Cookie- og Privatlivspolitik
Michael Bay genindspiller Hitchcock

Michael Bay genindspiller Hitchcock

Gigantiske robotfugle?

Stem op!
1
Stem ned!
-5
(reset)

Ifølge Variety har Michael Bay fået fingrene i rettighederne til at genfortælle Alfred Hitchcocks klassiker The Birds fra 1963.

Okay, eksplosionskongen skal kun producere, men det er alligevel ikke hver dag, man læser, at manden bag Transformers-filmene kaster sig over selveste Hitchcock!

Det er den hollandske instruktør Diederik Van Rooijen (Taped, Daglicht), der skal instruere, mens Naomi Watts forventes at tage føring som Melanie Daniels, der i originalen blev spillet af Tippi Hedren.

Hollywood er længe blevet klandret for at trykke på remake- eller reboot-knappen lidt for hurtigt, så selvom konstellationen lyder aparte, må man rose Bay og Co. for at vælge en film med 50 år på bagen.

Men hvad kan vi forvente af Bay-Birds? Hvor store bliver de fugle mon? Kan de springe I luften eller transformere sig til biler? Og kan man overhovedet se de satans fjerkræ, når de filmes nedefra med solens stråler i ryggen?

Næste gang Bay er aktuel, er med Transformers: Lost Age, der får premiere den 10. juli.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

- så gider jeg ikke se den!!

Ikke nok med at Michael Bay han fucker så mange barndomsdrømme op, med sine lamme spring-lort-i-luften film. Men nu begynder han fanme også at synder-smadre Hitchcock's klassiske gyser-værker?... Det er mig en gåde at han får lov - Virkelig!

Harmonicauser/926845

Er lidt bange for, at det eneste formål - ud over at tjene penge - er at vise, hvor meget "bedre" det kan gøres med moderne computer effekter - beklager, men her tror jeg at "less is more", ikke omvendt.

Efterhånden har vi set en del Hitchcock remakes, foruden så mange andre remakes - er det for at opdrage et yngre publikum i filmkunsten i erkendelsen af, at de kun kan lokkes til at se klassikerne, hvis de bliver vist i farver - næppe.

Det er snarere gammel vin på nye flasker, med en tro på, at originalens gode rygte kan lokke publikum i biografen, men desværre kun som ren profittænkning uden de store kunstneriske ambitioner.

Remakes er ikke i sig selv et onde - men hvor der langt mellem snapsene. Det er i øvrigt ofte udenlandske film som genindspilles til et amerikansk / vestligt publikum. Her følger et par personlige favoritter:

Yojimbo (Akira Kurusawa) - For a few dollars (Sergio Leone)

Seven Samurai (Akira Kurosawa) - The Magnificent Seven (John Sturges)

Internal Affairs (Wai-keung Lau) - The Departed (Martin Scorsese)

Mænd der hader Kvinder - The Girl with the Dragon Tattoo.

Især de to første udmærker sig ved, at såvel originalen som remaket er geniale, ganske enkelt fordi historien er robust nok til både at fungere lige godt med samuraier og med cowboys, på samme måde som når Shakespeare både kan inspirere til West Side Story og flyttes til nutidens LA.

Remakes af udenlandske film går dog desværre oftest galt - bare tænk på Nattevagten og Lad den rette komme ind.

Vi vil se nyfortolkninger med selvstændig kunstnerisk ambition.

Har sikkert glemt et hav af gode eksempler - fyr bare løs!

Henrikuser/479027

Remakes er helt fint, hvis nogen vil og kan forbedre en film, som aldrig forløste et potentiale. Men det virker lidt selvmorderisk at kaste sig over film, som er rimelig veletablerede som klassikere. Det her må være et eksempel af sidste kategori. Gange 1000.

Julius

En remake af en fyrre-årig klassiker er fint med mig, men få dog en anden instruktør end Bay til at lave den. Bay har ikke instrueret en eneste decideret god film de seneste otte år. Få en mere kreativ instruktør om bord og lad Bay klare Transformers 5 og Ninja Turtles.

Lineuser/183402

"Okay, eksplosionskongen skal kun producere, men det er alligevel ikke hver dag, man læser, at manden bag Transformers-filmene kaster sig over selveste Hitchcock!"

dippegalantuser/922792

...var den første uhyggelige film, jeg så. Og jeg har stadig svært ved at se den i dag, fordi den har haft så godt fat i mig gennem så mange år.

Jeg har vel været 6-7 år gammel og jeg kan huske at jeg lå på min fars sofa og halvslumrede, mens jeg så starten af filmen. Men der gik ikke længe, før øjnene var vidt åbne, stuen fyldt med sindssyge fugles skrig og de sort/hvide billeder er stadig langt mere stemningsfyldte i dag.

Det var dengang der kun var en tv-kanal og man så hvad DR viste... :-)

Det er længe siden at jeg har set en gyserfilm, der ramte mig. Ikke siden Blair Witch Project, faktisk. Den så jeg i USA, mens hypen om filmen var på sit højeste. Der hvor nærmest enhver amerikaner var sikker på at filmen var "ægte". Der var det hypen og den mikrominimalelille mulighed for "ægthed" der gav mig suget i maven.

Nymodens gyserfilm er enten blot hjemsøgte huse, splattergore eller variationer af zombiefilm. Og intet af dette er særligt uhyggeligt (en smule, jo) for mig.

Remaket af denne film har jeg bange anelser vedrørende. Den originale er en stor klassiker og har en særlig plads i mit hjerte. Jeg er langt fra sikker på at jeg skal se remaket...

Simon

Jeg er ikke imod remakes i alle situationer til alle tider, som nogen er. Der kan være situationer hvor det giver god mening at lave en opdatering, eller en nyfortolkning. Men i modsætning til realiteterne i de fleste tilfælde, så skal der være en kreativ begrundelse for At lave det. Det kunne være en anderledes fortolkning eller hvis nyopfundne special effects kan bringe noget nyt til originalen.

Bjerg

Lad os lige for det faktum af vejen, at Bay-produceret horror film ikke har særlig meget "Bay" over sig. Så det bliver næppe det allerstørste problem.

Hvad jeg er sur over, er dog at remakes, reboot, retellings og alt hvad der starter med 're-', er det eneste der bliver spyttet ud fra Hollywoods side af på det sidste. Det er kun blevet værre. Og jeg kan snart ikke mere...

Og jeg gider ikke at høre på "jamen, originalen eksisterer jo stadig, hvad er problemet" for det er for dumt.
Hitchock er muligvis min ynglings intruktør nogensinde, og jeg kan slet ikke klare at nogle skal prøve at gøre kunsten efter så stor og mægtig en instrukør som ham.

Camie

Jeg har det sådan lidt med genindspilninger ..... why fix it, if it aint broken?

Hvorfor er det typiskt de gode klassikere der bliver lavet remakes af? Hvorfor er det aldrig dem der floppede? Mange gange er grunden til floppet en dårlig instruktion af en god historie, der sagtens kunne komme et hit ud af.

Hitchcocks "Fuglene" er måske ikke blandt de bedste han har lavet, men den er godt på vej deropad. Jeg har svært ved at se nogen gøre det bedre.

Jacob

... og den er noget af det mindst skræmmende jeg har set. Jeg hilser kæmpe robot-fugle velkommen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

En rigtig god og stor dansk skuespiller, som kunne spille rigtig mange forskellige roller.

En stor mand der er væk.

23 minutter siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

2 dage siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

3 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

4 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

5 dage siden

Aktive debatter