Cookie- og Privatlivspolitik
Tillykke Top 10: Russell Crowe

Tillykke Top 10: Russell Crowe

Hans ti absolut bedste film ifølge jer

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Russell Crowe fylder 50 runde år i dag. I den forbindelse har vi spurgt jer, hvilke af Russells film, som I mener er hans bedste.

Lad os som det første understrege, at førstepladsen er den mest forudsigelige førsteplads af alle verdens mest forudsigelige førstepladser.

Men derefter bliver det mere interessant, for Russell har spillet med i meget forskellige film. Så hvilke af dem har gjort størst indtryk på jer? Find ud af det her.


#10. Man of Steel (2013)
Sidste års Superman-hit har godt nok kun Russell med i en birolle som Kal-Els far. Ikke desto mindre er I glade for ham som Super-far, så den sniger sig lige akkurat med på listen.


#9. American Gangster (2007)
Russell sættes overfor Denzel Washington i en episk gangster-historie, i denne første af tre Russell-film på listen, der er instrueret af Ridley Scott. De to bringer det bedste ud i hinanden, hvilket alle deres fem film viser.


#8. Cinderella Man (2005)
En rigtig Hollywood-boksefilm, hvor Russell viser sig fra sin mest følsomme og kære side. Her er ingen ukontrolleret vrede eller gal besættelse, men derimod en kærlig familiefar, der prøver at balancere sin kærlighed til boksning, sin kone og sine børn. 


#7. Les Miserables (2012)
I betragtning af hvor mange tæsk Russell fik for sin skrålende Javert, er det egentlig lidt overraskende, at I har stemt den ind på en syvende plads. Selv dem, der elskede filmen, synes jo, at Russell faldt uden for. Måske I har fået medlidenhed med ham? 


#6. 3:10 to Yuma (2007)
En opdatering af en western-klassiker af samme navn, der næsten fungerer bedre end originalen. Som kino.dk-bruger Modesty kommenterer: - 3:10 til Yuma er en af de bedste opdateringer længe. Sindssygt spændende og velspillet på alle leder og kanter.


#5. Master and Commander: The Far Side of the World (2003)
Med en kanon under den ene arm og sin violin under den anden, jager Russell Napoleons lurvede franskmænd halvvejs Jorden rundt i en brusende omgang flådeaction. Kino.dk-bruger Annette kommenterer: - Jeg elsker den film og RC er en fornøjelse, sammen med mange andre medspillere. Knald god historie og smukt filmet.


#4. Robin Hood (2010)
Russell og Ridley samledes igen, da de sammen skabte denne opdatering af historien om Robin Hood. 'Robin Hood' er ikke den mest anerkendte Russell Crowe-film, men Russell fejler ikke noget i den, for som kino.dk-bruger Frk. Zamora udtrykker det: - Russell Crowe er i sit rette element og spiller rollen til UG.


#3. L.A. Confidential (1997)
Med rollen som håndlangeren/politimanden Bud White fik Russell Crowe sit mest definerende gennembrud og med god grund. Vi kan ikke sige det bedre end kino.dk-bruger Modesty: - Jeg er generelt glad for film, hvor skurkene er de gode, og de gode er skurke. Og RC er god som politimands-bøf med hjertet på rette sted (hvor kliche-agtigt det end lyder).


#2. A Beautiful Mind (2001)
Russell blev nomineret men vandt ikke en Oscar for sin rolle som matematikgeniet John Nash. Han blev (måske uretfærdigt) slået af Denzel Washington i 'Training Day', som kino.dk-bruger Pil udtrykker det: - Jeg synes uden tvivl, at hans bedste præstation er i 'A Beautiful Mind'. At han blev snydt for en Oscar for den, var en skandale, for det er uden tvivl rollen som John Nash, der er hans allerbedste præstation.


#1. Gladiator (2000)
Ta-daa! Som sagt den mindst overraskende førsteplads nogensinde, men ikke desto mindre fortjent. 'Gladiator' ér en fantastisk film, hvilket mange af jer har kommenteret. Kino.dk-bruger Cinemandrup: - Hvis det var muligt gik alle mine tre stemmer til Gladiator. Wayne: - En af de bedste sværd/sandal film nogensinde. Og til sidst Carl: - Russell Crowe brillerer virkelig i sin hidtil bedste rolle! Han er med til at bære hele filmen og medvirker til, at den er en af de bedste hævnfilm nogensinde lavet!

Tillykke med de 50 år til Russell Crowe. Vi håber at han holder 50 år til og laver mange flere fede film. Netop nu kan du se ham i den kontroversielle Noa, og de næste film, han har på vej, er de to dramaer 'The Water Diviner' og 'Fathers and Daughters'. 

Ps. Følg Russel på hans Twitter-konto. Den bruger han nemlig som et helt almindeligt menneske, med billeder af de steder han besøger, det han ser i fjernsynet og spontane udråb om hans yndlings-sportshold.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Esbenuser/636199

Gladitator er hans bedste. 3:10 to yuma er 2007 og ikke fra 2012, og det er en udmærket genindspilning af en western af samme navn fra 1957.

Casper Christensen

Det er har du naturligvis helt ret i. En simpel copy/paste-fejl, der nu er blevet rettet i teksten ;-)

Michaeluser/13496

ROMPER STOMPER FRA 1992, Hans gennembrud på læredet, dog ikke i Hollywood (Gladiator)...

Wayne

Den ser lidt anderledes ud.

1. Gladiator
2. A Beautiful Mind
3. 3:10 to Yuma
4. De hurtige og de døde
5. A Good Year

Forklaring, kan ses her;

http://www.kino.dk/debat/fri-debat/fem-bedste-fem-vaerste?page=9#comment...

Mikkel Poulsen

Stort Tillykke med fødselsdagen Russell Crowe du er stadigvæk en af mine favoritter blandt skuespillere men af dine film af mine yndlings er det Gladiator. Robin Hood. A Beautiful Mind og Les Miserables!

Wayne

Men at Robin Hood ender som 4 er helt galt.

Den film viste med al tydelighed at Ridley Scott var ved at miste grebet. Der var planlagt en Robin Hood 2 - men den bliver med garanti aldrig lavet.

CINEMANDRUP

Ingen overraskelse af Gladiator tog første pladsen - også min favorit.

Stor hyldest og stort tillykke til Russel Crowe på hans runde fødselsdag.

sabrina

Der er dog en fejl i Master and Commander, han spiller violin ikke cello :D
Men fed film også Gladiator, den er nok min favorit af hans, sammen med Les Mis.

Casper Christensen

Hermed rettet.

sabrina

;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

3 dage siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

4 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

5 dage siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

5 dage siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

5 dage siden

Aktive debatter