'Profeten' får remake

Bag amerikanske tremmer
Billede
(© Why Not Productions)

Dennis Lehane er en forfatter med rig erfaring udi i krimi-genren. Han har bl.a. skrevet romanerne Mystic RiverGone Baby Gone og Shutter Island, som har dannet forlæg for filmene.

Foruden at skrive bøger om uopklarede sager og hårdkogte kriminelle underverdener har han afprøvet sine evner som manuskriptforfatter. TV-serierne 'The Wire' og 'Boardwalk Empire' samt den kommende kriminalfilm 'Animal Rescue', der er baseret på Lehanes egen novelle, har alle undergået forfatterens pen.

Nu venter der genre-eksperten endnu en udfordring. Han har fået til opgave at forfatte manuskriptet til genindspilningen af det franske fængsels-drama Profeten.

Filmen handler om den unge rod Malik El Djebena, der bliver sendt seks år i fængsel for vold mod politiet. Langsomt lærer han de indsattes benhårde verden at kende og han bliver ganske dygtig til at gebærde sig i det voldsomme og hierarkiske miljø, som hærsker inden for fængslets mure.

Originalen, der er skrevet og instrueret af Jacques Audiard (Smagen af rust og ben), høstede mange roser både i hjemlandet og internationalt og spørgsmålet er, hvordan remaket vil blive grebet an.

Der er endnu ikke afsløret nogen nærmere detaljer om plottet eller om, hvilke udeladelser og tilføjelser den nye film vil have.

Men Lehanes tidligere arbejder taget i betragtning, må man forvente, at forfatteren vil behandle det solide materiale på en interessant måde.