Forsmag på Tom Cruises 'Edge of Tomorrow'

Eksoskeletter, tidsrejse og originale rumvæsner
Billede
(© Warner Bros.)

Kino.dk har i dag som nogle af de første set omtrent 30 minutter af Tom Cruises episke sci-fi-blockbuster.

Det lange klip blev introduceret af selveste hr. Cruise (altså, en optagelse af ham), hvor han fortalte om hvor fantastisk dejlig en film han havde lavet.

Han fortalte også, at de store mekaniske kampdragter, som soldaterne har på i filmen, vejede mellem 35 og 80 kg og at hele skuespilholdet derfor var valgt både ud fra deres talent og fysik.

Men videre til selve filmen.

 Edge of Tomorrow 1

Vi startede med at se Cruises karakter Bill Cage vågne op på en militærbase og ikke vide, hvor han er. Pludselig bliver han kastet ud i en sci-fi-udgave af D-dag, hvor han og tusindvis af andre soldater stormer Frankrigs kyst under skarp krydsild.

Først er man forvirret over, hvem der angriber dem. Lysglimt farer gennem luften og nogle mystiske sorte, hvirvlende tingester flyver forbi og mejer folk ned med lange piske-agtige arme. Først tror man, det er et slags avanceret våben, men det viser sig at være fjenden selv: rumvæsner! (Hurra for ikke-humanoide aliens)

Så kommer vi til filmens grundlæggende præmis: Når Bill Cage dør, vågner han op igen den forrige dag. Han ved ikke hvorfor eller hvordan, men han bliver sendt ud i det samme slag dag efter dag efter dag.

Hver gang møder han en kvinde på slagmarken, som viser sig at vide, hvad der foregår. Hun begynder at optræne ham, men vil ikke sige til hvad. Mere fik vi desværre ikke at vide. Det er lige før vi giver os til at læse filmens japanske forlæg, novellen 'All You Need Is Kill' af Hiroshi Sakurazaka, bare for at finde ud af, hvad der foregår.

Edge of Tomorrow 2

Plottet om en mand, der vågner op den samme dag igen og igen er ikke ny (se Groundhog Day), men de scener vi så, lagde op til en kompliceret og gennemtænkt fortælling.

Desuden er der noget for både dem, der kan lide Tom Cruise og dem der ikke kan holde ham ud - han er nemlig rigtig meget med i filmen, men man ser ham også blive dræbt cirka 200 gange.

Edge of Tomorrow får premiere den 6. juni.