Jamie Foxx som Martin Luther King

- i ny Oliver Stone-film
Billede
(© UIP/George Baird/Library of Congress)

Jamie Foxx er tæt på at sige ja til, at spille rollen som borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King, i en film instrueret af Oliver Stone. Intet er endnu officielt, men flere amerikanske filmmedier rapporterer, hvordan de to herrer ligger i forhandlinger med henholdsvis Dreamworks og 20th Century Fox om finansiering af filmen.

Foxx har været en af Hollywoods hotteste, afro-amerikanske skuespillere, siden han vandt en Oscar for sin rolle som musikeren Ray Charles i Ray fra 2004. Han kan bevæge sig inde for hele spektret af Hollywood-film og har både været med i popcorns-sjov som White House Down og seriøse dramaer som Solisten.

Derudover skal filmen instrueres af en af USA's mest kontroversielle instruktører, i form af Oliver Stone. Med film som Wall Street, JFK og Born on the Fourth of July har Stone altid set det som sin fornemmeste opgave at fokusere på de grimmeste dele af den amerikanske kultur og historie.  

Kritikere vil måske påstå, at han er faldet lidt af på den i løbet af de seneste år. Savages, W. og World Trade Center skabte slet ikke så meget debat som han formåede for et par årtier tilbage, men det er også længe siden, han har sat tænderne i et så betændt emne som afro-amerikaneres kamp for deres borgerrettigheder og en så interessant karakter som Martin Luther King.

Det mest mystiske ved alt dette er dog stadig, at der endnu ikke er lavet en film om King. Han er en af de mest prominente afro-amerikaner, der nogensinde har levet, og hans betydning for amerikansk historie og selvopfattelse er enorm.  

Film som The Butler og den kommende 12 Years a Slave sætter i disse tider ufiltreret fokus på den afro-amerikanske historie, så måske er tiden moden til at historien om Martin Luther King fortælles på det store lærred. 

Vi ser i hvert fald frem til, hvor eksplosiv en cocktail Foxx, Stone og King kan ryste sammen. Det er endnu ikke sikkert hvornår denne film får premiere, endsige om den nogensinde bliver lavet.