5 gode gyser-genindspilninger

Bøh, og bøh igen!
Billede
(© DreamWorks SKG)

Denne uges premiere på Carrie betyder en tilbagevenden til Stephen Kings gyser, som Brian De Palma med succes filmatiserede i 1976. Men det er ikke første gang, at en gyser genindspilles. Nærmest tværtimod.

Siden filmmediets begyndelse har gysere været en yndet genre, men historierne om spøgelser, levende døde og gale videnskabsmænd har været relativt få, så hvorfor ikke tage fat i dem, der alligevel fungerede?
 
Her er fem gode gysere, der alle er baseret på en tidligere film.

Invasion of the Body Snatchers (1978)
Science fiction-filmen Invasion of the Body Snatchers fra 1956 gik all in på McCarthyisme og koldkrigs-paranoia, mens genindspilningen fra 1978 tilførte en del mere horror til historien om rumvæsner, der overtager menneskekroppe.

Invasion of the Body Snatchers

The Thing (1982)
The Thing from Another World (1951) var egentlig en ganske effektiv gyser, mens det populære remake med Kurt Russell formåede at blande den klaustrofobiske stemning fra originalen med veloplagte 80er-splattereffekter.

The Thing

The Fly (1986)
En gal videnskabsmand fik allerede i 1958 flue-DNA ved at teste en teleportionsmaskine på sig selv, men det var i David Cronenbergs body horror-remake med Jeff Goldblum, at historien virkelig gik ind under huden på publikum.

The Fly

The Ring (2002)
J-horror kom på alles læber i slutningen af 90erne, da Ringu (1998) viste, hvor uhyggelig kombinationen af levende strandvaskere og VHS-bånd kan være. Naomi Watts fik hovedrollen i den amerikanske nyfortolkning, der trods velkendte chok matchede originalens kvalitet og stemning.

The Ring 

Dawn of the Dead (2004)
Før Zack Snyder bragte Superman tilbage til biograferne, gav han zombiegenren nyt liv med opdateringen af George A. Romeros film fra 1978, der bl.a. bød på lynhurtige, levende døde, desperate mennesker og et tårnhøjt spændingsniveau.

Dawn of the Dead

Hvilke, synes du, er de bedste remakes af gysere? Og de værste?