Cookie- og Privatlivspolitik
"Nicolas Cage er blevet voksen"

"Nicolas Cage er blevet voksen"

Det barske drama ’Joe’ deler brugerne

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

I dag får sydstatsdramaet Joe premiere i de danske biografer, men allerede i sidste uge kunne #kinotur vise Nicolas Cage-filmen til en flok brugere, der til gengæld kvitterede med en anmeldelse.

#kinotur havde desuden bedt filmanmelder Christian Monggaard åbne arrangementet med et foredrag om "Den gode anmeldelse" for at inspirere deltagerne.

Resultatet? Den barske fortælling delte publikum i to lejre. Den ene halvdel er positive, rørte og byder hovedrolleindehaveren velkommen tilbage i en stærk præstation efter utallige dårlige roller. Den anden halvdel fandt filmen for langsom og savnede et mere handlingsmættet plot.

Fælles for alle anmeldelser - sure som søde - er stor ros til skuespillet, hvor især Cage, unge Tye Sheridan og den uhyggeligt autentiske Gary Poulter fremhæves.

Her er et udsnit af anmeldelserne, der kan læses i deres fulde længde på filmens profil

Josephine:
"Nicolas Cage er tilbage i sin bedste rolle siden Leaving Las Vegas og viser endnu engang, at han rent faktisk besidder nogle fantastiske evner som skuespiller. Man glemmer hurtigt, at det er Cage, man sidder og ser på, for han ER Joe. […] En helt igennem fantastisk stærk film. Socialrealisme når det er bedst. Det var tiltrængt og i høj grad på tide, både fra Hollywood og Mr. Cage. I feel the Oscar buzz."

Martin Rendtorff:
"Jeg gik ind for at se 'Joe' med en forventning om at se Cage i hans længe ventede comeback-film. Forventningerne blev i stor grad indfriet. Alt i alt er jeg meget positiv over filmen og er glad for, at Cage igen er på rette spor."

Martine:
"Et barskt drama, som bestemt ikke er min smag. Dog er jeg nødt til at indrømme, at den har et imponerende cast, og at Nicolas Cage, som den tatoverede, dybt komplicerede og lukkede Joe, trækker seeren dybt med ind i filmen. [...] Derudover leverer Tye Sheridan, som sønnen Gary, og faderen, spillet af den ukendte Gary Poulter, to fremragende præstationer."

Lasse:
"Ikke en let tilgængelig film, og dens temmelig atypiske tempo og visuelle stil skal nok skræmme nogle biografgængere væk, men bag det trøstesløse ydre gemmer der sig en relevant og tankevækkende film fyldt med flotte præstationer og en ualmindelig veloplagt Nicolas Cage."

Mikkel:
"Bestemt ikke en film man falder i søvn til!"

Per Chr. Malling:
"Er du til film som Winter's Bone og Martha Marcy May Marlene, som filmen lægger sig meget op af, eller vil du se, at Nicolas Cage rent faktisk godt kan bære en svær rolle, kan jeg kun give filmen min varmeste anbefaling."

Filmtips.dk - Peter:
"Manuskriptet gør desværre, at man aldrig helt bliver følelsesmæssigt involveret i Nicolas Cages karakter Joe, og det hæmmer uden tvivl den samlede oplevelse. Jeg var dog ret begejstret for den visuelle stil, og sammen med musikken leverer filmen faktisk nogle ganske stemningsfyldte scener."

Peter H. Go Pack Go:
"Jeg kan varmt anbefale den, dog ikke for sarte sjæle."
 
Erik:
"Nicolas Cage er ikke Jordens største skuespiller, og han har i mange år spillet med i en masse skodfilm, men her leverer han varen og yder en overbevisende præstation."

FilmReview.dk:
"Når Nicolas Cages karakter Joe aldrig bliver klogere, sygner han desværre hen i ligegyldighed, og sympatien og interessen for karakter og historie udebliver. […] Både Nicolas Cage, og især den unge Tye Sheridan, leverer dog glimrende skuespilpræstationer."

Ann-Britt:
"Er du til samfundsrealistiske film, der ikke er bange for at tage fat, dér hvor det gør ondt, så er du garanteret en stor oplevelse."

Henriette:
"Det var ikke lige det comeback, jeg havde håbet på, men klart et lille step up og måske mere vil følge."

Carina
"[Jeg blev] berørt på nogle følelsesmæssige tangenter, der ikke normalt påvirkes, når jeg er i biografen. […] Det er ikke en genre, jeg har betalt penge for at se før, men det er givende på et andet plan, end hvad jeg er vant til, og vil derfor anbefale den til tålmodige sjæle."

Henriette69:
"Har ikke tidligere set nogle af David Gordon Greens film, og jeg tænker ikke, det bliver til flere efter denne. Men har du brug for, eller lyst til, en omgang solid mørk socialrealisme, så er den et godt bud."

Jonas:
”[Filmens] styrkeside er dens udprægede sydstats-gotik: solblegede nuancer af gul, grøn og mudderbrun, hyperrealistisk vold (gerne med døden til følge) samt tætte close ups af fattigdom i form af dårlige tænder, forslåede ansigter og faldefærdige bygninger. Det er ulækkert på den lækre måde.”

Moyna:
"Ikke uden sine gode øjeblikke, men uden en dybere grund til at engagere sig. Filmen skal dog ses for dens skuespil fra birollerne og dens uimodståelige instruktion af omgivelser og stemning."

James Jackson Carter:
"Minder mig om Martin Scorseses Taxi Driver, hvis den foregik i en lille by i Texas. Filmen gør et fantastisk job med at trække os ind i en meget grå/sepia tonet verden, [og] man lærer hurtigt at acceptere, hvordan tingene foregår, omend meget brutalt, fordi verden føles så ægte igennem gode skuespillerpræstationer, fantastisk production design, cinematography og redigering."

Jonas:
"En meget dyster film der med sit socialrealistiske tema ikke kan undgå at minde mig om Darren Aronofskys The Wrestler. Både i sin gritty og mørke æstetik, men også i sin hovedpersons kamp mod sig selv og hverdagen. […] Bestemt ikke en film for alle, lang fra, men en film der har hængt fast hos mig."

Isabella:
"Filmen føltes uendelig lang, og jeg gik ud fra biografen med en helt overvældende tom følelse."

Maria:
"Sydstatsfilm har aldrig rigtig været mig, men jeg havde håbet på, at 'Joe' måske kunne blive en af de få, jeg rent faktisk brød mig om, som tilfældet eksempelvis var det med Mud og Hushpuppy, [men] 'Joe' blev desværre kun en Average Joe."

Malte:
"Den håndholdte kameraføring og den dystre musik var med til at skabe en rigtig fin følelse af, hvad der foregik inde i Joe, hvilket jeg var ret vild med."

Kasper:
"Viser en hel ny side af skuespiller Nicolas Cage, mens filmen i sig selv er rodet på den helt rigtige måde. Den formår at være dyster og humoristisk. […] Det lover godt for Cage, og selvom han er halvtreds, er han endelig blevet voksen som skuespiller."

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jan

Med alt for mange dårlige film, hvor Ghost Rider filmene skraber bunden på ikke bare hans karriere.
Jeg ser frem til den her, som måske kan komme tilbage til film præstationer som Face/Off eller Leaving Las Vegas. En anden god film The Rock, hvor han spiller godt, men filmen bliver båret af to støttehjul ved navnene Sean Connery og Ed Harris.
Sean Connery løfter jo Nicolas Cage i The Rock , som Dustin Hoffman løfter Tom Cruise i Rain Man.
Efter min mening, de bedste film med Nicolas Cage:
1. ?
2. Face/Off
3. Leaving Las Vegas
4. 8mm
5. The Rock
6. Knowing

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

13 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden