Cookie- og Privatlivspolitik
Preview 2014 - Biografiske film

Preview 2014 - Biografiske film

Livshistorier, skelsættende begivenheder og store personligheder

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Film der tager udgangspunkt i virkelige personers liv, kendte som ukendte, har de seneste år udgjort en god del af de danske biografers filmudbud. Og næste år bliver ingen undtagelse.

Vi har her samlet ti biografiske film, som har premiere i 2014. Udvalget spænder bredt og indbefatter bl.a. Nelson Mandelas utrolige livshistorie og hele to film om den franske modeskaber, Yves Saint Laurent.
 
Fruitvale Station
Vinderen af Grand Jury Prize på Sundance Film Festivalen følger den 22-årige Oscar Grant på årets sidste dag, hvor hans liv tager en uventet drejning. Filmen er baseret på en sand historie. 
 
The Wolf of Wall Street
Leonardo DiCaprio spiller den pengeglade børsmægler, Jordan Belfort, der op gennem 1990erne herskede på Wall Street i New York. Martin Scorseses film handler om magt, ekstravagant livsstil og korruption og er baseret på selvbiografien skrevet af virkelighedens Belfort.
 
One Chance
Filmen om den generte butiksassistent, Paul Potts, der med sin ukuelige interesse for opera meldte sig til det britiske talentshow Britain's Got Talent og vandt alles hjerter - ikke mindst sejren.
 
Mandela - Vejen til frihed
Den utrolige livshistorie om Sydafrikas folkehelt, der efter en lang fængselsstraf for politisk aktivisme, endte med at blive en højtrespekteret statsmand. Filmen følger Mandela (Idris Elba) fra barneårene frem til hans indsættelse som landets første demokratisk valgte præsident.
 
Saving Mr. Banks
I forbindelse med filmatiseringen af Mary Poppins mødes bogens forfatter, P. L. Travers, og filmskaberen Walt Disney i Hollywood. I hovedrollerne ses Emma Thompson og Tom Hanks.
 
Monica Z
Per Fly har instrueret filmen om den svenske skuespillerinde og sangerinde Monica Zetterlund, der startede sin karriere som telefonoperatør og sidenhen blev en international stjerne.
 
Grace of Monaco
Nicole Kidman spiller den elegante Hollywood-skuespillerinde Grace Kelly, som giftede sig med Monacos fyrst Rainier III og blev ramt af en identitetskrise.
 
Yves Saint Laurent
Filmen beskæftiger sig med den berømte modeskabers karriere, fra den spæde opstart og mødet med partneren Pierre Berge.
 
Idealisten
Den danske thriller handler om journalisten Poul Brinks afsløringer af tilstedeværelsen af amerikanske atomvåben på Thulebasen i Grønland. Filmens rollebesætning består bl.a. af Peter Plaugborg, Søren Malling, Thomas Bo Larsen og Jens Albinus.
 
Saint Laurent
Næste års anden film om den franske modeskaber fokuserer på årene omkring præsentationen af hans berømte, russiske kollektion, der betragtes som en af hans mest indflydelsesrige. Bl.a. Léa Seydoux (Adeles Liv - kapitel 1 & 2) medvirker.
 
Foruden de ti film byder 2014 også på de biografiske titler Walesa og Reykjavik.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

Livshistorier og biografiske film er sjældent noget jeg gider bruge tid på at høre og se, men synes udvalget i 2014 ser lovende og interessant ud. I år gik en sand (95 årig) legende bort. En mand der har hjulpet med at skabe en bedre fremtiden for sit folk, og den mands livshistorie er noget jeg med glæde vil bruge 2 timer og 30 minutter på at hører! Så jeg skal helt klart ind og se 'Mandela: Vejen til Friheden' når den engang kommer til næste år!
Derudover er 'Saving Mr. Banks' også op listen over interessant biografifilm. Og jeg må da heller ikke glemme 'Fruitvale Station'!

... godt nytår, herfra!

mung

Kan se at årets mest omtalte og anticiperet film ikke står på listen nemlig 12 years a slave, jeg har i hvertfald planer om at se 12 years slave som også er baseret på virkelige personer/hændelser.Udover dette så skal jeg også se Saving Mr. Banks, Mandela og The Wolf of Wall street. Glæder mig !!

Kira

Synes 2014 virker som et mere sløvt biograf år i forhold til 2013. Det kan måske skyldes de mange biografier der bliver kastet i ringen, hvilket er en genre jeg ikke synderligt er begejstret for.
Dog har jeg da planer om at se både The Wolf of Wall Street og Saving Mr. Banks!

Claus

Skal se om man kan nå og se alle de nye film som kommer i bio.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.