Instruktør fundet til remake af 'It'

Fra 'True Detective' til Stephen King
Billede
(© Warner Bros. Television)

TV-mini-serien 'It' skræmte i 1990 livet af både børn og voksne, ikke mindst i kraft af Tim Currys ikoniske præstation som klovnen Pennywise. En genindspilning har været på tale længe, men nu synes rygterne at være blevet til virkelighed.

Cary Fukunaga, der har instrueret filmene Sin nombre og Jane Eyre, og som lige nu er travlt beskæftiget med HBO-serien 'True Detective' med Matthew McConaughey, er hyret til at filmatisere Stephen Kings klassiske murstenroman. Denne gang til det store lærred.

Rygterne går på, at det bliver en todelt film, ligesom TV-versionen var det, men ud over det, er der ikke meget konkret at fortælle om det nye projekt.

Plottet i 'It' centrerer sig om syv lettere udstødte børn, som terroriseres af en ond skabning, der tager form som en uhyggelig klovn. De slipper umiddelbart af med deres frygtelige plageånd, men som voksne må de igen finde sammen, da klovnen begynder at myrde børn i deres barndomsby.

Stephen King-filmatiseringer har det hårdt for tiden, for mens 'The Tower' er i limbo og 'The Stand', 'Cell' samt 'Pet Cemetary' er helt droppet, gik det kun so-so for genindspilningen af Carrie fra sidste år.

'It' er dog blandt hans bedste og mest uhyggelige romaner, og Fukunaga er en dygtig instruktør, så mon ikke der kan komme noget godt ud af projektet? Det vigtigste bliver nok i grunden at finde en god erstatning for Tim Curry som Pennywise. Hvem mon det kunne være?