Cookie- og Privatlivspolitik
Danske medier uddeler stjerner til 'Catching Fire'

Danske medier uddeler stjerner til 'Catching Fire'

Begejstring over hele linjen

Stem op!
11
Stem ned!
-1
(reset)

De danske anmeldere er gavmilde med uddelingen af stjerner til den premiereaktuelle The Hunger Games: Catching Fire.

Landets større dagblade giver ikke mindre end 4 og 5 stjerner til filmen, der følger Katniss Everdeens fortsatte kamp for overlevelse i det dystopiske fremtidssamfunds årlige Dødsspil.

Der er bred enighed om, at opfølgeren er bedre end den første film, The Hunger Games. Mange af anmelderne hæfter sig ved filmens stærke underholdningsværdi, der er kombineret med en alvorlighed og dybde, som gør at filmen får en vis tyngde.

Bl.a. skriver Henning Høeg fra BT: "[…] resultatet er en både underholdende, mørk og rystende flot film, der sætter sig dybt under huden - på både børn og voksne". Han kvitterer med fem stjerner.

Også hovedrolleindehaveren Jennifer Lawrence, får pæne ord med på vejen og bliver kaldt alt fra "blændende" til "en blanding af Disney-prinsesse og actionbøf" og "et medrivende kraftcentrum".

Den 2 timer og 26 minutter lange film fortsætter hvor etteren slap og lægger samtidigt op til filmseriens afslutning, Mockingjay - del 1 og 2. Og med så fine anmeldelser i baggagen kan man da kun glæde sig til vinter næste år, hvor den tredje film rammer biograferne - en film, der nu har ekstra meget at leve op til.

Se udsnit af anmeldelserne på Catching Fires filmprofil, hvor du også kan læse, hvad kino.dk's brugere mener om filmen.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tullemor76

Beklager meget "Ole Michelsen". Skulle måske hellere sige sammenligne film. Jo filmene har måske samme tema men så er forskellen på virkelighed og fiktion. Det jeg mener med SAMMENLIGNE/GENERALISERE er at man nogen gange glemmer at læse hvem filmen er egnet til. Eller måske prøve at læse bogen. Bog og filmmateriale er ofte det samme (Sjovt nok) Derudover kan det være at man har taget en filmanmelder som passede til målgruppen og ikke en som hellere vil se en mystisk fransk noir film. Du bruger vel heller ikke den samme anmelder, som anmelder "Cirkeline" til at anmelde "Hunger Games 2?

Troels

Kære Tullemor.

Her når vi så frem til det, jeg aller først har taget fat i: hvem er The Hunger Games egnet til? Og hvorfor ikke tage den samme anmelder til Cirkeline, som til The Hunger Games: Catching Fire? Det er vel anmelderens job, at se objektivt på det han/hun ser, så længe det er inden for mediet film.

sarauser/767212

Filmen var mega god men synes underteksterne blev en kende for sjov da Gale kalder Katniss for Katnap af oversætteren blev det til Kattemis.

Liselotteuser/7283

Filmen lever fuldt op til bogen!! Selv små detaljer var med. Fantastiske effekter og MEGET dygtige skuespillere. Værd at vente på.

Dennisuser/185013

Dette er ikke en anmeldelse af 2´eren men mere en begrundelse for hvorfor jeg ikke selv vil se den, via en anmeldelse af nummer 1.
Jeg så nummer 1 og for at sige det mildt var den dårligt lavet, kedelig og forudsigelig.
Håndholdt kamera skal kun bruges til at illustrere stressede situationer, men nummer 1 brugte det i alle scener (formentlig fordi at det er væsentlig billigere end at bruge stativ!) hvilket gav filmen, der trods alt havde et pænt budget, et tydeligt præg af B-film.
Selve handlingen kørte i et så langsomt tempo at jeg til tider var ved at falde i søvn, dette er ikke bare kritik men en konstatering, da man skal ca. 1 time ind i nummer 1 før at de begynder overhovedet at komme til The Hunger Games, hvilket gør at jeg selv stod af på vejen.
Selve handlingen havde man jo set 1000 gange før, da det hele bare var en blanding af Battle Royal (idéen med at lade en gruppe børn slå hinanden ihjel i et science fiction univers, mens at befolkningen i landet sidder og følger med på fjernsynet), Romerriget (her se især på deres flag og gladiator kampe udseende med stridsvogne!), 1800tallets Barok (tøjet som overklassen går rundt i) og en banal og ligegyldig kærlighedshistorie (hun deltager for at rede sin søster, det er ikke relevant at ligge en kærlighedsromance ind i den handling).
Og taget i betragtning af at den hedder The Hunger Games er det sjovt at de aldrig i filmen syntes at mangle mad.
Jeg vil til sidst lige nævner at flere af jer siger, at politikken for en gangs skyld har anmeldt korrekt, til dette vil jeg sige at opfattelsen af en film er subjektiv (ligesom denne anmeldelse af nummer 1) og at anmeldere (især i Danmark) ikke har nogle nosser. Jeg kan bruge som eksempel filmen Hævnen, alle anmeldere i Danmark hadede den film, så blev den nomineret til en Oscar og pludselig var det den bedste film i verden. Hermed går jeg ud fra at Politikken anmelder Catching Fire som værende en 2´er til en salgssucces!

Jessica

Efter at have læst anmelders omkring filmen, er jeg endnu mere spændt end før på at se filmen. Når kritkeren kan give den så mange stjerne må der være noget om det, eftersom der ofte er tildens til at kritkere ikke synes lige så godt om filmene som os seer. Jeg kan ikke vente til at skulle se denne forhåbentligt fantastisk to'er på lørdag!

Anni

Den er virkelig god var inde og se den idag !!

Ida

Jeg var inde og se den igår (tirsdag) og synes helt klart den fortjener det! Den var virkelig god, havde alt hvad den skulle i sig!

Troels

Efter Politiken uddelte 5/6 hjerter til The Hunger Games #1, en film der mildest talt fornærmer seerens intelligens, har jeg mistet stort set al respekt for Politikens chefanmelder Kim Skotte. Det er mig en gåde, at The Hunger Games kan mænge sig med storslåede film som Gravity, Jagten, Captain Philips, De Urørlige og Django Unchained ved at blive prydet med Politikens fem hjerter på forsiden.

The Hunger Games var tydeligvis skræddersyet til piger i den tidlige teenage-alder og voksne kvinder med kærlighedssorger, hvilket bringer den i puljen med alt det andet junk, som Hollywood kaster i hovedet på os, i håbet om, at lidt trekantsdrama og alt for meget shaky cam kan fange bestemte målgrupper.

Jeg forventer ærligt talt ikke, at 2'eren er meget anderledes, og derfor vil jeg heller ikke befinde mig i køen til billetlugen til denne omgang Hunger Games.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gitte

filmen er en mini serie i 2 dele blev vist på DR 1 eller tv2 i slutningen af 90,er

10 timer siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

17 timer siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

1 dag siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

2 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

4 dage siden

Aktive debatter