Ulrich Thomsen skal være landstræner

Skuespilleren scorer rollen som Richard Møller Nielsen
Billede
(© Zentropa)

Ulrich Thomsen er blevet bekræftet til at spille den tidligere fodboldlandstræner Richard Møller Nielsen i filmen om EM-triumfen i 1992. Det skriver SF Film i en pressemeddelelse.

'Sommeren '92' bliver titlen på Kasper Barfoeds spillefilm om det danske fodboldslandsholds vej til EM-sejr. Optagelserne går i gang til efteråret, hvor Thomsen er færdig med indspilningerne til tredje sæson af TV-serien 'Banshee'.

- Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere - både med spillerne, pressen og ledelsen - og blev derfor ofte misforstået, udtaler Ulrich Thomsen i pressemeddelelsen.

- Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille, og jeg glæder mig til at fylde rollen ud.
 
Vi er slet ikke i tvivl om, at Thomsen både udseendemæssigt og som skuespiller nok skal overbevise publikum om, at han er den legendariske landstræner. Men hvem der skal spille Peter Schmeichel, Brian Laudrup og de andre EM-helte, vides endnu ikke.

'Sommeren '92' forventes at få dansk biografpremiere i efteråret 2015.

Hvad synes du om, at Ulrich Thomsen skal spille Ricardo?