Udenlandske anmeldere uenige om 'Hobbitten'

- men danskerne valfarter til filmen
Spektakulær eller langtrukken? Kritikerne er uenige...
(© MGM)

De første anmeldelser af Peter Jacksons 'Hobbitten: En uventet rejse' er så småt ved at dukke op, og modtagelsen har indtil videre været blandet.

På Metacritic, der samler anmeldelserne fra diverse engelsksprogede medier og udregner en gennemsnit-score, giver filmen et snit på 62 % ud fra 7 anmeldelser.

Total Film giver 5 ud af 5 stjerner og kalder filmen for "spektakulær", "charmerende" og "underholdende".

Empire giver 4 ud af 5 og roser Martin Freeman for sin præstation som Bilbo, men skriver samtidig, at filmen er mere letbenet end sin forgænger 'Ringenes Herre'.

The Playlist er også glade for filmen, som ifølge dem åbner lidt rigeligt fjollet, men bliver et spændende og episk action-adventure.

Time's anmelder er mindre positiv overfor Jacksons eventyrfilm. De kalder filmen for "storladen og højtravende" og kritiserer den lange spilletid.

Endelig mener The Hollywood Reporter, at filmen uden tvivl vil appellere til fans af 'Ringenes Herre', men at den filmisk set er lidt sjusket.

Uanset hvad de internationale kritikere mener om filmen, ligner 'Hobbitten: En uventet rejse' på forhånd en succes herhjemme.

Nordisk Film Biografer afsatte på få dage 50.000 billetter til forsalg og reservationer.

CinemaxX afsatte 21.000 billetter til forsalg og reservationer de første 24 timer efter forsalget startede.

Begge biografkæder melder desuden, at interessen for filmen er helt på niveau med Ringenes Herre-trilogien, hvor alle tre film solgte over 1 mio. billetter i de danske biografer.

Hvad de danske anmeldere synes om Hobbitten: En uventet rejse, finder vi ud af i næste uge, hvor filmen får Danmarkspremiere. Det sker den 12. december.