Johnny Depp laver Don Quixote

Omsider kommer filmatiseringen, men uden Terry Gilliam
Depp i en stump af Terry Gilliams vingeskudte Don Quixote-film
(© Quixote Film)

Johnny Depp og hans søster Christi Dembrowski, der sammen har produktionsselskabet Infinitum Nihil, skal producere en Don Quixote-film for Disney.

Handlingen i spanske Miguel de Cervantes' romanklassiker, som er skrevet og foregår i 1600-tallet, vil i Disney-filmen eftersigende komme til at udspille sig i vores tid.

'Don Quixote de la Mancha' om herremanden uden realitetssans og hovedet fuld af ridderromantik har i filmverdenen ellers i de seneste mange år været uløseligt forbundet med Terry Gilliam.

Den tidligere Monty Python-animator har kæmpet med næb og klør for at lave 'The Man Who Killed Don Quixote' - med Johnny Depp i rollen som den skøre ridders væbner, Sancho Panza.

Gilliam kom faktisk i gang med optagelserne i 2000, men projektet led - som det fremgår af dokumentaren 'Lost in La Mancha' - en krank skæbne.

Jean Rochefort, der spillede titelrollen, fik alvorlige rygsmerter, Nato-fly på øvelse spolerede lyden, og settet blev totalskadet af uvejr.

I 2009 kunne det amerikanske brancheblad Variety ellers melde, at Gilliam var tilbage på sporet og skulle begynde optagelser i foråret 2010. Projektet er så vidt vides stadig under udvikling.