Nye Captain America 2-plakater - læs vores analyse

Hvad sker der egentlig for de tre karakterer på disse billeder?
Billede
(© Disney)

Så er der ikke længe til at 'Captain America: The Winter Soldier' får premiere i danske biografer, og der er begyndt at pible småbidder ud til sultne superheltefans, såsom disse karakterplakater.

Nu er det sjældent, man rent faktisk nærstuderer denne form for plakater - altså, virkelig ser på dem og analyserer dem. Synd, for du kan tro, at der er gået meget arbejde i at skabe dem, så de ser ud præcist, som de gør.

Lad os derfor se lidt nærmere på disse tre plakater, og hvad de udtrykker.

Steve Rogers / Captain America

Et af plotelementerne i 'Captain America: The Winter Soldier' udforsker, hvordan Steve i højere og højere grad finder det svært at leve i vores moderne nutid. Han ser da også en kende slukøret ud på plakaten, men måske har han bare indset, hvor fesent hans skjold egentlig er i forhold til Thors hammer eller Iron Mans dragt. Han ser i hvert fald ikke ud som om, han er klar på en runde patriotisk action med oprejst pande. Skal vi se, om vi kan finde noget, der gør ham glad?

Natasha Romanoff / Black Widow

Wow! Natasha fremstilles her i en klassisk positur, der minder om 40'ernes udbredte BOOBS! pinup-plakater. Selvom hendes positur og fremtoning på dette billede kan virke en smule sexistisk, så BOOBS! passer det altså ganske godt ind i hele BOOBS! Captain America-universet. Det er i hvert fald et billede, der er skabt til ære for en meget specifik BOOBS! målgruppe, men det er svært ikke samtidig at tænke på den løbende debat om objektificering af kvinder i Hollywood-film... BOOBS!

Nick Fury

Oh, shit. Man ved bare, man har trådt i spinaten, hvis Nick kalder dig ind på sit kontor og han ser sådan her ud, når du kommer ind af døren. Hvem er det mon, han er så vrissen på? Er det Natasha, fordi hun har mere travlt med at få taget photoshoppede billeder af sine BOOBS! end redde jorden? Eller er det Steve, fordi han har mere lyst til at ligge hjemme på sofaen med en plaid over sig og se dårlig tv, end være en ægte superhelt? Eller er det fordi, han er træt af, at hverken Thor, Iron Man eller Hulk tager telefonen?

Få svaret på dette og mange andre fascinerende spørgsmål, når Captain America: The Winter Soldier får premiere den 27. marts, 2014.