Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad synes du om den nye Hobbitten-titel?

Hvad synes du om den nye Hobbitten-titel?

Læg 'The Battle of the Five Armies' på vægtskålen

Stem op!
9
Stem ned!
-5
(reset)

Den sidste film i Hobbitten-trilogien har fået nyt navn. Den er nu gået fra at have den engelske titel 'The Hobbit: There and Back Again' til at hedde 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies'.

I bøgernes univers hentyder denne nye titel (kort fortalt) til slaget om de mange rigdomme, der gemmer sig i The Lonely Mountain.

Ifølge Peter Jackson selv er det en ændring affødt af filmens inddeling i tre i stedet for to:

- 'There and Back Again' føltes som det rigtige navn til den anden film i en serie på to. Men med tre film i serien føltes det pludseligt malplaceret. 

Hele Jacksons forklaring kan læses på hans Facebook-side.

Hvilke konsekvenser det har for den danske titel, vides endnu ikke, da denne først skal officielt besluttes af de danske distributører af filmen.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies får dansk premiere den 10. december.

Men hvad synes du om den nye titel? Lyder den passende episk? Er den for lang? Lad os høre din mening i kommentarfeltet herunder.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
joan

det lyder ikke rigtig på dansk

Casper

Efter at have læst Peter Jacksons forklaring er jeg om bord på den nye titel selvom jeg nu godt kunne lide "There and Back Again."

Håber nu bare at vi for en god danske oversættelse efter sidste års rimeligt tamme titel; Dragen Smaugs ødemark....

JB007

Hvis bare filmen er god, så betyder det intet for mig Ha Ha Ha

Harmonicauser/926845

om at Ringenes Herre skulle splittes op i tre bind, og især var han utilfreds med titlen på bind tre: Return of the King - det afslørede jo alt for meget af handlingen uden at læse bogen...

Man kan sige lidt det samme om "Battle of the five armies", men på den anden side har så mange efterhånden læst bøgerne eller omtale af filmen, at spoilers ikke længere er en væsentlig bekymring.

Det er iøvrigt sjovt med de meget forskellige reaktioner, folk har på filmene - selv om Jackson har forsøgt at fusionere Hobbitten ind i Middle Earth universet, skinner den lidt mere børnebogs agtige stemning stadig igennem, især i første film, og man kommer aldrig helt ud over at Hobbitten i højere grad er en middelalder "road movie".

Se dem for humoren og de fede effekter, og skru de øvrige forventninger tilsvarende ned - Jacksons største fortjeneste er at sætte billeder og action på Tolkiens geniale univers . og det gør han godt. Bøgerne - især Ringenes Herre - er dog stadig i en klasse for sig - litteratur i verdensklasse, uanset genrens status iøvrigt.

Nikolaj

For mig er jeg ligeglad med titlen, bare filmen kan blive bedre end de to andre.

For mig har de to hobbit film været en skuffelse, man sidder ikke med samme spænding som man gjorde i ringenes herre filmen.

Selvfølgelig er det to forskellige historier, men når man ser er man sådan lidt forberedt på hvad der sker.

Bilbo og Gandalf dør selvfølgelig ikke, og når man ser Gandalf er taget til fange synes jeg ikke man sidder og er nervøs for hans vegne i forholdt til ringenes herre, det er jo selvfølgelig fordi man har set ringenes filmene, men alt det onde der er ved at ske frygter man bare ikke på samme måde.

Så den nye kan kun blive bedre, men jeg glæder mig alligevel til at se den nye, håber at slaget bliver lige så frygt indgyden som i bogen.

Palasse

…uanset hvad de vælger at kalde den, kan det kun blive bedre - håber jeg.

https://www.youtube.com/watch?v=Sc32YdEWHzo

Ambarussa

Prøv lige at forestille jer hvis de havde kaldt den sidste Ringenes Herre film 'Battle of Pelenor Fields' i stedet for Return of the King. Det ville selvfølgelig ikke give nogen mening fordi den netop handler om meget mere end det centrale slag der foregår - helt ligesom i Hobbitten. Der foregår så meget andet en lige femhæreslaget, og helt ærligt så får titlen filmen til at lydde som en eller anden anden-rangs fantasy film.
Tror mest af alt at det har være studiet der ikke har syntes at titlen lød action agtig nok. Og det får mig desværre bare til at tro på at de vil danse let og elegant over alt det der bygger op til slaget for så at bruge 2 timer på selve slaget.

Camillauser/927927

Jeg synes personligt at titlen "There and Back Again" var meget bedre end "Battle of the Five Armies". Det føles som at folkene bag filmen mente at den skulle have en mere dramatisk titel for at lokke flere folk ind for at se den.
Og det er generelt mit problem med alle Hobbit filmene, de føles ikke som film der er lavet til fans af bøgerne, de er mere optaget af at tvangsfodre os med fan-service og give hver eneste person i filmene et sub-plot i stedet for at fokusere på titel personen i filmen, som er HOBITTEN!

dippegalantuser/922792

...og jeg synes faktisk at bogen er bedre end bøgerne i Ringenes Herre-trilogien. Men filmene (Hobitten) er desværre lettere kedsommelige i momenter og på visse tidspunkter er filmene også lidt for ucharmerende. De fortæller altså ikke historien med det samme overskud, som der blev fortalt med i Ringenes Herre filmene. Og jeg var ligeledes en af dem, der var meget skuffet over sludrechatollet Smaug, der på ingen måde virkede majestætisk og frygtindgydende på mig. Bare selvsmagende og selvfed.

Altså, bogen Hobitten er den bedste (både af bøger og film) og filmene Ringenes Herre er klart bedre end filmene Hobitten.

S. Rico

The Battle of the 5 Armies er en ikonisk begivenhed i Midgård. Så det bliver sejt at se det på tryk som en filmtitel.

Og så er det med til at fremhæve, at film er noget andet end bøger. Hvis man blot kopierer bøgernes titler, så er det med til at give forventninger om, at man får det samme som i bøgerne. Og det får man heldigvis IKKE med Peter Jackson, der altid er mand for at give os noget mere og noget ekstra.

Jeg er sikker på, at Peter Jackson har særstatus hos Valarne. Og når han engang dør, så får han lov til at sejle med et Svaneskib til Valinor. Altså hvis han dør - måske er han af arten Maiar?

Men når alt det er sagt, så er det egentlig ligegyldigt, hvad de kalder de enkelte dele af historien. For min skyld kunne de tre film hedde Hobbitten 1, 2 og 3.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

10 minutter siden
MikkelHJuser/610689
MikkelHJuser/610689

Når man tænker på, at den danske titel på Paul Blart: Mall Cop er Centervagten, så kan jeg sagtens forstå sammenligningen.

12 timer siden
DJT
Har
DJT

...ikke set The Conjuring 3 endnu, og det er ganske rigtigt, at La Llorona er den værste, men den næstværste er altså The Nun.

1 dag siden
Alex

Kom nu ind i kampen biografer.

1 dag siden
Karin

Fordi det stadig er en af de bedste film nogensinde. Den ældes meget flot og satte nye standarder for film.

4 dage siden

Aktive debatter