Cookie- og Privatlivspolitik
James Bond-skurk død

James Bond-skurk død

Richard Kiel (1939-2014)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Richard Kiel, der spillede Bond-skurken Jaws i The Spy Who Loved Me (1977) og Moonraker (1979), døde den 10. september i en alder af 74.

Den tårnhøje amerikaner var med stålbelagte tænder uden tvivl en af Bond-historiens mest mindeværdige modstandere, men Kiel var meget andet end Bond-skurk.

Interessen for skuespil startede på teaterscenen og på tv i 1960erne, mens Kiel sideløbende arbejdede som udsmider og underviste i matematik på aftenskole.

Rollen som Roger Moores nærmest stumme modstander er og bliver dog karrierens højdepunkt. Det var faktisk meningen, at Jaws skulle dø i slutningen af 'The Spy Who Loved Me', men en testvisning afslørede, at publikum elskede ham, så han fik lov til at overleve og vende tilbage i en mere sympatisk udgave i 'Moonraker'.

Efter gennembruddet kunne Kiel arbejde som kultskuespiller i en lang karriere, der fortsatte frem til 2011. Han var senest biografaktuel i 2010 som stemmen bag Vlad i Disneys Tangled, og andre bemærkelsesværdige titler inkluderer 'The Longest Yard', Pale Rider og 'Happy Gilmore'.

Kiel efterlader en kone, fire børn og ni børnebørn. 


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Harmonicauser/926845

Indrømmet, han havde ikke fået sine berømte "bisser" endnu, men skurkerollen i Silverstreak ligger meget tæt på rollen som Jaws, og den blev indspillet 1 år før The Spy Who Loved Me.

Enig i, at han var den mest ikoniske bond skurk ever.

CINEMANDRUP

Jaws står som en af de mest ikoniske bond skurke dags dato. Han passede perfekt til rollen, hvor det gik fra at være både sjovt, underholdende til skræmmende for den tids bond film.

Hans rolle i Happy Gilmore var ligeledes baseret på hans store figur, men gjorde ham stadig mindeværdig og ligeledes i The Longest Yard, hvor han spiller på sin store fremtoning igen og gjorde sig bemærket. Det var sjovt og underholdende. Desværre er verden blevet en bond skurk mindre.

R.I.P Richard Kiel

Jacob

Jaws er en af de bedste Bond skurke til dato, og Richard Kiel vil blive savnet for sit store og imponerende engagement.

Wayne

At hans eftermæle altid vil hænge uløseligt sammen med rollen som Jaws, skyldes selvfølgelig hans enorme fysiske fremtoning.

Netop den rolle har uden tvivl betydet at han ikke fik ret mange andre - da han simpelthen blev typecastet som Bond skurk. Men til gengæld, sikke en skurk. På mange måder en af de mest skræmmende, og samtidig sjove af slagsen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

6 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter