Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Danmarks bedste film - runde 3

Afstemning: Danmarks bedste film - runde 3

Vælg dine 15 favoritter

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Hvilken film løber med titlen som Danmarks bedste film? Afstemningen er i fuld gang, og alle kan få indflydelse ved selv at afgive sin stemme.

Nu er tiden kommet til runde 3, hvor du kan stemme 15 titler videre.

I den første runde fik vi barberet 175 film ned til 100. I den efterfølgende afstemning blev over 65.000 stemmer fordelt, og 100 film blev til 50 - hvilket betød at film som Babettes gæstebudMifunes sidste sangEfter brylluppet og Valhalla måtte lade livet.  

Den nye liste bekræfter blot danskernes forkærlighed for folkekomedier med hele fire Olsen Banden-film og titler som Alle for én og Klassefesten repræsenteret. Hvilket kun virker passende i en publikums-afstemning. 

Drama-genren er dog på ingen måder blevet overset med fx op til flere Susanne Bier-værker og en god fordeling af kritikerroste film iblandt de 50 finalister.

Alle, der stemmer, deltager samtidig i konkurrencen om fribilletter og slik fra Mentos. Afstemningen sker i samarbejde med Mentos.

Sæt kryds ved 15 af de 50 film. De 25 film, der får flest stemmer, går videre til næste runde, der starter den 5. marts.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
susanneuser/755826

Fantastisk film

kiseguser/441516

Det er så svært at vælge! der er så mange gode danske film vi ikke behøver de udenlandske!!

Klassefesten 2, Kartellet, Flammen og Citronen, , Den skralde frisør, Klassefesten 1 , Hvinstedgruppen, En Kongelig affære , Jagten , Hævnen, Dirch,

Man kan blive ved de er rigtig dygtige de unge skuespillere , de er ved at nå de samme højder efter Dirch Passer . eks: Nicolai Lie Kaas, Trine Dyrholm, Anders W Berthelsen, Nikolai Kopernikus, Troels Lyby, og mange andre!

Vibekeuser/249601

"Blinkende Lygter" har længe været min absolut favorit!! Skuespil, handling og ikke mindst, knivskarpe/mindeværdige replikker. Mads, Nikolaj og Ulrik er de af landets allerbedste skuespillere!! Jeg forstår som så mange andre ikke hvad film som "Alle For En", "Kærlighed Ved Første Hik", "Blå Mænd" og særligt "Sorte Kugler" laver på listen - selvom jeg elsker Anders Matthesen som den komiker han er, synes jeg ikke hans film leverer skuespil på 1. klasse.

Jane Lyngholmuser/377945

Jeg kan ikke få stemmelisten frem?

Ardimon

Man kan ikke vælge hvis ikke man har set alle film.

Jokezuser/426720

Efter stemmerne at bedømme så er Alle for En og Blå Mænd, bedre end Kundskabens Træ, Arven, Kapringen, Pusher og Zappa, for at nævne nogle få af dem som har fået mindre stemmer.

Enten er der nogle trolls på denne side, eller også er denne liste domineret af unge som ikke har nået at få udviklet en ordentlig og personlig filmsmag endnu, men som stadig følger den filmsmag som er domineret af hvad de kan se sammen med deres omgangskreds som en gruppe, fordi filmene taler til laveste fællesnævner.

Dette er ikke en liste der er domineret af kvalitetsbevidste stemmere. Dette er en liste der desværre reflektere det triste billede nutidens unge har udviklet sig til. En flok reality-tv's tilbedere og zombier, som kun kan blive underholdt af uintelligent og ukreativt bras der taler til laveste fællesnævner.

At overhovedet lade valg som Alle for en og Blå Mænd være tilgængelige, er det samme som at inkludere reality programmer som Paradise Hotel i en liste over de bedste dokumentar serier på en side domineret af unge der ikke ser dokumentar serier, men til gengæld ser Paradise Hotel. Hvad tror i så ender op som vinder?

Mathilde

Man har vidst lidt ondt i røven.. Hvad får dig til at tro at du er mere kvalificeret end unge til at stemme? Jeg er ung og jeg har set dine nævnte film og stadig ligger de ikke blandt dem jeg stemmer på.
Der er jo en chance for at det ikke er alle andre der er noget galt med, siden flertallet siger noget andet end dig, men at det måske bare er din smag der ikke er opdateret til nutiden.
Lad dog være med at føle dig hævet over os andre bare fordi du har en anden og noget ældre smag inden for film. Du kan blot sætte dit kryds hos dem du finder bedst og så sætte dem på hjemme i din stue. Så lad os andre bekymre os om hvor vi sætter vores kryds. :)

Jokezuser/426720

At anse Alle for en og Blå Mænd som "gode" film har intet at gøre med at være opdateret til nutiden. Det har noget at gøre med at man enten har en uudviklet filmsmag og ikke er så kvalitetsbevidst endnu (Sikkert fordi man enten ikke har set nok film endnu, eller bare er ignorant for hvad der gør god filmkvalitet) eller bare har en retaderet filmsmag. Det er fair nok at man har dem som guilty pleasure dog, hvad der underholder en er subjektivt. Må da også indrømme at jeg var en smule underholdt af Blå Mænd og Alle For En til tider under de individuelle film, men det gør dem stadig ikke til gode film med god filmskvalitet.

God filmkvalitet er et godt manuskript(Hvilket indeholder for mange kriterier til at jeg gider at nævne dem alle nu, men blå mænd og alle for en overholder meget få af de kriterier) godt skuespil, dybt/vigtigt/originalt budskab, kreativitet, for ikke at nævne de tekniske aspekter som præsenterer det visuelle billede og lyden der går dertil.

Jeg føler mig ikke hævet fordi jeg har en ældre filmsmag... Kan godt lide film som The Dark Knight og Jagten, heck, var endda underholdt af The Avengers(Guilty pleasure). Hvis jeg endelig følte at min filmsmag var hævet over de yngre (Er selv 27, så er ikke urgammel) så ville det være pga. den var mere kvalitetsbevidst!

Ardimon

Kan ikke være mere enig!

Lassicuser/582638

Generelt en rigtig god top 50 med mange gode film, men er dog lige nødt til at dele min frustration her: Hvad i hede hule h****** laver "Kærlighed ved første hik" på den her liste? Er den virkelig blandt de 50 bedste danske film i historien? Efter min mening er den da godt nok bunden af dansk film med skuespil så dårligt at man ikke kan lade være med krumme tæer og have ondt af de folk der er på skærmen (Nogenlunde samme effekt som "Klovn" men dog af helt andre årsager).

I øvrigt synes jeg det ville være en forbrydelse hvis ikke "Blinkende Lygter" går hen og vinder titlen ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.