Cookie- og Privatlivspolitik
5 gode gyser-genindspilninger

5 gode gyser-genindspilninger

Bøh, og bøh igen!

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Denne uges premiere på Carrie betyder en tilbagevenden til Stephen Kings gyser, som Brian De Palma med succes filmatiserede i 1976. Men det er ikke første gang, at en gyser genindspilles. Nærmest tværtimod.

Siden filmmediets begyndelse har gysere været en yndet genre, men historierne om spøgelser, levende døde og gale videnskabsmænd har været relativt få, så hvorfor ikke tage fat i dem, der alligevel fungerede?
 
Her er fem gode gysere, der alle er baseret på en tidligere film.

Invasion of the Body Snatchers (1978)
Science fiction-filmen Invasion of the Body Snatchers fra 1956 gik all in på McCarthyisme og koldkrigs-paranoia, mens genindspilningen fra 1978 tilførte en del mere horror til historien om rumvæsner, der overtager menneskekroppe.

Invasion of the Body Snatchers

The Thing (1982)
The Thing from Another World (1951) var egentlig en ganske effektiv gyser, mens det populære remake med Kurt Russell formåede at blande den klaustrofobiske stemning fra originalen med veloplagte 80er-splattereffekter.

The Thing

The Fly (1986)
En gal videnskabsmand fik allerede i 1958 flue-DNA ved at teste en teleportionsmaskine på sig selv, men det var i David Cronenbergs body horror-remake med Jeff Goldblum, at historien virkelig gik ind under huden på publikum.

The Fly

The Ring (2002)
J-horror kom på alles læber i slutningen af 90erne, da Ringu (1998) viste, hvor uhyggelig kombinationen af levende strandvaskere og VHS-bånd kan være. Naomi Watts fik hovedrollen i den amerikanske nyfortolkning, der trods velkendte chok matchede originalens kvalitet og stemning.

The Ring 

Dawn of the Dead (2004)
Før Zack Snyder bragte Superman tilbage til biograferne, gav han zombiegenren nyt liv med opdateringen af George A. Romeros film fra 1978, der bl.a. bød på lynhurtige, levende døde, desperate mennesker og et tårnhøjt spændingsniveau.

Dawn of the Dead

Hvilke, synes du, er de bedste remakes af gysere? Og de værste?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pil

Der laves efter min mening, alt alt for mange remakes. De fleste fejler miserabelt. Men der er også enkelte gode! Faktisk flere. På det sidste.

The Thing har aldrig rigtig sagt mig noget. Hverken den gamle eller Carpenter's. Invasion of the Body Snatches'erne og Body Snatchers fra 1993. De er udemærkede. Ikke wow.

The Fly. Har begge. Har dog ikke set dem på det sidste. Måske skal man give dem et kig igen.

The Ring. Gore Verbinski's vellykkede remake af Ringu, der kom 4 år tidligere. The Ring er rigtig vellykket. Den kan dog ikke nå Ringu til sokkeholderne. Det ville den umulig kunne. Plus, Sadako er meget mere uhyggelig end Samara. Havde jeg heller ikke forventet. Men den er god og flot.

Dawn of the Dead. Jeg elsker George A Romero. Så er altid skeptisk for et remake af hans fremragende trilogi. Men Dawn of the Dead er latterlig underholdende. Den har ikke magien fra 1978. Men underholdende er den.

Andre gode remakes:

Texas Chainsaw Massacre (2003) - én af mine yndlingsgyserfilm. Så undervurderet. Men den er SÅ fantastisk.
Evil Dead (2013) - folk kalder den for blodig og for splattet. Jeg synes den var ubeskrivelig smuk.
ellers er der også Dark Water. The Grudge. Day of the Dead. Night of the Living Dead. The Crazies. etc etc etc.

Værste remake:

Psycho (1998) - fail. major fail. Det var bare så....... NEJ!

S. Rico

Bemærk at jeg brugte ordet "næsten" ufrivillig komisk. Jeg synes fortsat filmen er god. Men jeg kunne ikke undgå at trække på smilebåndet af datidens effekter, da jeg så den for et par måneder siden.

Wayne

i sit liv man har set filmen. Jeg havde i lang tid glædet mig til at se the Thing, men af en eller anden grund lykkedes det mig først for et par år siden.

Og jeg var ærlig talt skuffet. Temaet ligger en anelse op ad Alien - men kvaliteten er milevidt fra det. Og som S. Rico rigtigt skriver, så kommer animationerne til at virke ufrivilligt sjove.

Antaeus

Jeg synes at de tre førstenævnte holder max og alle er fremragende film, især de to førstnævnte.

Invasion of the Body Snatchers (1978)
The Thing
The Fly

Alle Body Snatchers filmene er seværdige (og der er nogle stykker), men de to bedste er klart de to ældste, den fra 50'erne og den nok bedste fra 1978 med Donald Sutherland - og endda med en helt anden og måske bedre slutning....

The Thing var super og holdt også sidst jeg så den for nogle år siden, den er bestemt ikke blevet ufrivillig komisk i mine øjne, som Rico syntes.

The Fly var også en god film, men jeg fandt den dog ikke nær så god som de førstnævnte.

De to har jeg vist ikke set,eller muligvis Ringu (det kan dog også have været en anden af de japanske gysere), men den sagde mig ikke noget specielt.

S. Rico

The Fly holder fortsat den dag i dag, hvilket langt hen af vejen kan tilskrives den fremragende Jeff Goldblum.

The Thing 1982 er derimod næsten ufrivillig komisk ved gensyn i dag. Men jeg husker den til gengæld som meget skræmmende, da jeg så den første gang som barn. Der er kommet en helt ny "genindspilning" fra 2011, som dog teknsik set er en prequel. Den er desværre ikke så god som man kunne ønske.

The Ring 2002 og Ringu 1998 er stort set lige gode. Om man bedst kan lide originalen eller den 4 år nyere remake, afhænger nok af, hvilken man så først.

Invasion of the Body Snatchers 1978 er super god, men jeg kunne også rigtig godt lide den senere remake Body Snatchers fra 1993.

Dawn of the Dead 2004 var total god underholdning, men kan ikke måle sig kunstnerisk med originalen fra 1978.

Bedste remakes: Ben-Hur 1959, The Fly 1986, The Mummy 1999, The Ring 2002, The Grudge 2004, Dark Water 2005, King Kong 2005, True Grit 2010

Værste remake: Psycho 1998

Og så håber jeg snart at Spike Lee's nye Oldboy kommer på listen over de bedste remakes.

JegELSKERFilm

Jeg siger at Evil Dead, og remaket af Evil Dead (2013) er begge rigtig gode. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

2 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden