Batman og Bane bestiger Mount Everest

Christian Bale og Tom Hardy som bjergbestigere
Christian Bale og hans sherpa
(© Batman Begins - Warner Bros.)

Der findes allerede film om bjergbestigere derude, og nu kommer der to mere af slagsen.

Begge projekter hedder indtil videre ’Everest’, men det ændres der formentlig på, når premieredatoerne nærmer sig. Den ene foregår i 1920erne, imens den anden handler om en ekspedition i 1996.

Førstnævnte har Tom Hardy i hovedrollen som briten George Mallory, der i 1924 forsvandt 800 fod fra bjergets top. 75 år senere blev liget fundet, og om han rent faktisk nåede toppen af Mount Everest vides ikke. Doug Liman (The Bourne Identity) er tilknyttet som instruktør.

Den anden film, om det 8.848 meter høje bjerg, er netop blevet annonceret med Christian Bale i hovedrollen. Filmen følger en gruppe bjergbestigere, som blev udsat for en snestorm den 11. maj 1996 med otte dødsfald til følge. Den fatale ekspedition skal instrueres af islandske Baltasar Kormakur (Contraband).

I øvrigt har i alt 219 mennesker mistet livet i forsøget på at nå klodens højeste punkt. De første som klarede udfordringen med livet i behold, blev Edmund Hillary og Tenzing Norgay i 1953.
 
Med deres biografiske baggrund må de to Everest-film forventes at blive mere i stil med dokumentaren ’Touching the Void’ end andre film i niche-genren som 'The Eiger Sanction', 'K2', Cliffhanger og Vertical Limit.

Everest-filmen med Tom Hardy forventes at få biografpremiere, som den første af de to film, i løbet af 2014.