Biografklub Danmark 2013-14

10 film til halv pris
Billede
(© Nordisk Film)

Så er programmet for en ny sæson Biografklub Danmark ankommet.

Traditionen tro byder sæsonen 2013-14 på flere skandinaviske film, men også biografier fylder pænt.

Udover de sædvanlige syv film til halv pris, kan man også få tre franske film oveni ved at købe tillægspakken. Sekretariatsleder for Danske Biografer, Jonna Jensen udtaler:  

-Vi synes, at programmet i år er mindst ligeså fantastisk som sidste år, der med 204.000 medlemmer var et rekordår for os. Vi tror derfor, at publikum bliver glade for den nye sæson, der starter stærkt ud med 'Spies & Glistrup'. Vi har derudover en fransk tillægspakke med bl.a. årets Cannes-vinder, fordi vi gerne vil vise en anden side af fransk film, nu hvor det er i fokus pga. sidste års 'De Urørlige' - som også var en stor succes for os.

Salget af abonnementet starter først den 1. august. Du læse mere om pris og evt. detaljer på Biografklub Danmarks egen hjemmeside.
 
Grundpakken:

Spies & Glistrup (29. august)
En fiktionsfilm inspireret af historien om to af Danmarks mest farverige personligheder, Simon Spies (Pilou Asbæk) og Mogens Glistrup (Nicolas Bro), der følges i perioden 1964-1984. Instrueret af Christoffer Boe (Reconstruction).

Diana (26. september)
Biografisk drama, hvor Naomi Watts spiller Prinsesse Diana, som døde under tragiske omstændigheder i 1997. Filmen følger de sidste to år af Dianas liv og hendes kampagne mod landminer samt hendes forhold til kirurgen Dr. Hasnat Khan.

Sorg og glæde (14. november)
Nils Malmros' 11. spillefilm er med Jakob Cedergren, Helle Fagralid, Nicolas Bro og Ida Dwinger og handler om den gensidige og modne kærlighed gennem den største sorg og glæde i livet.

One Chance (16. januar)
Komedien 'One Chance' handler om Paul Potts, der blev en sensation ved at deltage i et reality-show. Potts spilles af James Corden (The Three Musketeers) og har en gæsterolle af selveste Simon Cowell.

Monica Z (20. marts)
Per Fly (Bænken, Arven, Drabet) skildrer en af Sveriges store ikoner, skuespillerinden og sangerinden Monica Zetterlund, lige fra tiden før berømmelsen til de stormfulde storhedsdage.

En du elsker (24. april)
Da den verdensberømte musiker, Thomas Jacob (Mikael Persbrandt), vender hjem til Danmark tropper hans voksne datter (Birgitte Hjort Sørensen) op med barnebarnet, Thomas aldrig har mødt. Snart bliver Thomas tvunget til at tage sig af drengen. Instrueret af Pernille Fischer Christensen (En soap). 
 
Labor day (19. juni)
Drama om en enlig mor (Kate Winslet) og hendes søn, der giver en såret fremmed et lift for at opdage, at manden er en eftersøgt forbryder. Josh Brolin spiller den fremmede på flugt, og filmen er instrueret af Juno-instruktøren Jason Reitman.

Tillægspakken (købes særskilt)

Adèles liv - kapitel 1 & 2 (5. december)
 Årets franske Cannes-vinder handler om to kvindes erotiske kærlighedsforhold lige fra forholdets spæde start til midten og den mulige afslutning. Filmen er instrueret af tuneseren Abdellatif Kechiche.

Selv i de bedste hjem (15. maj)
Fransk thriller om den midaldrende fransklærer Germain, der modtager en velskrevet opgave fra en elev om en anden elevs familie. Da elevens indblanding i familiens affærer udløser en del problemer, bliver Germain ufrivilligt tilskuer til dette. Filmen er instrueret af Francois Ozon (Swimming Pool).
 
Jeune et Jolie (10. juli)
Endnu en film af franske Francois Ozon. 'Jeune et Jolie' er et portræt af en 17-årig pige skildret gennem fire årstider og fire sange.