Cookie- og Privatlivspolitik
"Jeg lyder, som om jeg har slugt Arnold Schwarzenegger"

"Jeg lyder, som om jeg har slugt Arnold Schwarzenegger"

Pilou Asbæk om at spille over for Scarlett Johansson i 'Lucy'

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Herhjemme er han en af de største stjerner i sin generation, men udlandet er blot først ved at få øjnene op for Pilou Asbæk.

Skuespillerens første internationale rolle er over for ingen ringere end Scarlett Johansson i Luc Bessons premiereaktuelle Lucy, som du kan se i dette klip fra actionfilmen.

Havde du længe søgt efter en international rolle?
- Nej, overhovedet ikke. Luc Bessons caster havde set noget af det, jeg har lavet i Danmark, måske 'Borgen', Kapringen og Spies & Glistrup, og valgt mig blandt flere 1.000. Så flyver man til Paris og mødes med Besson sammen med de seks andre, der var kaldt til audition. Men det er ikke noget, du går efter. Det er en fjer i hatten eller en bonus.

Var det ikke sjovt?
- Det er skide skægt. Det er sjovt at få lov til at arbejde sammen med Luc Besson, som har lavet i hvert fald fem mesterværker, og med Scarlett Johansson, som er verdens største sexsymbol og en af de største kvindelige stjerner. Det ville være fjollet, hvis man ikke ville flyve til Taipei en lille uge og lave starten af Bessons næste spillefilm.

Hvordan var det at spille over for Scarlett Johansson?
- Det var ligesom at spille over for Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen eller mange andre kvindelige skuespillere. Det er to kollegaer, der går sammen om en tekst og løse en opgave så godt som muligt. Det gør også, at man ikke bliver starstruck, fordi det bare er to mennesker, der er på arbejde. Maskinen er fuldstændig den samme på et dansk, et fransk eller et amerikansk filmhold, men det er bare meget større.

Så det er meget af det samme?
- Forskellen er nok mest, at det er på engelsk. Jeg kan mærke, at det udenlandske marked har åbnet sig meget for mig i de sidste måneder, og at der er en kæmpe interesse i vores dansk-skandinaviske accent. Når jeg hører en fransk eller italiensk accent, tænker jeg: "Det var sgu da meget fedt." Men når jeg så hører mig selv, tænker jeg: "Åh nej, jeg lyder, som om jeg har slugt Arnold Schwarzenegger." Paradokset er, at det ikke er opfattelsen i udlandet. Det er jo et held, når man er så crap-agtig til engelsk som undertegnede. Men så har man jo også noget at arbejde med.

Vil du have flere internationale rolle?
- Hvis jeg bare oplevede en brøkdel af, hvad Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster-Waldau har opnået, ville jeg være glad og tilfreds. Men det er ikke noget, jeg forventer. Mit marked er Danmark og Skandinavien, men det går godt med de internationale castinger for tiden. Lige nu har jeg måske 5-10 udenlandske projekter at vælge imellem til næste år - alt fra mystiske, udefinerbare B-horrorfilm til super eksklusive amerikanske produktioner.

Til efteråret er du med i en helt anden type film, nemlig Bille Augusts Stille hjerte. Hvad er den største forskel på den og 'Lucy'?
- Det er en helt anden genre, og der gælder nogle helt andre konventioner inden for skuespilstil. I 'Lucy' kan du stå med cowboyhat og farvede solbriller i et lidt mere surrealistisk univers. Du må gerne være lidt mere over the top, og du må gerne forstærke din danske accent. De universer, Luc Besson skaber, er nærmest cartoonish. Det er langt fra det, Bille August skaber. 'Stille hjerte' er et kammerspil, og det er en anden præmis.

Hvordan var Luc Besson som person?
- Han var simpelthen så fantastisk. Han behandlede en amatør fra Danmark meget behageligt, og vi var ude at spise sammen hver dag efter optagelserne. Det er en drøm som skuespiller at være med i hans film, og så er han kæmpe filmnørd ligesom os andre.

Lucy er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden