Cookie- og Privatlivspolitik
Festivalfavorit vinder Guldpalmen

Festivalfavorit vinder Guldpalmen

Priserne er uddelt i Cannes

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Som ventet blev det ikke til danske priser ved årets prisuddeling i Cannes, hvor festivalens hovedpris gik til storfavoritten 'La vie d'Adèle'.

Dramaet, der har den engelske titel 'Blue is the Warmest Colour', følger en 15-årig piges lesbiske kærlighedsforhold. Filmen er fransk, tre timer lang og instrueret af tuneseren Abdellatif Kechiche.

'La vie d’Adele' er købt hjem til dansk biografdistribution.

Juryens Grand Prix, festivalens sølvmedalje, gik til Coen-brødrenes komediedrama, Inside Llewyn Davis, om en musiker i New York. Filmen er pt. planlagt til dansk premiere i februar 2014.

Den tredje mest prestigefyldte pris i Sydfrankrig gik til den japanske ’Like Father, Like Son’ af Hirokazu Koreeda, der også forventes at kunne ses i danske biografer.

Jia Zhangkes kinesiske ’A Touch of Sin’ vandt prisen for Bedste manuskript, imens årets største overraskelse blev prisen for Bedste instruktion, som gik til Amat Escalante for det mexicanske narkodrama ’Heli’. En film der ellers ikke begejstrede pressen i voldsom grad.

Endelig gik priserne for bedste hovedroller til argentinske Bérénice Bejo (kendt fra The Artist) og Bruce Dern for henholdsvis ’Le passé’ og ’Nebraska’. Begge film får dansk biografpremiere.

Paolo Sorrentinos 'La grande bellezza', der var mange anmelderes favorit, fik således ingen priser. Ellers blev hæderen jævnt fordelt blandt de største favoritter på en særligt stærk udgave af den franske festival.

Læs mere om udvalgte film fra filmfestivalen i Cannes.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
satisfythecrave

Ah, er ekstremt glad for, at der blev en pris til Inside Llewyn Davis, jeg har simpelthen så store forventninger til den film. Jeg er også rigtig glad på Bérénice Bejos vegne, hun er en virkelig god skuespillerinde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.