USA top 10: Amerikanerne vil have frikadelle-film

De nyeste og mest populære film i USA
Billede
(© Sony Pictures)

Animationsfilmen 'Cloudy with a Chance of Meatballs 2' åbnede på 1. pladsen, mens 'Baggage Claim' og 'Don Jon' måtte se sig hensat til 4. og 5. pladsen.

Cloudy with a Chance of Meatballs 2
Animeret efterfølger om en ung opfinder, der opdager, at hans maskine stadig virker og tager på en rejse blandt hybrider mellem mad og dyr. Med 35 mio. dollars indtjente filmen 16 % mere end forgængeren, der dog åbnede i færre biografer. Animationsfilmen får dansk premiere som 'Det regner med frikadeller 2' den 30. januar næste år.

Rush
Efter en begrænset premiere i sidste uge åbnede Ron Howards Formel 1-drama bredt i hele USA. Det betød en 3. plads og 10,3 mio. dollars i weekenden til filmen, der allerede havde dansk premiere tidligere på måneden. Med en ikke-amerikansk rollebesætning (Chris Hemsworth og Daniel Brühl i hovedrollerne) og et europæisk plotfokus på konkurrencen mellem racerkørerne Niki Lauda og James Hunt i 1970erne, er 'Rush' svær at sælge i USA. Man håber dog givetvis på en god word of mouth omkring den anmelderroste film.

Baggage Claim
Komedien 'Baggage Claim' debuterede på 4. pladsen med 9,3 mio. dollars og appellerer til unge, sorte kvinder. Historien fokuserer på Montana (Paula Patton), der vil forloves, inden hendes lillesøster skal giftes. Filmen er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Don Jon
Joseph Gordon-Levitt debuterede som instruktør med 'Don Jon', hvor han selv har hovedrollen som en pornoafhængig scorekarl, der udser sig Scarlett Johansson som sit næste "offer". Filmen åbnede på 5. pladsen med 9 mio. dollars i weekenden, men drama-komedien havde det svært i et marked, hvor der var flere tilbud til det voksne publikum (bl.a. 'Rush'), og det er selvom filmen fik pæne anmeldelser med på vejen. 'Don Jon' åbner i Danmark den 7. november.

Sammenlagt indtjente top 10-filmene 94 mio. dollars, hvilket er 9 % dårligere end samme weekend sidste år, hvor 1. pladsen gik til Hotel Transylvania.
 
Top 10 USA: 27. – 29. september 2013
1. Cloudy with a Chance of Meatballs 2 - total $35 mio.
2. Prisoners - total $39 mio.
3. Rush - total $10,6 mio.
4. Baggage Claim - total $9,3 mio.
5. Don Jon - total $9 mio.
6.
Insidious Chapter 2 - total $69,5 mio.
7. The Family - total $31,7 mio.

8. Instructions Not Included - total $38,6 mio.
9. We're the Millers - total $142 mio.
10. The Butler - total $110 mio.