Cookie- og Privatlivspolitik
'12 Years a Slave' og 'Gravity' deler pris

'12 Years a Slave' og 'Gravity' deler pris

Splittede producere ser sig nødsaget til at dele goderne

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Vanligvis kan man bruge vinderen af den årlige pris fra Producers Guild of America (organisation for producere) til at gætte vinderen af årets Oscar for Bedste film.

De sidste fem år har Producers Guild nemlig givet priser til henholdvis Slumdog Millionaire, The Hurt Locker, Kongens store tale, The Artist og Argo, der alle efterfølgende gik hen og vandt en guldmand for årets bedste film.

Men i år bliver det anderledes spændende. Producers Guild valgte nemlig i går at dele deres årlige pris mellem to film: Gravity og 12 Years a Slave.

Det gør om muligt årets Oscar-ræs endnu mere åbent, for hvor de fleste eksperter indtil videre har peget på '12 Years a Slave' til årets bedste, så er der altså stadig spræl i Alfonso Cuaróns vilde 3D-rum-thriller.

Mange forventer, at 'Gravity' vil vinde flere af de tekniske kategorier, men at den også skulle kunne spille ind som årets bedste film, er lidt overraskende.

Hvem der vinder, hvad må du vente med at få at vide til den 2. marts 2014, hvor Oscar-uddelingen finder sted.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Det er faktisk temmeligt usandsynligt at det skal kunne ende uafgjort, så det er ret utroligt.

Det jeg hovedsageligt vil hæfte mig ved er ikke så meget det uafgjorte resultat, som det, at American Hustle ikke vandt. Efter at AH fik flest nomineringer sammen med Gravity og særligt efter, at den vandt det amerikanske skuespillerforbunds pris SAG for Bedste Ensemble (de giver ikke en pris for Bedste Film, men for den film med de samlet set bedste skuespilpræstationer), så har den overtaget favoritrollen fra anmelder favoritten 12 Years a Slave.

Medlemmerne af akademiet har en gennemsnitsalder omkring de 60 og derfor har de i tidligere år gået efter det mest konservative valg, fremfor det nyskabende eller mere udfordrende valg. Det mest berømte eks. er nok da Crash vandt over Brokeback Mountain til de flestes overraskelse. Kærlighed mellem to mænd var for stærk kost for mange af de ældre akademimedlemmer.

I valget mellem de tre favoritter er American Hustle det mest konservative valg. Det er en rigtig skuespillerfilm og skuespillerne udgør flertallet blandt de 6000 medlemmer af akademiet. 12 Years a Slave er det svære valg, da den ikke er ligeså hyggelig og har nogle scener med slaver, der bliver udsat for brutal vold og piskning. Der er derfor nogle som deciret ikke gider se den inden de stemmer, fordi de allerede har afskrevet den som for kontroversiel til dem, kun udfra hvad de har hørt. (The Wolf of Wall Street er endnu mere kontroversiel blandt konservative amerikanere på grund af sexscenerne.)

Men med søndagens resultat er der nu tre, der konkurrerer om Bedste Film og 12 Years a Slave fik noget af sit momentum tilbage. Vi skal dog nok ikke forvente nogen afklaring får tidligest efter den engelske BAFTA uddeling, der ligesom PGA plejer at give et klart fingerpeg om hvem, der vinder ved Oscaruddelingen.

Laurauser/906212

Jeg er meget twisted, et eller andet sted har jeg lyst til at sige at 12 years a slave uden tvivl bør vinde, synes ikke gravity er best picture materiel .. men igen når man ser på det er den jo egentlig ret tydeligt inden for kategorien ! Jeg kan til nøds godt se en begrundelse for den skal vinde, men jeg er nu alligevel i sidste ende mest for 12 years a slave! synes den falder lang bredere ! :)
svært valg alligevel ! men synes nu egentlig godt man kunne få en beggrundelse for valg af nomineringer og vindere hvert år :)

Jacob

Tager du 3D'en fra Gravity står du tilbage med en temmelig tam historie, og spørgsmålet er om den rummer nok for de akademiske dommeres smag. 12 Years a Slave ser i hvert fald på papiret ud som en åbenlys vinder, men er de helt store overraskelser ikke de bedste ved Oscar Showet?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

1 dag siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

6 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter