Cookie- og Privatlivspolitik
10 ting du skal vide om 'Godzilla'

10 ting du skal vide om 'Godzilla'

En gammel øgle, der har oplevet lidt af hvert

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Godzilla har premiere i dag. Som opvarmning får I her en bunke nyttige, og også nogle knap så nyttige, facts om kæmpeøglen og dens mange film.

1. Godzillas første film var den japanske Gojira fra 1954.

2. Den nye ’Godzilla’ bliver den 30. film om Monstrenes Konge. Det japanske studie Toho står for 28 af de forrige filmatiseringer, og en enkelt anden amerikansk udgave udkom i 1998.

3. Godzillas japanske navn Gojira er en sammentrækning af ordene gorira og kujira, som betyder gorilla og hval.

Godzilla 1954

4. Idéen om den muterede øgle udsprang af den japanske frygt efter det amerikanske atombombeangreb på Japan i 1945 og de efterfølgende prøvesprængninger i Stillehavet. En del af Godzillas originale design var, at dens huds tekstur skulle ligne sårene på atombombernes ofre.

5. Godzilla blev i den oprindelig film skabt af radioaktiv stråling efter atomsprængningerne og er selv radioaktiv. Han har bl.a. "atom-ånde", som er en slags laserstråle, han skyder ud af munden.

6. Godzilla har været oppe at slås med en hel del andre sære væsner, fx King Kong, en robot-Godzilla, kæmpehummeren Ebirah og Space Godzilla, som kom til Jorden på en meteor. Godzillas ærkefjende kan siges at være Mothra, et gigantisk møl, som dino-monsteret har kæmpet mod i hele syv film.

 

7. Alle monstre i de japanske Godzilla-film er spillet af stuntmænd i dragter frem for computergrafik - også i den nyeste fra 2004.

Godzilla suit

8. Det originale brøl blev lavet ved, at lyddesigneren strøg en læderhandske dyppet i harpiks ned af strengene på en kontrabas. Der er blevet designet et nyt brøl til den nye 'Godzilla', som er inspireret af det originale monsters lyd: et skrig efterfulgt af en dyb rumlen. 

9. Godzilla har en unge, der er halvt så stor som ham, som kaldes Minilla eller Godzilla Junior. Vi vil ikke lyve: Han er ret nuttet.

 

10. I 1978 fik Godzilla sin egen amerikanske, animerede TV-serie, hvor han var helten. Når den amerikanske flåde var i fare fra søuhyrer og des lige, kunne de tilkalde Godzilla og hans sidekick Godzooki. Se intro-sekvensen her.

 

Bonusfact: I den nye 'Godzilla' spiller Aaron Taylor-Johnson og Elizabeth Olsen mand og kone. Til næste år spiller de sammen igen, men som bror og søster med superkræfter i Avengers 2: Age of Ultron.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
JegELSKERFilm

Dejligt med noget cool Godzilla information. (klap, klap) :-D

The Restless Warrioruser/427240

Blandt mange fans er King Ghidorah (King Ghidrah eller Monster Zero) Godzilla's primære ærkefjende.

Jovist er Mothra et af Toho's mest populær kaiju, og Godzilla og Mothra har da også kæmpet mod hinanden i flere film, men de har også samarbejdet, for blandt andet at bekæmpe Ghidorah.

Så at kalde Mothra Godzilla's ærkefjende er nok ikke helt korrekt i forhold til Godzilla Mytologien.

Ellers en rigtig fin artikel :-)

Kennethuser/11271

Det gamle brøl bliver IKKE genbrugt - der er lavet et helt nyt http://www.wired.com/2014/05/designing-godzillas-scream/

Signe Lausen

Du har ret Kenneth, det er ikke det originale brøl de bruger i den nye 'Godzilla'. Det har vi misforstået, for det nye brøl er lavet, så det lyder som det originale. Som lyddesigneren siger, det starter med et skrig efterfulgt af en lang rumlen. Som reference, se denne video, der samler alle brølene fra de sidste 30 film :) http://www.youtube.com/watch?v=ORSvf8eVa0g

Jacob

Skægge facs om monstrenes konge. Jeg håber Aaron Taylor-Johnson og Elizabeth Olsen løsner lidt op som henholdsvis Quicksilver og Scarlet Witch, for det var helt ærlig ikke den allerbedste præstation i Godzilla. Til deres forsvar var deres roller også meget stereotype, og man kunne godt ønske sig man havde gjort ligeså meget ud af manus som med effekterne.

CINEMANDRUP

Sjove og gode facts, som man gennem sin barndoms film med kæmpeøglen havde erhvervet sig. A trip down memory lane.

Minilla var den ting jeg ikke havde kendskab til og sikke dog et trist forsøg på at gøre Godzilla til moder. Er glad for at det ikke så dagens lys på film -
måske tager jeg fejl og filmen findes, JEEPERS:-/

Jeg husker specielt det sidste fact nr. 10, med den animerede serie, som opslugte mig og hvordan jeg nærmest heppede, når menneskene ikke kunne klare ærterne og måtte lade en kæmpe stor radioaktiv øgle agere destruktiv diplomat og klare skærene - episk.

Titelmelodien sender en direkte i barndommen og det gør desværre Godzillas - tør jeg sige det - Sidekick, Godzooki, også. Hvordan kunne det være, at Godzilla skulle have en kikset sidekick. Hvis man hører titelsangen kan man hører hvor maskulint/macho, der nærmest bliver råbt Godzilla og så kort efter bløde fløjsstemmer, der nynner Godzooki og lige minder en om at det kan godt være du vil se øgle smadder, men vi skal også have en pauseklovn.

Gode facts - besides Minilla og Godzooki:-)

Signe Lausen

Tak for ros :D
Baby Godzilla er faktisk med i op til flere film i forskellige afskygninger. Klippet i artiklen er fra 'Godzilla vs. Space Godzilla'.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Trine

Så fedt med den her liste - nu ved jeg, hvad aftenen i sofaen skal gå med.

1 time siden
Stine Teglgaard

Som Ki også skriver, så er det vist ret sikkert, at det er hovedet.

2 timer siden
Kim
Kim

Hvis det var fosteret, hvordan skulle Brad Pitt så vide/se at det var hans barn, og deraf slå morderen ihjel!

2 timer siden
Andersuser/37977
Andersuser/37977

God artikel - fantastisk film, jeg husker også den første gang jeg så "Seven" i biografen og de efterfølgende gange, jeg har set den.

3 timer siden
Steenuser/813780
Steenuser/813780

....Men hans bror er bare så meget bedre ;-)

4 timer siden