Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar 2013 - bedst og værst!

Oscar 2013 - bedst og værst!

Aftenens højde- og lavpunkter

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Den 85. Oscar-uddeling er veloverstået, og tiden er kommet til at udpege aftenens bedste og værste øjeblikke.

DET BEDSTE:

Seth MacFarlane:
Årets vært levede op til forventningerne om et frisk pust af ukorrekt humor efter to kedelige år på den front.

MacFarlane fik da også helt ekstraordinært hjælp fra fremtiden, da selveste James "Star Trek" Kirk (William Shatner) lod sig beame tilbage for at standse en Oscar-katastrofe. Resultatet blev til en dejlig plat sang om bryster, Channing Tatum og Charlize Theron i en elegant homage til Fred Astaire og Ginger Rogers samt en veloplagt stepdans i selskab med Joseph Gordon-Levitt og Daniel Radcliffe

A.M.P.A.S.
 
James Bond:
Aftenens musikalske højdepunkter kom fra Bond-universet - først med Shirley Basseys voluminøse udgave af titelsangen fra 'Goldfinger' og derefter med Adeles vindende titelsang fra Skyfall.  

Skuespil-priserne:
Som det oftest er, blev aftenen først rigtig rørende, da tiden var kommet til de tunge priser.

Jennifer Lawrence vandt fuldt fortjent for sin præstation i Silver Linings Playbook, og på vej op af trapperne faldt den unge starlet i sin kjole. Publikum kvitterede med stående bifald, og Lawrence bad dem sætte sig ned med ordene: "You are just standing because I fell, and it's embarrassing!" Lawrence var dog charmerende og virkede oprigtigt forbløffet.

A.M.P.A.S.

Daniel Day-Lewis slog med sin præstation i Lincoln hele to rekorder. Day-Lewis er nu den første skuespiller, der har vundet tre Oscars i kategorien Bedste mandlige hovedrolle. Han er samtidig den første skuespiller, der har vundet for en Steven Spielberg-film. På trods af sin store erfaring med pris-ceremonier virkede Day-Lewis dybt rørt og havde samtidig overskud til at joke med sin kvindelige pendant, Meryl Streep.

Ben Affleck:
MacFarlane havde allerede i åbningstalen kommenteret på Akademiets manglende Instruktør-nominering til Ben Affleck: "'Argo's' story is so top-secret that its director remains unknown to the Academy." Da Operation Argo som forventet gik hen og vandt prisen for Bedste film, sørgede Affleck selvfølgelig for aftenens vel nok mest rørende øjeblik. Det var en dejligt entusiastisk, lettere febrilsk og tydeligvis bevæget Affleck, der sluttede showet af med bravour.

Tarantinos selvsikkerhed:
Man kan sige meget om ham Quentin Tarantino, men man kan ikke anklage ham for at sætte sit lys under en skæppe. I nat vandt han prisen for Bedste originale manuskript, hvilket satte gang i Imperials publikum. Instruktøren forlod scenen med et peace-tegn og gav et verbalt skulderklap til sine skuespillere og eget arbejde.

A.M.P.A.S.

DET VÆRSTE:

Musical overload:
Det var fair nok, at holdet fra Les Misérables gik på scenen og sang i vilden sky - ikke mindst fordi Anne Hathaway også i den situation beviste, at hendes Oscar-sejr var velfortjent. Det var dog langt fra okay, da en hyldest til musical-genren gav anledning til gensyn med Catherine Zeta-Jones fra Chicago og Jennifer Hudson fra Dreamgirls. De to musical-numre virkede både fortærskede og malplacerede.

A.M.P.A.S.

Kedelige superhelte:
Det var vist producernes hensigt at give ungdommen noget for pengene, da sidste års populære superhelte-hold fra The Avengers trådte ind på scenen for at præsentere to priser. Desværre kom ingen af de indstuderede jokes ud over scenekanten, og især Robert Downey Jr. spillede på rutinen som overlegen verdensmand.

A.M.P.A.S.

Men den slags er jo en smagssag - hvad synes du, var aftenens bedste og værste stunder? 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lisa

Utroligt en diskussion der kan komme ud af Seth Macfarlanes små jokes - Kvinde undertrykkelse er altså virkeligt ikke et synderligt stort problem i dag.. Hvis man ikke må lave kvinde jokes, må man hellere ikke lave sort/hvid jokes osv. Man skal huske hvad det netop er: Jokes! :-)

De bedste øjeblikke under Oscar-showet var da Jennifer Lawrence vandt sin oscar - synd hun faldt, men hun tog det dog rimeligt pænt!
Derudover var det fedt at høre Tarantinos takke tale, og en kæmpe succes at Daniel Day Lewis vandt for bedste mandelige hovedrolle!
Og naturligvis at høre Streisand synge igen :)

De værste øjeblikke synes jeg ikke der var mange af, selvom jeg synes det er skuffende at The Hobbit ikke vandt nogle oscars, og er heller ikke enig i at Brave skulle vinde for bedste animationsfilm.

Men all in all - Et skønt show - med friske pust!

stina

Mit personlige fedeste øjeblik var da skuespillerne fra The Avengers kom ind.

Det irriterer mig, til det grænseløse, at Kristin Stewart for det første ligner en der ikke ejer en børste, og så har hun en attitude, der afspejler noget der ligner "Det her rager mig, not at all"

Aftenens bedste vinder, i min optik, helt klart Waltz.

Pemba

Ud over det var hun skadet og hoppede rundt på krykker hele aftenen som så blev taget fra hende da hun skulle på scenen... hun gik på et brækket ben så hun har nok været dopet med smertestillende og været rigtig træt.

S. Rico

Jeg ville nok heller ikke have været i skide godt humør, hvis jeg dagen før havde fået så mange hug til Razzie Awards.

Henriette

syntes faktisk, at det var befriende IKKE at skulle se Billy Crystals efterhånden uigenkendelige, stramme ansigt på skærmen som vært.
Ja, genialt da Ellen pludselig støvsugede, fik taget billeder med Steven Spielberg osv. løbende under showet!
Efter min mening var den største fejl ved hele showet, at Ang Lee fik prisen for bedste instruktør af Life of Pi... Ualmindelig ufortjent!

Anonymuser/0

Har meget svært ved at forstå den fuzz omkring Frk. Lawrence.
Hun gjorde et udemærket stykke arbejde med Winters Bone, men alt andet hun medvirker i har ikke imponeret mig :
The Beaver - ikke nogen pragtpræstation..
Hunger Games - Rollen kunne være besat af Lindsey Lohan (var alligevel bare Twilight i anden indpakning) !!
House at the end of the street- FAIL !!
X-Men - Ikke en rolle der tillod hende at udfolde sig(dog ok..)

Alt i alt en jævn omgang !!

Har ikke set Silver Lining.. endnu, men bliver da nødt til at se den da så mange lovpriser den.

..og så skal jeg da lige hilse og sige at Argo absolut ikke burde have vundet, men det er ikke første gang at komité´en har taget svampe !!

Hvad værten angik, læste jeg en bruger fra et amerikansk filmcite udtale dette :
I only saw one clip from the show, when Mcfarlane said
something about Django Unchained looking for his girlfriend who got beaten up or as Chris Brown and Rhianna call it: date night. Everyone in the audience gasped except Robert Downey Junior who clapped. What a legend, gotta love RDJ!
:)

Til sidst et kæmpe tillykke til Tarantino og Hr. Waltz :)

Pemba

Jeg elskede Seth som vært han er en af mine all time favorites! Kan slet ikke se hvorfor folk hakker ned på ham især den kvindelige del af verdensbefolkningen selvfølgelig er han lummer og sexistisk hvad fanden havde i regnet med han er manden bag family guy og Ted Og det vidste Oscars godt da de hyrede ham, jeg syntes personligt det var et dejligt show og det er længe siden jeg har vidnet så sjov og velfungerende Oscar uddeling. Og til alle damerne der har ondt I rø*** få jer noget humor <3

satisfythecrave

Nej, ved du hvad? Jeg vil ikke komme over det, og du har ingen idé om, hvor meget det faktisk fornærmer mig dybt som kvinde, at du siger, at man bare skal komme over det.

"Kan du ikke tage en joke?" - jo, jeg kan godt tage en joke. Jeg kan tage en million jokes! Men efter så mange år med nedgørende, ulækre jokes, der sjovt nok altid bliver fortalt af mænd, føles det ikke så meget som jokes, som det føles ydmygende og degraderende. Med hver eneste af disse jokes der bliver fortalt, bliver det mere og mere accepteret at fortælle dem, og det er forkert.

"Hvad forventer du af Seth Macfarlane, sådan er hans humor" - jeg har set Family Guy i flere år, og har også moret mig over det, men nu er det jo ikke, som andre har påpeget, Shipoopi (eller humor i Shipoopis stil) han valgte at optræde med. I stedet valgte han, at insinuere at kvinder er nærtagende og nagende; at Rex Reed (some kaldte Melissa McCarthy en "kvindelig flodhest") sikkert ville kalde Adele fed (for det havde jo så meget relevans for showet); han valgte at tale om, hvornår lille Quvenzhané Wallis er gammel nok til at date George Clooney (for det havde jo så meget relevans for showet); at man ikke kan forstår hvad Salma Hayek siger, men at det ikke gør noget, når man jo bare kan se på hendes krop. Er helt enig i at Seth Macfarlane ikke er den eneste der står med skylden her, producerne af Oscar uddelingen, er ligeså tabt bag en vogn, men Macfarlane var værten - han kunne have nægtet, at fortælle de uhumske jokes han gjorde.

Der er stadig langt igen til, at kvinder bliver ligestillet med mænd, bare se på Akademiet - 77% af Akademiets medlemmer er mænd (og desuden er 94% af Akademiets medlemmer hvide, hvilket også er foruroligende). Og ved du hvad der slet ikke hjælper den ligestilling? At filmverdenens største aften går med at fremmedgøre, udelukke og nedværdige kvinder.

Så nej, jeg vil ikke "få mig noget humor", jeg vil derimod råde dig til at få dig dosis realitetssans, og hvis du stadig ikke er enig med mig, så må jeg jo respektere det (hvilket jo så bare er endnu et eksempel på mange års kvindenedgørelse, som har gjort sådan, at det er blevet accepteret - selv af kvinder - at bliver nedgjort på den måde).

Vil slutte dette (lange, sorry) indlæg af med et Joss Whedon citat med enorm relevans:
"Equality is not a concept. It's not something we should be striving for. It's a necessity. Equality is like gravity. We need it to stand on this earth as men and women, and the misogyny that is in every culture is not a true part of the human condition. It is life out of balance, and that imbalance is sucking something out of the soul of every man and woman who's confronted with it. We need equality. Kinda now."

Pemba

jeg syntes du skat pakke dit feministiske/rødstrømpe pladder sammen, han har ikke haft en dybere mening med de jokes han fortalte han har ikke siddet og udtænkt hvordan han kan vælte ligestillingen... han er en ganske normal respektabel mand med en humor du bare ikke finder sjov så tag lige hjelmen af og få noget blod til hovedet! jeg er også en Kvinde og jeg går også ind for ligestilling men det her er langt ude !

satisfythecrave

Det kan du godt synes, men det kommer sgu ikke til at ske. Men ja, ja. Du må jo have lov til at mene sådan, jeg mener noget andet, og sådan er det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Trine

Jeg læste om dette i avisen og blev faktisk glædeligt overrasket.

8 timer siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

2 dage siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

2 dage siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

3 dage siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

3 dage siden

Aktive debatter