Joaquin Phoenix som superskurk?

Nye Batman vs. Superman-rygter
Billede
(© The Weinstein Company)

Der sker en del på Batman vs. Superman-fronten i disse dage. Forleden kunne vi berette at Wonder Woman er fundet i skikkelse af den israelske skuespillerinde Gal Gadot (Fast & Furious 6), og kort efter kom det frem, at Jason Momoa (Conan the Barbarian) muligvis også vil blive tilføjet rollelisten til fortsættelsen af Man of Steel.

Joaquin Phoenix er nu yderligere på tale til en rolle i filmen, muligvis som det excentriske geni Lex Luthor. Der gik ellers tidligere på året rygter om, at rollen skulle varetages af Breaking Bad-stjernen Bryan Cranston, men nu er det altså den 39-årige skuespiller, der er frontløber.

Sidst man kunne opleve Phoenix på det store lærred, var i en noget anden genre, nemlig P. T. Andersons The Master, og skuespilleren er snart aktuel i det historiske drama The Immigrant og Spike Jonzes Her.
 
Phoenix har rent faktisk tidligt i sin karriere stiftet bekendtskab med Superman. I TV-serien 'Superboy' (1988-1992), der fokuserer på superheltens unge år, spillede han med i en enkelt episode. Om han kan bruge dén erfaring til noget, i forbindelse med en eventuel medvirken i det kommende action-brag, er dog tvivlsomt.  
 
Batman vs. Superman får, med eller uden Joaquin Phoenix om bord, premiere den 16. juli 2015.