propaganda ud af det. 
Men der hvor er en ændring i legen er med Rue. Fra det øjeblik man møder hende i bogen VED man med det samme at hun på en eller anden måde bliver en vigtigt karakter. Hun bliver endda lige fra starten sammenlignet med den mest vigtigt person for Katniss, hendes søster Prim. Hun er lille, ung og hun er hvad Prim ville være. Så med det samme føler Katniss sig trukket af hende.
Katniss kunne har nemt slået Rue ihjel da de mødes i træerne eller Rue kunne med garanti har lavet et overraskelses angrib på hende eller på en måde gjort the Careers opmærksom på Katniss. 
Men i stedet vælger Rue og vise Katniss the Tracker Jacker og på den måde hjælpe Katniss.

Herefter begynder ting og gå hurtigt, Rue og Katniss bliver et besynderligt team, de bliver allieret, men dette er ikke nyt i The Hunger Games da man tit oplever at teams bliver lavet hvorefter en eller anden på et eller andet tidspunkt forråder sit team. Men dette forhold mellem Katniss og Rue er anderledes, det er tæt, det er søsteragtig og de beskytter hinanden.
Også dør Rue, Katniss dræber hendes første tribute nemt efter det. Også holder Katniss Rue, hun græder for hende også synger hun en lullaby for Rue! Hun synger en sang for Rue med et stykke af sikkerhed og varme, hvilket man ikke har oplevet i the arena før. Og på det tidspunkt skydes kanonen af, her kunne Katniss nemt har efterladt Rue så hun ville samlet op, men det kan hun ikke. Katniss føler sig moralsk forpligte til og elske denne pige så meget som muligt. Og det her hvor revolutionen starter. Katniss ærer den døde. Hun ærede en død tribute fra et district som hun aldrig har set før, en person som hun kun har kendt for ganske kort tid. Men Katniss vælger og kaste de normale Hunger Games normer væk, hun vælger og glemme dem helt.

I the Hunger Games slå man normalt nådeløs ihjel og derefter efterlade deres krop for og blive sendt hjem i en træ box. Men Katniss vælger og giv Rue en begravelse i the Games. Hun pynter Rues krop med blomster, hun får det til og ligne at Rue bare sover, lidt lige som ingen skade er sket. Så sender Rue District hende en faldskærm med noget hjemmelavet brød, en måde og sige tak på for hvad Katniss gjorde for Rue. 
Thresh dræber herefter Clove og distrahere Cato ved og tage hans taske. Flammen er i gang nu og hvad der sker i Catching Fire er endnu mere åbenlys. Talen for Rue, Peetas maleri af Rue, alt fører tilbage til den lille pige som blev Katniss familie. 
Revolutionen startede aldrig med Katniss, hun var bare gløden for Rues flamme. 
Rue var den sande Mockingjay, hvilket er grunden til hun er min favorit karakter fra The Hunger Games- universet.

Anna

Min yndlingsperson må klart være Katniss. Hun er en af de mest nuancerede og gennemtænkte personer i historien, og er så uendeligt inspirerende og skelsættende. Igennem hendes tanker og følelser kommer mange forskellige spektre af et menneske til udtryk: medmenneskelighed, kærlighed, egoisme, sårbarhed, vrede, oprørskhed og meget mere. Hun har så mange sider, og jeg vil fokusere på dem der betyder mest for mig:

Katniss’ forhold til sin lillesøster Prim er noget af det smukkeste ved hende. Især i den første bog lever og ånder hun for at Prim skal have det godt. Hun melder sig frivilligt som soner for at Prim skal overleve, og selv i sit sidste øjeblik med sin mor og senere Gale sørger hun for at Prim ikke skal lide. Selv på vej til sin eventuelle død tænker hun kun på sin søster. Dette viser hendes store medmenneskelighed og næstekærlighed som mange gange igen kommer til udtryk i bøgerne. Hun ignorerer fuldstændigt sine egne behov for at hjælpe en anden person. Og jo flere mennesker hun oplever dø for hendes sag, jo mere mærker det hende. Hun bærer skylden for alle de mennesker der dør omkring hende på sine skuldre, for hun kan ikke acceptere at hun selv lever, når andre mennesker som fortjente livet lige så meget som hun, er døde.

Derudover er den måde hendes indre kvaler beskrives på så hårdt rammende og præcis. Hele hendes kamp for at holde sammen på sig selv, når hun føler at alting inde i hende falder fra hinanden er skrevet så utroligt rammende. Følelsen af at man bogstaveligt talt er ved at revne indvendigt er en noget mange har oplevet, men kan have svært ved at sætte ord på. Det er en følelse jeg selv har gennemgået mange gange og aldrig har vidst hvordan jeg skulle komme ud af. Det der gør Katniss så fantastisk er at hun kæmper sig igennem det. Hun ved at hun ikke kan eller må give op, og gør alt hvad der står i hendes magt for at holde sammen på sig selv. Denne bevidsthed om sine egne svagheder og besejringen af dem er en kæmpe inspiration, og er hvad der gør Katniss speciel. Det fungerer som en kæmpe inspiration for folk der læser hendes historie, og viser at man godt kan være stærk selv om man er sårbar. Denne skildring af en heltinde er yderst vigtig og inspirerende.

Alt i alt er Katniss Everdeen en fantastisk skrevet person, og klart det vigtigste element for mig i ”The Hunger Games” trilogien. Jeg er taknemmelig for at historien om en så sej og viljestærk kvinde har fået så meget succes, og kan næsten ikke vente til at jeg kan opleve hele universet på det store lærred.

Ea

Katniss uden tvivl den første der springer op i mit hoved. Save choice? Det ved jeg nu ikke, vi har alle vores grunde.

Katniss er en karakter der rummer utrolig meget! En en de kvaliteter jeg elsker ved hende er hvor "realistisk" hun er. Den måde Suzanne Collins har formået at skabe en så virkelighedsnær karakter er fantastisk!

Den måde hvorpå alle i en hvis form kan forbinde sig med hende og genkende hendes følelser og tanker er forunderligt.

For hun er fuld af følelser og fejl, og Gud hvor jeg dog elsker det!

Hendes fejl! En fantastisk evne som vi alle besider, selv også en fiktionskarakter.
Hendes målrettethed der kan fører hende mod sejer, men gøre blind for andet.
Hendes kærlighed, der flyder mange veje (team everlark!)
Og hendes evne til også at få prostravmatisk stres, selv om hun er opdigtet, sort på hvidt.

Jeg kan kun takke Suzanne for at have kraeret sådan en fantastisk karakter til mig, jeg kan nyde om og om igen.

Amanda Lærke

Haymitch er på ingen måde en sød, elskværdig eller rar karakter, og første gang jeg læste bøgerne kunne jeg ikke udstå ham. Han var en ensom, hadfyldt, narcissist, og jeg ignorerede ham stort set gennem alle tre bøger.
Og jeg ved ikke hvordan eller hvornår det skete, men en af de næste par gange jeg læste bøgerne, faldt jeg pladask for ham, og der ingen vej tilbage nu. Jeg elsker selvfølgelig næsten alle Suzanne Collins opdigtede personer, men Haymitch er absolut min ynglings karakter i hele trilogien.
Har han ændret sig siden jeg læste bogen første gang? Overhovedet ikke. Han er stadig en selvoptaget alkoholiker, og jeg kunne skrive en liste på 100 ting Haymitch gør der irriterer mig. Men det har jeg selvfølgelig ikke tænkt mig at gøre. Jeg vil derimod skrive en liste over alle de ting som drager mig mod Haymitch. Ikke nødvendigvis kun gode ting, men bare alle de ting som gør, at han er en af de mest spændende karaktere jeg længe har stødt på i ’Young adult’ fiction.
1. Først og fremmest den første gang vi møde ham; hans fald fra scenen på live TV. En bedre introduktion til en alkoholisk karakter får man ikke.
2. Han vandt ikke bare dødspillet, han vandt jubilæumsspillet med dobbelt så mange sonere, ved hjælp af hans intelligens.
3. Han vandt jubilæumsspillet ved hjælp af intelligens! Han brugte bogstaveligtalt arenaens eget kraftfældt og en økse til at dræbe sin sidste modstander.
4. Hans svar på om hvad hans syntes om at spillet har dobbelt så mange sonere var, at det ikke gjorde nogen forskel, de ville være lige så dumme som altid.
5. Han er en af de 4 eneste vindere fra distrikt 12.
6. Han laver en alliance med Maysilee (Madges tante) i spillet
7. Han vidste at arenaen måtte slutte på et tidspunkt, så han fortsatte sin rejse, selvom Maysilee ikke ville med.
8. Han løb tilbage efter han hørte Maysilee skrige, og prøvede at redde hende.
9. HAN PRØVEDE AT REDDE HENDE!
10. Han holdt hendes hånd mens hun døde (ligesom Katniss gjorde med Rue)
11. Han har været mentor i 23 år ALENE inden Katniss og Peeta kom til.
12. Han har, måtte se 46 personer fra hans distrikt dø, 2 hvert år.
13. Han tog sig sammen og hjalp Katniss og Peeta efter 23 års nytteløshed og mindst et par år med alkohol
14. Hans bagrundshistorie!
15. HANS BAGRUNDSHISTORIE!
16. HAN VANDT SPILLET OG KUNNE KOMME HJEM I LIVE TIL HANS KÆRESE OG HANS FAMILIE, OG IKKE I EN KISTE!
17. MEN FORDI HAN VAR KLOGERE END SPILLEMESTEREN SOM DESIGNEDE HANS ARENA, SÅ BLEV HANS MOR OG LILLEBROR OG KÆRESTE DRÆBT! HAN FIK IKKE ENGANG 2 UGER MED DEM FØR DE DØDE. DET ER HVAD JEG KALDER EN SPÆNENDE BAGRUNDSHISTORIE! JEG TAGER 2 BØGER OM DEN TAK!
18. Han overlevede på en eller anden måde 23 år længere end jeg havde regnet med da jeg læste om hans bagrundshistorie. Seriøst. Han burde have været dræbt af alkohols forgiftelse, eller blevet myrdet af Capitol på grund af noget dumt han sagde eller have begået selvmord. Det er en mand der vildt gerne vil overleve, selvom han overhovedet ikke har lyst til at leve… what????
19. Hans reaktion til at Katniss skød æblet i grisens mund var at grine.
20. Han kaldte Katniss lige så charmerende som en død snegl.
21. Stay alive! (jeg behøver ikke sige mere)
22. Han kan kommunikere med Katniss selvom hun er i arenaen og de ikke har mulighed for nogen som helst kommunikation. Jeg kan dårligt nok forstå hvad Katniss siger, og han kan snakke med hende gennem fucking suppe???? Og ved ikke at sende hende vand??????
23. Han krammer både Peeta og Katniss da de kommer ud af arenaen i live
24. Han fortæller Katniss om hvor vred Pres. Snow er på hende og Peeta efter hendes bær stunt.
25. Han fortæller hende hun er nødt til at spille sig super forelsket i Peeta, og overbevise Capitol om at det var på grund af kærlighed hun gjorde det, og ikke på grund af super hemmelige oprørs planer. (han beskytter dem selv efter spillet! Han elsker dem so var de hans små babyer!!! Eller… næsten).
26. ”Husk på hvem fjenden er” (enough said here!!!!)
27. Katniss stoler på Ham
28. Han er sådan en slags rigtig dårlig far rolle model for Katniss???
29. Han prøver stadig at holde Peeta og Katniss i live, SELVOM DE FUCKEDE TOTALT UP DA DE GAV TALER I DISTRIKT 11??!!?! (men udover det, så var Katniss tale perfekt, og ingen kan bilde mig andet ind)
30. Han er en løgnagtig orm og jeg elkser ham for det, for hold kæft hvor er han god til det.
31. Bilder både Katniss og Peeta ind han vil hjælpe dem emd at holde hinanden i live, mens han bare går og planlægger hans eget lille spil med oprør!
32. Og han siger til Katniss at distrikt 13 er ødelagt og smadret og ruiner, men han ved godt det ikke er saaandt.
33. Hvorfor er han min ynglings karakter igen??
34. Nåå ja… FORDI HAN FUCKING PLANLAGDE AT STIKKE KNIVEN I RYKKEN PÅ ALLE I HELE VERDEN, SPECIELT ALLE LÆSERNE SOM INGEN IDE HAVDE OM HANS PLANER??? FORTÆL MIG HVORDAN DU GJORDE DET HAYMICTH!!
35. Han ville have meldt sig frivilligt som soner og taget ind til hans største mareridt igen sammen med Katniss for at redde Peeta.
36. Han kaldte totalt alle i distrikt 13 ud på hvor meget deres oprørs promo videoer ville dræbe hele oprøret, og fik Katniss ud i noget virkelige aktion, så vi kunne få en af de bedste kapitler i verden, om Katniss is distrikt 8
37. Han trøster hende når hun er ked af det over Peeta.
38. HAN GJORDE SÅ ET AF MINE ABSOLUT YNGLINGS STEDER I HELE BOGEN EKSISTERER VE AT SPØRGE DE ANDRE VIP MENNESKER I OPRØRET HVORNÅR KATNISS GJORDE NOGET DER FIK DEM TIL AT KUNNE LIDE HENDE!!! BADASS!!
39. han er sarkastisk så det vil noget
40. og ret så muggen det meste af tiden…
41. han truer med at få et høreapparat sat ind i Katniss øre så han vil kunne tale med hende 24/7 resten af hendes liv, hvis hun ikke beholder den i selv.
42. Han regner ud hvad det er Peeta mener i hans interview med Ceaser Flikcerman, og REDDER VIRKELIG MANNGE LIV OKAY! Hvem smider også bomber på et sted der allerede ligge i ruiner??
43. Haymitch hjælper med at skabe planen der skal redde Peeta!!1 og de andre fangede mennesker selvfølgelig!!! Annie, og Johanna, og Enorbia den taber.
44. Han trøster hende igen da hun får af vide hun ikke må komme med på redningsmissionen. Eller… trøster nu i hvert flad så meget som Haymitch er i stand til… Han har seriæst brug for noge lektioner i rar opførsel… måske sammen med Katniss.
45. Han fortæller sin baggrundshistorie til Katniss fordi han stoler på hende
46. Haymitch PRØVER TOTALT AT STOPPE GALE I AT BLIVE EN PSYKO MORDER, men det lykkedes selvfølgelig ikke, da Gale totalt for lov til at springe bjerget kaldet nøden i distrikt 2 i stykker.
47. Hans epilog er bogstaveligtalt at han passer gæs. Men i det mindste bliver han da i distrikt 12, i forhold til andre personer som bare forlader det??? Mrs. Everdeen jeg kigger på dig!
48. Han har ikke haft et andet job end mentor i 25 år
49. Han fik bogstaveligtalt Capitol til at ligne idioter med det der kraftfældt og øksen… det er jeg stadig ikke ovre.
50. Han har sådan en ’toght love’ metode for at få Katniss og Peeta igennem de her tre bøger om helvede.
51. Han sagde Ja til at holde et sidste dødsspil med Capitol som deltagere for Katniss skyld (selvom det nok er det mest uhyggelige fra bogen jeg nogensinde har læst, det kunne have endt i 75 år med spil igen, bare med distrikter i magt mod Capitol)
52. Han er ekstrem uvenlig over for alle. Jeg ved ikke om det er blevet sat på den rigtige listen, men hva fanden, hvorfor ik.
53. Han fandt sin egen lille familie efter 23 år alene.
54. han laver fejl
55. og han laver dem hele tiden
56. første gang vi mødte ham var bogstavelig talt da han fladt ned fra scenen på live TV.
57. Han er rent faktisk blevet skrevet ekstremt godt som alkoholiker.
58. Han fungerer ret optimalt når han er ædru. Han redde både Katniss og Peeta i det første spil.
59. NÅ JA, HAN VAR DEN FØRSTE I VERDENSHISTORIEN TIL AT REDDE 2 SONERE FRA DØDEN! HVA FUCK, HVORFOR HUSKEDE JEG IKKE DET NOGET TIDLIGERE. BADASS #2
60. Det siges han var ret lækker som ung… jeg ved ikke… det bare ret rart at vide…
61. Han er en manipulerende lille skid og jeg elsker ham for det.
62. han fucking overlevede et dødspil, hvor 47 andre døde??? Hvordan fuck gjorde han det???? Giv mig en bog om det!
63. Han overlevede 3 bøger med rent massemord
64. Han var ikke med i nogen af spillene i bøgerne, eller med på den sidste mission i Capitol, men formåede stadig at blive min ynglings karakter??? Det er ret imponerende
65. han slap af sted med at kalde Katniss sweetheart i alle tre bøger uden at miste et øje eller en finger… nu hvor jeg tænker over det, så fornærmede han hende også hele tiden uden at dø
66. Han gav Finnick sit guld armbånd så Katniss kunne vide hun skulle stole på Finnick, fordi ellers ville hun blive dræbt, og alle Haymitch planer om oprør ville bliver ødelagt!! (jeg laver sjov!.. han gjorde det fordi han elsker hende som en utålelig niece og ikke vil se hende dø?? Måske.. nej??)
Jeeeg kunne skrive mere, meeeen jeg gider ikke, og jeg tror jeg har fået min pointe med. Peace out, og farvel.
(Det her gik fra en 12 tals stil til skrald fra lossepladsen på 0,5 sekunder? ups)

Amanda Lærke

Det var ret pinligt at læse igennem igen det her... ups

Cecillie

Kan I gætte, hvem det er?

I starten virker han som en karakter, der er overfladisk og måske en anelse selvglad. Man er ikke helt sikker på, om man kan stole på ham. Men som man lærer ham bedre at kende gennem bøgerne/filmen, bliver han en karakter, der har utrolig meget dybte. Han har været igennem en del, og har ikke kun måtte kæmpe i arenaen, men også efter, at han har vundet spillet. Han har lært, at han må tilpasse sig for at overleve.
Ud ad til virker han meget forskellig fra Katniss, men som hans sande karakter kommer frem, opdager man hurtigt, at de har mere til fælles en som så. For mig er han en meget kompleks karakter, for han er ikke kun, det man ser, for bag det chamerende ydre, gemmer sig en såret og kærlig person. Han har mange sider, og for mig bliver han derfor en karakter, man til en hvis grad kan relatere til. Det er for mig ikke svært at forstå, hvad der driver ham, kampen for at sikre og beskytte dem han holder af, også selv om det er på bekostning af sit eget liv.

Hvis du ikke kan gætte, hvem det er, er der her en ledetråd.
”Want a sugar cube?”

Sansuser/764187

Selvom det måske lidt nemt og lige ud af landevejen, så synes jeg hendes karakter er den mest nuancerede. Hun er ikke helten der uden tanke på sig selv kaster sig ind i kampen for de svage, hun gør sig nogle reele overvejelser. Faktisk synes jeg hendes udvikling gennem filmene er realistisk og gør hende på mange måder langt mere menneskelig og nærværende end hvis hun havde været endnu en af den slags helte, der aldrig tvivlede, der aldrig overvejede en ekstra gang.

Filmaticuser/847204

Da jeg selv har en lille instruktør gemt i maven, falder valget naturligt på Cressida.

Hun er en supersej, selvstændig og stærk instruktør, som gør sit for at viderebringe budskabet om Mockingjay. Hvor er det fedt med en (super)helt i skikkelse af en kvindelig instruktør. Sidstnævnte er der ikke for mange af i vores virkelige verden - så det er kærkomment med en fiktiv én, som jeg også kan se op til.

Og så gør det ikke noget, at det er knalddygtige Natalie Dormer der spiller karakteren :)

Patriciauser/218622

Selvom at han har/får mange problemer og traumatiske ting med i bagagen sætter han altid Katniss' behov og sikkerhed før hans egen, om det så skulle koste ham døden!
Peeta Mellark må være min yndlingsfigur, selvom det var svært at vælge blandt så mange karakter, som er perfekte, da de netop ikke er perfekte men har fejl.
Peeta er ærlig, kærlig og en af de mindst selviske personer i historien. Derfor er han min yndlings.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.