Gravity-spinoff introducerer inuit

Jordforbindelse
Billede
(© Time Warner)

Advarsel: Denne nyhed indeholder spoilers!

I en helt central scene fra den biografaktuelle thriller, Gravity, finder man en afkræftet Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), der efter voldsomme anstrengelser i det ubarmhjertige ydre rum har fundet midlertidig ly i en russisk rumkapsel.

Her får hun radioforbindelse til Jorden. Manden i den anden ende taler et uforståeligt sprog, og Ryan kan således ikke kommunikere sin fatale situation videre. Men mandestemmen formår alligevel, ved at nynne og hyle som en hund, at lindre hendes smerte og frustration.

Nu tager en kortfilm fat i den anden ende af radioforbindelsen og viser os den fragmenterede samtale over den knasende skrøbelige forbindelse fra Jorden. Lydsporet er det samme som i 'Gravity', men billederne fra rumkapslen er udskiftet med betagende billeder fra Grønlands sneklædte landskab, hvor manden befinder sig.

Den syv minutter lange kortfilm, med titlen 'Aningaaq', er lavet af Jonas Cuaron, som er Gravity-instruktøren Alfonso Cuarons søn. Selv er han executive producer på den lille film, der blev til under indspilningerne af 'Gravity'.

Kortfilmen er blevet vist på festivaler i Venedig og Telluride, og den er endda blevet spået en Oscar-nominering i kortfilmskategorien. Hvis nomineringer til begge film bliver en realitet, vil der blive skrevet Oscar-historie, for så vil det være første gang nogensinde, at en spillefilm og en kortfilm skabt fra samme materiale nomineres samme år.

Se 'Aningaaq' her nedenfor.