Avatar-skurk vender tilbage

Gensyn med blå mænd og død soldat
Billede
(© Twentieth Century Fox)

Skuespilleren Stephen Lang leverede en uforglemmelig præstation som den ondsindede oberst Miles Quaritch i science fiction-filmen Avatar fra 2009.

Faktisk var skurkerollen, ifølge filmens instruktør James Cameron, så god, at militærmanden med de gemene udrydelsesplaner vender tilbage i de tre næste film om de blå væsener fra Pandora.
 
Quaritch døde rent faktisk i den første film, da han blev skudt ned med bue og pil af Na’Vien Neytiri, men det faktum er tilsyneladende ingen hindring for at bringe ham tilbage endnu en gang, eller to... eller tre.

Begrundelsen for den umiddelbart usandsynlige genkomst ligger i filmens genre. I en science fiction-film kan alt ske, siger Cameron til Deadline.com.

Hvordan skurken mere præcist vil genopstå, er ikke afsløret. Men mon ikke holdet bag filmen finder på noget interessant. I hvert fald er det nogle tunge drenge, der har fået tjansen at bringe Avatar-universet tilbage på lærredet.

Foruden Cameron som instruerer skal hhv. Josh Friedman (War Of The Worlds), Rick Jaffa og Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes) og Shane Salerno (Salinger) forfatte manuskriptet til hver af de tre Avatar-efterfølgere.

Optagelserne til den første sequel, Avatar 2, forventes indledt i 2014, og den amerikanske premiere kommer sandsynligvis til at ligge i december 2016.