Mads Mikkelsen genforenes med Bond-babe

'The Salvation' får international rollebesætning
Don't mess with Mads...
(© Patrick Toselli)

Kristian Levrings kommende, danske western 'The Salvation' har i dag fået offentliggjort de skuespillere, der skal spille over for Mads Mikkelsen i hovedrollen. Og vi er milevidt fra Præriens skrappe drenge og de andre kartoffel-westerns.
 
Eva Green, der havde rollen som Vesper Lynd i 007-filmen Casino Royale - også med Mads Mikkelsen - skal spille den kvindelige hovedrolle Madelaine.

En anden Bond-skuespiller, walisiske Jonathan Pryce fra Tomorrow Never Dies, skal spille karakteren Keane, som er byens borgmester og bedemand. Svenske Mikael Persbrandt (kendt fra Hævnen) får rollen som Mads Mikkelsens bror, Peter.
 
Derudover får Jeffrey Dean Morgan (Watchmen) og Eric Cantona (Looking for Eric) roller i filmen, og endelig skal Nanna Fabricius Øland - kendt som sangerinde under kunstnernavnet Oh Land - spille Mads Mikkelsens danske hustru Marie.

Handlingen foregår i 1870'erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Mads Mikkelsen spiller den danske emigrant John, der har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse.
 
I sorg og afmagt slår John gerningsmanden ihjel. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror.

Filmen vil primært være engelsk-sproget, og optagelserne er i gang i Sydafrika, hvor kino.dk vil være til stede i næste uge. Følg med her på sitet for løbende opdateringer om filmens indspilninger.
 
The Salvation får premiere den 2. oktober 2014.