Cookie- og Privatlivspolitik
Eksklusivt: kino.dk har set 5 scener fra 'Godzilla'

Eksklusivt: kino.dk har set 5 scener fra 'Godzilla'

Gigantisk, velspillet og med elementer af Spielberg

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Som det eneste danske medie var kino.dk i dag i London og se fem scener fra den kommende Godzilla, der viser den 60 år gamle japaner i det gigantiske format, den fortjener.

Stemningen i salen var sydende, da små 200 menneskers indre monster-fan ventede på endelig at se kæmpebæstet i action. Forventningerne blev indfriet. Store bifald fulgte efter hvert klip, der tilmed blev præsenteret af instruktøren selv, Gareth Edward.

Undertegnede kan ligeså godt sige det, som det er. Den nye Godzilla-film er den mest ambitiøse hidtil, og med et dygtigt hold i ryggen ser opgaven ud til at lykkes. Forvent smadder for alle pengene, mere monster end nogensinde før, men også dramatik i menneskelig øjenhøjde. 

Klip 1 - Atomkraftværket 
En af filmens første scener foregår på et atomkraftværk i Japan og viser Bryan Cranstons karakter, Joe Brody, gennemleve en mands værste mareridt, da han i pludselig står midt i et jordskælv uden at kunne finde katastrofens epicenter. Brodys kone (Juliette Binoche) er del af det team, der skal finde frem til problemet. Begivenhederne, der følger, er et nervepirrende kapløb imod tiden, og Cranston får lov til at gennemleve hele sit følelsesregister og afsløre sit allerede lovpriste talent. 

Set uppet minder om klaustrofobiske film som 'Outbreak' og 'China Syndrome', og med Cranston og Binoche i centrum var scenen så effektiv, at undertegnede fik fugtige øjne.

Klip 2 - Løgnen
15 år senere på det samme atomkraftværk. Brody er tilbage, men i en mere tyndslidt, bitter og manisk udgave. Han afhøres og forsøger med sine lungers fulde kraft at afsløre den fortiede sandhed. Noget er derude, og det vil kaste os tilbage til stenalderen!

Klip 3 - Dødens monster
Fra mest af alt at minde om en epidemi-thriller og et konspirationsdrama bevæger 'Godzilla' sig nu ud i den rendyrkede katastrofefilm med spielbergske elementer. Vi følger Brodys søn, soldaten Ford (Aaron Taylor-Johnson), der befinder sig på Hawaii. Han sidder i en metro, da strømmen pludselig går. 

Samtidig nede på stranden får en lille pige øje på noget i havet, og en gigantisk hajfinne bryder havoverfladen. Referencerne til Steven Spielberg er iøjefaldende og effektive. Tre sekunder senere er alt kaos med sirener, ødelæggelse og masseflugt på menuen. Hvad der dukker op fra dybet, skal vi ikke afsløre, men vi kan godt slå fast, at størrelsen betyder noget i Gareth Edwards nyfortolkning.

Klip 4 - Broen
"Is the bridge clear"? Brodys delingsfører skriger ind i sin walkie talkie, før han sender sine mænd igennem en tunnel og over en bro. Svaret er forhistorisk brøl, og snart står militærenheden face to face med sin massive fjende. Scenen er et klassisk set piece bestånde af imponerende effekter, minimal dialog og masser af action, men skiller sig ud via en imponerende lydside samt en uhyggelig sammenligning mellem det lillebitte menneske og naturens omfattende format. Menneske eller myre? Svært at se i denne nye udgave.

Klip 5 - Halo jump 
Vi har allerede set det meste af denne femte og sidste scene i de udgivede teasers og trailers. Men med yderst vellykkede, episke undertoner er det ikke svært at forstå, hvorfor scenen med faldskærmsudspringerne også kom med i dag. Vi garanterer, at enhver anime- eller manga-fanboy vil få gåsehud, når den mørke nattehimmel penetreres af røde røg-pile, for hver soldat, der kaster sig imod det store uhyre. 
 
Godzilla får dansk premiere den 15. maj.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg synes der bliver afsløret for meget i disse scener. Jeg vil anbefale, at man venter med at få udløst spændingen til premieren. Hovedplottet kender man jo på forhånd, så det der er tilbage er, hvordan det er udført og så de små detaljer i handlingen.

Stine Teglgaard

Beklager, hvis du synes det er for meget med beskrivelsen af scenerne.

Men jeg kan fortælle, at jeg holder meget tilbage i min beskrivelse. Der er flere ting, jeg IKKE afslører :) Så du har heldigvis en del at se frem til.

MVH Stine

Christian

Jeg kan godt lide monster-film, selvom de fleste stinker. Jeg er virkelig blevet opspændt på den nye GodZilla film. Den tegner sindssygt godt. En ambitiøs episk monsterfilm med hjerne :-)

PLEASE! Imperial, afhold midnatspremiere :-)

Jacob

Lyder som om 'episk' er meget dækkende for Godzilla. Kan slet ikke vente til selv og se de massive ødelæggelser!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.