Skuespillere klar til 'Skammerens datter'

Budget, locations og skuespillerne er på plads
Billede
(© Forum)

Der er lagt i kakkelovnen til et brag af et eventyr, når Skammerens datter skal filmatiseres i løbet af 2014, med premiere i 2015. 

Lene Kaaberbøl har skrevet fire bøger om pigen Dina, der foregår i en verden fyldt med magi, riddere og drager. Dina har arvet sin mors evne til at kunne se, når folk lyver, når de har dårlig samvittighed eller er skyld i noget.

Det er ikke en evne hun bliver populær på, men da hun involveres i kampen mellem to fyrstesønner, viser det sig pludselig at være med til at redde både hendes eget og andres liv.

Nu har vi danskere aldrig været kendte for vores eventyrfilm, selvom vi da har produceret et par gode af slagsen her og der.

Det kan meget vel ændre sig med filmatiseringen af 'Skammerens datter'. Med et budget på ca. 50 millioner kroner og filmoptagelser planlagt i henholdsvis Tjekkiet og Island, ligger den i hvert fald i den dyre og ambitiøse ende af skalaen.

Men hvis filmen skal kunne måle sig med bøgernes succes, har den også en stor opgave foran sig. De er nemlig nogle af de mest populære af sin slags, og med udgivelser i over 25 lande er Lene Kaaberbøl blevet en af de mest oversatte danske børne- og ungdomsforfattere nogensinde.

Rollelisten er allerede godt besat, med Jakob Oftebro som Nico, Søren Malling som Våbenmesteren, Maria Bonnevie som Melussina, Stina Ekblad som Dama Lizea, Peter Plaugborg som Drakan og Allan Hyde spiller Davin.

Hovedrollerne som Dina og Rosa er fundet men endnu ikke offentliggjorte.

Filmen instrueres af Kenneth Kainz ('Parterapi', 'Otto er et næsehorn') og manus skrives af Oscarvinderen Anders Thomas Jensen ('Hævnen', 'Mifunes sidste sang').