Coen-brødrene, Tom Hanks & Steven Spielberg

Koldkrigs-filmen får nye manusforfattere
Billede
(© UIP)

Når Tom Hanks gerne vil medvirke, og Steven Spielberg gerne vil producere (muligvis instruere), så har et projekt allerede god medvind. Alligevel har en kommende koldkrigs-thriller med disse kræfter bag netop hyret selveste Coen-brødrene som manuskriptforfattere.

Filmen, der endnu ikke har en titel, bygger på den sande historie om advokaten James Donovan, der kæmper for at få piloten Gary Powers frigivet fra Sovjetunionen midt i den kolde krig. Må vi foreslå titlen 'Saving Pilot Gary'?

DreamWorks fik rettighederne til Matt Charmans oprindelige manuskript sidste år, men har nu bedt Joel og Ethan Coen arbejde på et nyt udkast. Muligvis inspireret af søskendeparrets sidste manusarbejde på Angelina Jolies autentiske krigsdrama Unbroken.

Et Coen-manuskript er dog ikke altid garant for hæder og lange biografkøer. De har vundet Oscars for forlægget til egne film som Fargo og No Country for Old Men, men for nylig stod de også bag manuskriptet til fiaskoen Gambit med Colin Firth og Cameron Diaz.

Brødrenes tilknytning til projektet kunne alligevel godt få indflydelse på, om Spielberg vil instruere eller ej. Mesterinstruktøren har for nyligt meddelt, at hans næste projekt bliver 'BFG' (Big Friendly Giants), men ifølge Empire siger kilder, at han overvejer sagen... Man kan da håbe.