Welcome to the jungle

'Tarzan' og 'Junglebogen' på vej
Billede
(© Screen Gems)

2015 og 2016 bliver årene, hvor flere film vælger at gå på opdagelse i den ukendte jungle.

The Jungle Book (2015)
Den første film er Disneys 'The Jungle Book', som er en live-action af Disney klassikeren Junglebogen (1968), der var Walt Disneys sidste film.

Eventyret om den lille dreng Mowgli, der vokser op blandt dyrene i den indiske jungle, har flere af Hollywoods store navne, heriblandt tre Oscar-vindere, på rollelisten. 

Skuespilleren Ben Kingsley skal lægge stemme til den ansvarsfulde sorte panter Bagheera, Christopher Walken som orangutangen Kong Loui og skuespillerinden Lupita Nyong’o som ulvemoderen Raksha, der tager sig af den lille Mowgli. De får selskab af Scarlett Johansson, der spiller den snedige slange Kaa og skuespilleren Bill Murray som den godmodige Baloo. Idris Elba medvirler også som den farefulde tiger Shere Khan og Giancarlo Esposito som ulveflokkens leder Akela.

Sidst men ikke mindst har vi debutanten Neel Sethi, som skal lægge stemme til hovedpersonen Mowgli.

'The Jungle Book' bliver instrueret af Jon Favreau, der står bag de to første Iron Man-film, og filmen får premiere i de danske biografer den 8. oktober 2015.

Tarzan (2016)
Den kommende Tarzan-film handler om abernes konge og hans udkårne Janes liv efter junglen. De bor i London, da Dronning Victoria beder Tarzan om hjælp, siden der er sket nogle mystiske hændelser i en mine i den jungle, som Tarzan kommer fra. Tarzan vender tilbage til junglen for at give en hjælpende hånd.

I hovedrollen som Tarzan finder man den svenske skuespiller Alexander Skarsgård (True Blood), og den australske skuespillerinde Margot Robbie (The Wolf of Wall Street) som Jane. Oscar-vinderen Christoph Waltz og Samuel L. Jackson er også på rollelisten.

Harry Potter-instruktøren David Yates står bag 'Tarzan', der forventes at få premiere i de danske biografer den 14. juli 2016.

Jungle Book: Origins (2016)
Tredje junglefilm er dramaet 'Jungle Book: Origins', der bliver skuespilleren Andy Serkis’ debut som instruktør.

Warners film er ligesom Disneys film baseret på Rudyard Kiplings klassiker om en forældreløs dreng, der vokser op i den vilde natur, men en rolleliste er endnu ikke blevet offentliggjort. Men mon ikke vi kan forvente, at der bliver gjort brug af noget motion capture, når Serkis sidder i instruktørstolen.

'Jungle Book: Origins' får premiere den 20. oktober i 2016.