Disney overtager Indiana Jones

Nye Indy-film sandsynligvis i støbeskeen
Billede
(© Disney)

Som led i opkøbet af Lucasfilm, der også gav dem Star Wars, er Disney nu nået til en aftale med Paramount om overtagelsen af den lukrative Indiana Jones-franchise.

Paramount vil fortsat have ansvaret for distributionen af de fire første Indy-film. Disney har derimod ansvaret for eventuelt kommende Indy-film. Og når vi skriver "eventuelt", mener vi egentlig "stensikkert".

For godt nok har Disney flere dollars end Joakim von And, men at fyre ca. 20 milliarder kroner af på at købe Lucasfilm, kræver alligevel lidt benarbejde for at give overskud. 

Så selvom det endnu ikke er officielt, og rygtemaskinen er bumstille, så kan du være mere end normalt sikker på, at der vil dukke en ny Indiana Jones-film op indenfor de nærmeste år.

Harrison Ford og Spielberg har begge sagt, at de er klar til at kaste sig ud i endnu et Indy-eventyr, muligvis for at forsøge at rette op på den dårlige smag i munden, de måske har efter Indiana Jones og krystalkraniets kongerige.

Både anmeldere og biografgængere var egentlig ganske tilfredse (gennemsnittet lå på fem stjerner i de danske dagblade), men alverdens Indy-fans var ikke glade. Ikke desto mindre skrabede den over 4 milliarder kroner i kassen, så selvom Indy er oppe i årene, kan han endnu.

Men hvad synes du? Burde den eventyrlige arkæolog lade sine støvede støvler stå, eller er du villig til at give ham endnu en chance?