Johnny Depp i maskinen

Ny trailer til 'Transcendence'
Billede
(© Syncopy)

Science fiction-filmen 'Trascendence' har fået sin anden trailer, og i den får vi virkelig fastlagt, hvad der er på spil i filmen.

Johnny Depp spiller forskeren Will Caster, der udvikler et computersystem, hvis kunstige intelligens er så raffineret, at den kan kanalisere rigtige, menneskelige følelser. Men eksperimenterne er dybt kontroversielle, og en gruppe teknologi-modstandere foretager et attentat på Will, der efterlades i kritisk tilstand.

Attentatet bliver dog Wills succes, for snart kobles han op på sit eget system og bliver ét med maskinerne. Han kommer efterhånden ud af kontrol, hvilket, ifølge Morgan Freeman, kan betyde enden på menneskeheden, som vi kender den.

Rebecca Hall har rollen som Wills desperate elskede, og traileren tegner et billede af, at deres kærlighed kommer til at fylde en del samt bliver en pointe i filmen.

Det er helt rart at se Johnny Depp i en (marginalt) mindre excentrisk rolle, end han haft længe. Ikke at der er noget galt med hans skøre pirater og gale hattemagere, men afveksling er en dyd.

Transcendence er instrueret af Wally Pfister, som debuterer. Han har tidligere været kameramand på The Dark Knight-trilogien og Inception.

Filmen får premiere den 1. maj.