Cookie- og Privatlivspolitik
Jamie Foxx som Martin Luther King

Jamie Foxx som Martin Luther King

- i ny Oliver Stone-film

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Jamie Foxx er tæt på at sige ja til, at spille rollen som borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King, i en film instrueret af Oliver Stone. Intet er endnu officielt, men flere amerikanske filmmedier rapporterer, hvordan de to herrer ligger i forhandlinger med henholdsvis Dreamworks og 20th Century Fox om finansiering af filmen.

Foxx har været en af Hollywoods hotteste, afro-amerikanske skuespillere, siden han vandt en Oscar for sin rolle som musikeren Ray Charles i Ray fra 2004. Han kan bevæge sig inde for hele spektret af Hollywood-film og har både været med i popcorns-sjov som White House Down og seriøse dramaer som Solisten.

Derudover skal filmen instrueres af en af USA's mest kontroversielle instruktører, i form af Oliver Stone. Med film som Wall Street, JFK og Born on the Fourth of July har Stone altid set det som sin fornemmeste opgave at fokusere på de grimmeste dele af den amerikanske kultur og historie.  

Kritikere vil måske påstå, at han er faldet lidt af på den i løbet af de seneste år. Savages, W. og World Trade Center skabte slet ikke så meget debat som han formåede for et par årtier tilbage, men det er også længe siden, han har sat tænderne i et så betændt emne som afro-amerikaneres kamp for deres borgerrettigheder og en så interessant karakter som Martin Luther King.

Det mest mystiske ved alt dette er dog stadig, at der endnu ikke er lavet en film om King. Han er en af de mest prominente afro-amerikaner, der nogensinde har levet, og hans betydning for amerikansk historie og selvopfattelse er enorm.  

Film som The Butler og den kommende 12 Years a Slave sætter i disse tider ufiltreret fokus på den afro-amerikanske historie, så måske er tiden moden til at historien om Martin Luther King fortælles på det store lærred. 

Vi ser i hvert fald frem til, hvor eksplosiv en cocktail Foxx, Stone og King kan ryste sammen. Det er endnu ikke sikkert hvornår denne film får premiere, endsige om den nogensinde bliver lavet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Ingen tvivl om at historien om MLK er long overdue til at blive præsenteret på film.
Men jeg har alligevel reservationer overfor Oliver Stone som instruktør. Som flere andre også noterer så skal vi tilbage til Nixon fra 1994 for at finde hans sidste rigtigt god film og af filmene i den mellemliggende periode er det kun W der er seværdig. Han har en serie af dårlige film bag sig på det seneste og jeg frygter derfor at manden ikke har det i sig mere. Han har mistet det, på samme måde som Francis Ford Coppola ikke har lavet en god film siden 1992.

Jacob

Et interessant projekt, især i lyset af at i år fejrer amerikanerne 50 års jubilæum for I Have a Dream talen. Jamie Foxx er en habil skuespiller, og glæder mig faktisk lidt til at se ham i The Amazing Spider-Man 2 til næste år. Til gengæld finder jeg Oliver Stones film dræbende kedelige - også en film som Platoon. Så hvis det her bliver til noget er det knald eller fald med Jamie Foxx's præstation.

Bond

Det er store kræfter der er i spil og det kan godt betyde en slags comeback for Oliver stone der har været en skuffelse på det sidste. Jamie Foxx er en af mine ynglings skuespiller og skuffer sjælet!

Spændende at se hvem der ellers kommer med på projektet!

Maria

Der mangler lige lidt efter "Born on the". ;)

Jeg håber projektet bliver til noget! The Butler er en smugle inde over Martin Luther King, men slet, slet ikke nok i forhold til hvad han fortjener.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Jeg er også delt, men respekt for at han siger fra. Måske han også er lidt usikker efter kritikken af Krystalkraniets Kongerige.

1 dag siden
Thomas

Hej. Jeg er en kæmpe Terminator fan. Jeg er enig med mange i at de 2 første film er de bedste. Men syntes egentlig at de alle er gode.

1 dag siden
Wayne

Spielberg har været perfekt som formidler af Indy's eventyr - og ville helt sikkert kunne have gjort det igen.

1 dag siden
Jacob

Synes at de to seneste Jurassic World har været tynget af CGI dinoer, samt at det har været nærmest ufrivillig komisk med Indominus Rex og Indorapt

2 dage siden
Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

3 dage siden

Aktive debatter