Cookie- og Privatlivspolitik
USA top 10: 'Gravity' større 3D-succes end 'Avatar'

USA top 10: 'Gravity' større 3D-succes end 'Avatar'

De nyeste og mest populære film i USA

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Astronaut-thrilleren 'Gravity' åbnede på en imponerende 1. plads med hhv. 3. og 9. pladser til de øvrige nye premierefilm på top 10-listen.

Gravity
Sensationelle 55,6 mio. dollars blev det til for 'Gravity'. Hele 80 % af indtjeningen kom fra 3D, hvilket er dobbelt så meget, som de fleste actionfilm i 3D nyder disse dage. Selv Avatars andel af solgte 3D-billetter var færre (71 %). Hovedrollerne Sandra Bullock og George Clooney satte begge rekorder for deres respektive karrierer, hvor førstnævnte tidligere har åbnet med 39,1 mio. dollars med The Heat, har sidstnævntes bedste åbningsfilm være Batman & Robin helt tilbage i 1997 med 42,9 mio. dollars.

Filmen har fået overvældende gode anmeldelser og åbnede bedre end de fleste af sommerens blockbusters på trods af primært at appellere til en voksen - og mindre biografbesøgende - målgruppe. 'Gravity', som handler om to astronauter, der kommer i alvorlige problemer, får dansk premiere den 7. november.

Runner Runner
En uge efter den danske premiere åbnede 'Runner Runner' i USA med 7,6 mio. dollars, hvilket var nok til en 3. plads. Kritikerne var misfornøjede over gambling-dramaet, der har Ben Affleck og Justin Timberlake i de bærende roller. Filmen er aktuel i de danske biografer.

Pulling Strings
Den mexicanske romantiske komedie 'Pulling Strings' debuterede som nr. 9 med 2,5 mio. dollars. Filmen handler om en kvindelig diplomat, der bliver reddet af en mand, hvis visa hun dagen forinden har afvist. 'Pulling Strings' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Top 10-filmene indspillede sammenlagt 111,6 mio. dollars, hvilket er 14 % mindre end samme periode sidste år, hvor Taken 2 indtog 1. pladsen.
 
Top 10 USA: 4. – 6. oktober 2013
1. Gravity - total $55,5 mio.
2. Cloudy with a Chance of Meatballs 2 - total $60,6 mio.
3. Runner Runner - total $7,6 mio.
4. Prisoners - total $47,9 mio.
5. Rush - total $18,1 mio.
6. Don Jon - total $16,1 mio.
7. Baggage Claim - total $15,2 mio.
8.
Insidious Chapter 2 - total $74,8 mio.
9. Pulling Strings - total $2,5 mio.
10. Enough Said - total $5,4 mio.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Uha, det lover dårlige tider at 3D har solgt så godt i forhold til 2D. Jeg fatter det ikke.

Amoruser/35705

Heldigvis ikke en lige så slem udvikling i DK (endnu), men det har for mig allerede været grunden til en masse frustration at min favorit-bio (Imperial) altid foretrækker 3D versionen (og har fået et 3D optimalt lærred) fordi de kan sælge billetten til astronomiske 140kr!
Når det er sagt, så er GRAVITY vel en af de film, der vil gøre sig godt i 3D (har også fået det bekræftet af en fætter, der har set den i 3D).

Antaeus

Jeg har endnu ikke set en film, der gør sig bedre på 3D. Hverken Avatar eller Hobbitten gør sig bedre på 3D. Hobbitten i 3D var endda med helt ny teknologi, men den var ikke i nærheden af 2D versionen, der stod milevis skarpere billedmæssigt og med et mere roligt og behageligt billede.

Simon

Gravitys åbningsweekend er ny rekord for en oktoberfilm. Den burde forholdsvis nemt kunne indtjene en halv millard $, hvilket svarer til 2,5 millarder DKK på verdensplan.

Den er også favorit til at vinde en Oscar for bedste film, selvom 12 Years a Slave formentlig vil blive en hård konkurrent.

Mikkel

Godt gået af ”Gravity”. Bliver interessant at se, hvordan den klarer sig herhjemme blandt de danske biografgængere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jensuser/360802
Jensuser/360802

De nye brillefri 3D special effects, og computer effects generelt, samt selve sammenklipningen, skal først for alvor igangsættes nu.

1 dag siden
Gustav

Det bare luksus jo

2 dage siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

2 dage siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

5 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

6 dage siden

Aktive debatter