Cookie- og Privatlivspolitik
Dr. Egon fra 'Ghostbusters' er død

Dr. Egon fra 'Ghostbusters' er død

Komikeren Harold Ramis blev 69 år

Stem op!
0
Stem ned!
-2
(reset)

Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Harold Ramis gik i går bort efter længere tids sygdom - 69 år gammel.

De fleste genkender Ramis som Dr. Egon Spengler, der var rygradden i spøgelsesjægerholdet i Ghostbusters (1984), hvor han spillede sammen med vennerne Dan Akroyd og Bill Murray. De tre havde kendt hinanden siden slut-60erne, hvor de lavede improvisationsteater i Chicago sammen med John Belushi.

Ramis brød igennem som medskribent på kultkomedien 'National Lampoon's Animal House' (1978), og to år senere debuterede han som instruktør med den gale golfkomedie Caddyshack (1980). Rollen som instruktør bød efterfølgende på film som 'National Lampoon's Vacation' (1983), 'Analyze This' (1999) og ikke mindst Groundhog Day (1993).

Rollen som skribent var den dominerende, og ovennævnte eksempler er da også alle skrevet af Ramis, der dog valgte kun at skrive og medvirke i 'Ghostbusters' og overlod instruktionen til Ivan Reitman.

Jack Black-komedien Year One blev Ramis' sidste som manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør. Filmen blev desværre ikke et hit, men Ramis efterlader en så betydelig komisk arv, at der næppe er nogen, der får svært ved at huske manden.

R.I.P.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob Gudmannuser/438060

Hvad?!! Er Groundhog Days instruktør død?! Jeg har ikke ord!! Verdens mest geniale film, der kan ses igen og igen, 100 millioner gange!!

Maria

Hvil i fred

Maria

Ghostbusters 1 og 2 var så fede film! Hvem skal jeg nu ringe til?? :(

Groundhog Day var også en fantastisk film og det minder mig om at jeg skal have erhvervet mig den på DVD, det er ved at være mange år siden jeg så den sidst.

Jakob Gudmannuser/438060

Den fåes også på Blu Ray til ingen penge.

Maria

Jeg har været vandt til at købe DVD-film siden de kom frem, så jeg overvejer aldrig Blu-Ray når jeg køber film, fordi de stort set altid er dyrer, og jeg går ikke så meget op i billedkvalitet. ;)

Wayne

vil uden tvivl være de film han vil huskes mest for - men min favorit er alligevel "En ny dag truer" (Groundhog day) - den film er intet mindre end genial.

R.I.P.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

2 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

2 dage siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

2 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

3 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

3 dage siden

Aktive debatter