Cookie- og Privatlivspolitik
Dr. Egon fra 'Ghostbusters' er død

Dr. Egon fra 'Ghostbusters' er død

Komikeren Harold Ramis blev 69 år

Stem op!
0
Stem ned!
-2
(reset)

Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Harold Ramis gik i går bort efter længere tids sygdom - 69 år gammel.

De fleste genkender Ramis som Dr. Egon Spengler, der var rygradden i spøgelsesjægerholdet i Ghostbusters (1984), hvor han spillede sammen med vennerne Dan Akroyd og Bill Murray. De tre havde kendt hinanden siden slut-60erne, hvor de lavede improvisationsteater i Chicago sammen med John Belushi.

Ramis brød igennem som medskribent på kultkomedien 'National Lampoon's Animal House' (1978), og to år senere debuterede han som instruktør med den gale golfkomedie Caddyshack (1980). Rollen som instruktør bød efterfølgende på film som 'National Lampoon's Vacation' (1983), 'Analyze This' (1999) og ikke mindst Groundhog Day (1993).

Rollen som skribent var den dominerende, og ovennævnte eksempler er da også alle skrevet af Ramis, der dog valgte kun at skrive og medvirke i 'Ghostbusters' og overlod instruktionen til Ivan Reitman.

Jack Black-komedien Year One blev Ramis' sidste som manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør. Filmen blev desværre ikke et hit, men Ramis efterlader en så betydelig komisk arv, at der næppe er nogen, der får svært ved at huske manden.

R.I.P.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob Gudmannuser/438060

Hvad?!! Er Groundhog Days instruktør død?! Jeg har ikke ord!! Verdens mest geniale film, der kan ses igen og igen, 100 millioner gange!!

Maria

Hvil i fred

Maria

Ghostbusters 1 og 2 var så fede film! Hvem skal jeg nu ringe til?? :(

Groundhog Day var også en fantastisk film og det minder mig om at jeg skal have erhvervet mig den på DVD, det er ved at være mange år siden jeg så den sidst.

Jakob Gudmannuser/438060

Den fåes også på Blu Ray til ingen penge.

Maria

Jeg har været vandt til at købe DVD-film siden de kom frem, så jeg overvejer aldrig Blu-Ray når jeg køber film, fordi de stort set altid er dyrer, og jeg går ikke så meget op i billedkvalitet. ;)

Wayne

vil uden tvivl være de film han vil huskes mest for - men min favorit er alligevel "En ny dag truer" (Groundhog day) - den film er intet mindre end genial.

R.I.P.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mickey

Udover Rogue One, så har Disney's Star Wars været én kæmpe skuffelse.

12 timer siden
Jacob

Kejseren dør i Episode VI. Det har J.J. Abrams været ude og sige efter den store afsløring.

14 timer siden
Antaeus

Nu kender jeg ikke nogle af bøgerne, men hvis man henholder sig til filmuniverset, altså de forrige Star Wars film og især Ep.

18 timer siden
Kasper

At kejseren overlevede er udforsket i ret mange roste EU bøger, og kan næppe betragtes som en hovsa løsning.

19 timer siden
Antaeus

At være den nye "The Force Awakens" (Star Wars) ser jeg ikke som en stor fordel - jo, sammenlignet med hvad der er kommet af Terminator film efter

19 timer siden

Aktive debatter