Cookie- og Privatlivspolitik
Meryl Streep retter hård kritik mod Walt Disney

Meryl Streep retter hård kritik mod Walt Disney

Multi-Oscarvinder kalder Disney en kønsdiskriminerende kvindehader

Stem op!
8
Stem ned!
-1
(reset)

Under den årlige prisuddeling hos den amerikanske forening The National Board of Review i New York, hvor en masse fornemme filmfolk drikker sig stive og fortæller hinanden, at de er for seje, skulle Meryl Streep IKKE modtage en pris. Selvom dette i sig selv er en nyhed, så skabte hendes skarpe tunge større opmærksomhed.

Streep var nemlig inviteret for at påskønne Emma Thompsons arbejde i den kommende film 'Saving Mr. Banks', der handler om forholdet mellem Walt Disney og forfatteren bag 'Mary Poppins', Pamela Travers.

Streep holdt derfor en (som altid) velskreven, underholdende og rørende tale, denne gang for Emma Thompson, hvor hun i et væld af rosende vendinger påskønnede hendes arbejde. Det er dog nok Streeps bemærkninger om Walt Disney, der vil blive husket længst.

- Flere af hans kolleger har påpeget, at Walt Disney egentlig ikke kunne lide kvinder, sagde hun og citerede efterfølgende Disney-animatoren Ward Kimball:

- Han stolede ikke på kvinder eller katte.

Streep fortsatte med at kalde Disney en kønsdiskriminerende chauvinist og læste et par linjer op fra et brev, som Disney skrev til en ung, håbefuld, kvindelig animator i 1938:

- "Kvinder foretager intet af det kreative arbejde i forbindelse med produktionen af tegnefilm, da dette arbejde udelukkende foretages af unge mænd". 

The National Board of Review offentliggør vinderne af deres priser inden selve uddelingen, så spændingen ligger i hvad prismodtagerne har at sige. I år var det dog således en af uddelerne, der løb med opmærksomheden.

Filmen 'Her', instrueret af Spike Jonez, fik priser for både bedste film og bedste instruktion.

Kilde: Variety

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jimmy

Selvfølgelig ser Disney ned på kvinder!

De har jo kun lavet Disneyfilm i de sidste par år, med stærke KVINDELIGE hovedpersoner som IKKE har brug for mandens (prinsens) hjælp.. Det kan jeg godt se, det er virkelig at se ned på kvinder! Rapunzel i Tangled, Tiana i Prinsessen & Frøen, Mulan, Pocahontas, de er sgu da stærke kvinder!

Og hvad med Klokkeblomst?.. Hun er da heller ikke ligefrem svag.. Plus hun repræsentere jo nærmest Disney på LIGE fod eller måske lidt mere end selveste Mickey Mouse!

Med de gamle Disneyfilm og kortfilm, skal man jo lige tage i betragtning at tiden var en anden, og ikke så politisk korrekt og stram som i dag..

Plus hvis Walt Disney var så racistisk som alle siger, hvorfor i alverden ville han så ansætte afroamerikaner, jøder osv. Det kalder jeg ikke at være racist. tværtimod..

Victoria

Alle de figurer, du nævner, er enten "pin-ups" eller rappenskraller. Ingen af hans kvinder er særligt nuancerede. Så jeg forstår hende godt!

OCDina

Jeg har godt hørt at Walt var en slemmer' en, men jeg er ligeglad- han er jo død og hans film var gode... Så for mig ligger det bare ved det :)
Plus at de "beskeder" der bliver udsendt i hans navn nu til dags er gode målrigtige dimser at leve efter <3

Victoria

De er i hvert fald godt gammeldags amerikansk dobbeltmoralske.

Jacob

Der er altid to sider af samme sag, og her skal man huske hvornår Walt Disney startede sit sidenhen succesrige filmstudie. Ikke at vi på nogen måde skal undskylde Walt Disney, men se bare på de tidligste Mickey Mouse og Silly Symphony tegnefilm - fulde af småracistiske bemærkninger og udklædninger (f.eks. Ulven i De Tre Grise, hvor han er forklædt som fordumsfuld jøde), utallige dyremishandlinger, rygning (som i Pinocchio) og masser af skydevåben.

Vi lære hele tiden noget nyt, men lad os være varsomme med at tvinge vore dages holdninger ned over fortiden. I dag er pædofili en af de grusomste forbrydelser, men i det antikke Grækenland var det mere eller mindre normalen. Lad os nu holde tingene i forskellige kasser.

marcouser/554500

Jeg ville da håbe at det hørte fortiden til. Men dit indlæg er forkert. Disse ting hører ikke fortiden til. Det er aktuelle ting. Der er racisme i dag! Også i Disneyfilm.
Og der bliver stadig set ned på kvinder i Disneyfilm. Og Streep oponerer mod dette i "Saving Mr Banks".
For det er jo lige præcis hvad der sker i filmen, hvilket Disney koncernen prøver at skjule i deres roserøde filmmatisering af forløbet. I Poppins skjuler man hverdagens kvaler bag farver og sang, og i "Saving Mr Banks" fremstiller dette som noget positivt.

Disney er et imperie ligesom Coca Cola og McDonalds. De har lavet en masse fantastiske film. Men det gør dem ikke til good guys!

Jacob

Man kan vel ikke fortænke Disney i, at fremstille sig bedst muligt. Jeg vil give dig ret i at den del er historisk ukorrekt, men hvem bryder sig om at sige deres grundlægger var racistisk - sammen med millioner af andre amerikanere dengang (man kan så spørge sig selv om USA er nået videre siden). Man kan evt. se Walt Disney Klassikere (samlingen af Disney-kortfilmene), som flere gange introduceres med de meninger man havde dengang og så til nu (bl.a. mit eksempel med De Tre Grise). Jeg understreger igen at jeg ikke forsvarer, hverken Disney Koncernen eller Walt Disney ham selv. Jeg siger bare vi altid skal huske, hvilken tid tingene er blevet sagt - det er sådan vi bliver en smule klogere hele tiden. Vi holder jo hellere ikke slavere længere, men vi skal jo ikke ret langt tilbage i tiden før man nærmest anså det for humant.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Dorothy

Invitаtiоn til Sex Сlub --> http://kissia.club

37 minutter siden
Dorothy

Неj! Venligst stеm рå mine eгotiskе fоtоs рå min side -> http://kissia.club

38 minutter siden
Dorothy

Lоkale mødгe hаr bгug foг аnonym SEX!
Bагe besкed og bеde оm at кnepрe!

http://kissia.club

39 minutter siden
Patricia

Hej! Bеsøg min side i Sex Club - http://kissia.club

53 minutter siden
Patricia

Нej! Jеg inviteгег dig til Seх Сlub > http://kissia.club

1 time siden

Aktive debatter