Batman er afhængig af Superman

Succes til 'Man of Steel' har betydning for flere superheltefilm
Christian Bale smider kappen. Hvem tager over?
(© Warner Bros.)

Zack Snyder bærer DC Comics' filmfremtid på sine skuldre. Måske lidt en overdrivelse, men ikke desto mindre afhænger forventningerne til kommende film om Batman, Wonder Woman og ikke mindst Justice League af, hvordan hans Superman-film 'Man of Steel' klarer sig ved billetlugerne.

Justice League er DC's svar på The Avengers, og de to superheltegrupper mødes i direkte dyst, når begge film får premiere i 2015. Budgettet til 'Justice League', og dermed også dens konkurrenceevne over for Marvels The Avengers 2, vil blive bestemt, når Warner Bros. gør indtjeningen fra 'Man of Steel' op.

Det samme gælder for en ny Batman-film, som Warner satser på at udgive i 2017, altså to år efter 'Justice League' og fire år efter 'Man of Steel'. Det vil betyde, at filmen kan nå at komme lidt på afstand af Christopher Nolans succesrige filmtrilogi, men om der bliver tale om endnu et reboot, eller vi bliver kastet direkte ind i Batmans univers, er endnu uvist.

Som vi allerede har skrevet om tidligere, tyder alt på, at den nye Batman-film vil skildre en anderledes Batman end ham, vi møder i Nolans "realistiske" univers. Mere sandsynligt er det, at en ny film vil inddrage tegneseriens stil i højere grad - eller måske det mørke, karikerede univers fra det populære computerspil 'Batman: Arkham Asylum'...

Og hvem mon skal overtage rollen som den kappeklædte hævner? Joseph Gordon-Levitt var på tale, men har afvist rygterne.

Man of Steel får premiere den 14. juni.