Cookie- og Privatlivspolitik
Interview med hovedrollen fra 'Tarok'

Interview med hovedrollen fra 'Tarok'

Mød Henrik Vestergaard

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

'Grib drømmen mens du kan' er tagline til den nye danske film 'Tarok'. Det gjorde Henrik Vestergaard, da muligheden for en hovedrolle som kusken Jørn Laursen i familiesagaen bød sig.

Skuespilleren havde ingen erfaring med heste, og efter eget udsagn måtte han lære forskellen på en kusk og en jockey på hårde måde. Alligevel endte 41-årige Vestergaard med at spille manden bag hele fire derbysejrer, og faktisk har han mere tilfælles med sin karakter, end man umiddelbart skulle tro.

Kan du relatere filmens centrale tema om familien til dit eget liv?
"Filmen handler om forholdet mellem far og søn og om at frigøre sig som mand fra sit fædrene ophav. Det er det, Jørn kæmper med sin far Karl (Bjarne Henriksen, red.) om, og som jeg også kender fra mit eget liv, da jeg blev officer i hæren for at vise, at jeg var fri til at stå på egne ben. Derefter kunne jeg forfølge min egen, langhårede ambition om at blive skuespiller."

Du spillede også med i 'Hvidsten Gruppen' af Anne-Grethe Bjarup Riis. Var det pga. denne film, at du fik hovedrollen i 'Tarok'?
"Anne-Grethe ringede til mig efter ’Hvidsten Gruppen’ og tilbød mig rollen som Jørn Laursen. I ’Hvidsten Gruppen’ spiller jeg en lille rolle som Johan Kjær, der er en af de otte, som bliver henrettet. Filmen var en god oplevelse at indspille, og jeg synes også selv, at mit arbejde er meget godt. Det har vist gjort udfaldet - kombineret med, at jeg har Jørn Laursens hovedform. Jeg er et halvt hoved højere end ham, men det ser man jo ikke i filmen."

Hvad er dit eget forhold til Tarok?
"Jeg kan huske Tarok fra 1970erne, hvor jeg voksede op. Jeg husker tre sportsfolk fra dengang: Ole Olsen, Allan Simonsen og Tarok. Sidstnævnte husker jeg fra annoncer for forskelligt merchandise i Anders And-bladet. Jeg er født i 1972 - samme år som Tarok. Det betød også, at jeg vidste, hvad det handlede om, da jeg blev tilbudt rollen - altså at det ikke handlede om et kortspil. Når man dykker ned i det, finder man ud af, hvor stor Tarok egentlig var dengang. Travsport var den største publikumssport i 1970erne kun overgået af fodbold."

Læs resten af interviewet med Henrik Vestergaard i kino.dk-magasinet.

Tarok får premiere den 31. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Iben

Jeg så filmen i søndags. En rørende og fantastisk film. Tøv ikke med at gå ind og se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

1 dag siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

1 dag siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

2 dage siden
jonas

Noget af det dårlige plot-development jeg nogensinde har været vidne til

2 dage siden
Henrikuser/250533
Henrikuser/250533

Dune overgik mine vildeste forventninger. Har ikke læst bøgerne, men er vild med science fiction.

2 dage siden