Godzilla-instruktør instruerer den næste Star Wars-film

En drengedrøm går i opfyldelse for Gareth Edwards
Billede
(© Legendary Pictures)

Godzilla-instruktøren Gareth Edwards skal instruere den første film efter J.J. AbramsStar Wars: Episode VII.

Støvet var kun lige begyndt at lægge sig efter verdenspremieren på hans film om det store japanske monster, da Legendary Pictures offentliggjorde nyheden om, at de allerede havde sat gang i en efterfølger.

Den officielle melding er stadig, at Edwards er efterfølgerens instruktør, men det ser nu ud til, at han bliver en overordentlig travl mand.

Starwars.com kommer nemlig i dag med nyheden om, at Edwards skal instruere en anden efterfølger:

- Ud over den kommende, nye Star Wars-trilogi, har Lucasfilm og Disney påbegyndt udviklingen af flere enkeltstående film, der vil byde på nye historier uden for sagaens kerne. Gareth Edwards skal instruere den første af disse film, med et manuskript af Gary Whitta. Filmen får premiere den 16. december 2016, skriver sitet.

Det er gået stærkt for den unge Edwards, siden han i 2010 skrev, instruerede, fotograferede og skabte de visuelle effekter på sin første film Monsters med et minimalt budget.

Nu står han i front for to af tidens største franchises, men det er ikke overraskende Star Wars, der betyder mest for ham. Edwards udtaler i pressemeddelelsen:

- Lige siden jeg så 'Star Wars' for første gang, vidste jeg, hvad jeg ville med mit liv: Være en del af oprørsbevægelsen! Jeg kunne ikke være mere beæret og spændt over at drage ud på denne mission med Lucasfilm.

Samtidig med udnævnelsen af spin-off-filmens instruktør kom det også frem, at Gary Whitta skal skrive manuskriptet. Whitta er mest kendt for at have skrevet
The Book of Eli og After Earth. Derudover har han fungeret som forfatter på et par computerspil.

Star Wars-lejren ser ud til, at tage ved lære af Marvels utrættelige produktionsplan ved at sætte skub i en (næsten) uoverskuelig mængde film.

Hvis det går som planlagt, kan vi således se frem til premieren på en ny Star Wars-film hver december fra og med næste år. Og i hvert fald seks år frem.

Hvad synes du om udnævnelsen af Gareth Edwards som Star Wars-instruktør?