Cookie- og Privatlivspolitik
En rigtig dansk western i Sydafrika

En rigtig dansk western i Sydafrika

På optagelse med Mads Mikkelsen

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

JOHANNESBURG. Det virker ikke som det mest oplagte sted at optage en western. Men Sydafrika, og nærmere bestemt området omkring Johannesburg, har dog noget af det landskab og det lys, der kendetegner en rigtig klassisk western. Så en western-produktion her giver faktisk rigtig god mening.

The Salvation er en dansk-engelsksproget film med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Kino.dk var inviteret ned til optagelserne, hvor instruktør Kristian Levring tog imod et hold danske journalister for at vise kulisserne frem.

Filmen foregår primært i to western-byer, som er bygget op helt fra bunden. Den ene, Black Creek, er den største og huser både sherifkontor, bedemandsgemakker og en del huse. Kristian Levring viser denne by frem og den ser utroligt "western-agtige" ud. Det har taget Kristian Levring halvandet år at researche til filmen, så autenticiteten er helt i top, og det er slet ikke til at se, at søjler og stolper faktisk er hule.

For at give fornemmelsen af størrelse, er der placeret meterhøje green screens bag husene. De skal senere bruges til digitalt at forstørre Black Creek fra ca. ti til 60 huse.

'The Salvation' er ikke nogen kartoffelwestern med Dirch Passer, men derimod en film, der drager inspiration fra klassikere som 'The Seachers' og 'Unforgiven'. Her er hvirvler støvet rundt for et godt ord, og her er blod og død.

Mellem optagelserne møder jeg Mads Mikkelsen på base camp - det store område, hvor filmhold og skuespillere holder til, når de ikke er på set - og han fortæller om sit forhold til westerns:

- Jeg er ikke vokset op med westerns, men vi legede da cowboys og indianere, da jeg var dreng. Jeg er siden blevet fan af westerns, og min yndlingswestern er 'Unforgiven'.

Mikkelsen spiller en dansk mand, der kommer til USA med sin familie, som lider en krank skæbne i hænderne på en lovløs skurk. Det medfører et hævntogt, der sender over 25 mennesker i graven. Til de mange drab siger Mikkelsen:

- Det er jo en western. Det er ligesom, hvis man går til frisør, så forventer man også, at nogen bliver klippet.

Efter mit lille interview med den danske stjerne gik turen til den anden og mindre by, Rockland's, hvor Mikkelsen iført western-tøj er klynget op på en pæl og konfronteres af filmens skurk (Jeffrey Dean Morgan) og kvindelige hovedrolle (Eva Green). Det går hårdt ud over Mads, der er tilsmurt i blod og endda får et ekstra slag i ansigtet af Morgans fæle skurk.

Lars Mikkelsen var egentlig tiltænkt en rolle som Mads' bror i filmen. De to virkelige brødre må dog vente til en anden gang med optræde på det hvide lærred sammen:

- Lars havde en kalender, der ikke kunne gå op. Men vi vil gerne være med i en film sammen engang. Det ville være mærkeligt andet, fortæller Mads Mikkelsen mellem optagelser.

Rollen som Mads' bror i filmen gik efterfølgende til svenskeren Mikael Persbrandt, som dog ikke har sluttet sig til optagelserne endnu. Min tur ender i morgen, men inden da kan jeg lige nå at se heste og kostumer samt forhåbentligt få det tilsyneladende meget sjældne interview med Eva Green. Krydser fingre.

Optagelserne står på en måneds tid endnu, og vi må vente på det færdige resultat, til The Salvation får premiere i oktober 2014.

Inden da kan du se kino TV fra optagelserne samt interviews med flere af skuespillerne, og i magasinet vil vi dække hele forløbet i en udvidet reportage.

Mads Mikkelsen

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Fun Nun

Med Mads Mikkelsen i hovedrollen? Super, den er jeg med på.

Eva Green kan jeg nu også ret godt lide. Cool location - Suid-Afrika!

Fra Politiken:

Filmen får Mads Mikkelsen i en af hovedrollerne og er ifølge en pressemeddelelse »en episk fortælling om knuste drømme, forlist kærlighed og hævn«.

Læs mere: http://politiken.dk/kultur/film/ECE1892724/dogmebror-skal-lave-internati...

irma

Jeg glæder mig utrolig meget til at se 2 så store skuespillere spille sammnen.
Jeg er en stor fan af både Mikael Persbrandt og Mads Mikkelsen det er nogle utrolige gode skuespillere.

Birtheuser/726492

Glæder mig til at se filmen

Simonuser/956718

Det skal også lige siges at Eric 'The King' Cantona deltager i filmen, den mand er gud.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

1 dag siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

1 dag siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

2 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

2 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

3 dage siden

Aktive debatter