Half-Life-film rykker på sig

J.J. Abrams tæt på aftale om spilfilmatisering
Er turen endelig kommet til Freemans cinematiske debut?
(© Valve Corporation)

'Half-Life' er nok blandt de spilserier, flest mennesker vil se filmatiseret. Det skyldes, at fortællingen om Gordon Freeman og hans problematiske forhold til den lyssky forskningsvirksomhed Black Mesa er blandt de mest gennemførte i spilhistorien.

Den ene forhandling efter den anden mellem Hollywood og spilfirmaet Valve er efterhånden gået i vasken, men nu er der endelig hul igennem til et interessant projekt.

Instruktøren J.J. Abrams var inviteret med på den årlige konference D.I.C.E. Summit, der over flere dage samler computerspilsbranchen i Las Vegas. Han fortalte, at han og hans filmselskab Bad Robot har en idé til et spil, som de gerne vil samarbejde med Valve om.

Gabe Newell, direktør i Valve, tilføjede i den forbindelse:

- Vi er meget spændte på det, og vi vil også gerne tale om at lave film, enten en Portal-film eller en Half-Life-film.

Filmatiseringerne ligger på et meget tidligt stadie, men der er ingen tvivl om, at J.J. Abrams vil være en stærk spiller for Valve at få på holdet. Hvad han gjorde med Star Trek, er beundringsværdigt og lover godt for filmatiseringer af science fiction-universerne i 'Portal' og 'Half-Life'.

Det mest sandsynlige er dog, at Abrams ikke kommer til at instruere, da han får nok at se til med 'Star Wars: Episode VII'. Derimod er det mere sandsynligt, at han hyres til at producere en filmversion af et af de populære Valve-spil.

Star Trek Into Darkness  får premiere i juni, mens Star Wars: Episode VII forventes i 2015.