Australsk stjerneskud i ny western

Joel Edgerton bliver manden med den sorte hat
Sværdsvingende ridder i 'King Arthur', nu pistolsvingende cowboy
(© UIP)

Lynne Ramsay (Hvad med Kevin?) går western-vejen med sin kommende 'Jane Got a Gun', og instruktørens hold tæller allerede Michael Fassbender og Natalie Portman, der også producerer. Nu lader det til, at Joel Edgerton (Animal Kingdom) også skal til at sadle hesten.

Og australieren skal finde sine mørke sider frem, for han er udset til at spille cowboyen med den sorte hat, skurken John Bishop. Han leder banden, som har forrådt Janes kæreste, skudt ham næsten død og nu er på vej tilbage for at gøre arbejdet færdigt.

Natalie Portmans Jane må finde seksløberen frem for at forsvare sin mand, men én pistol er ikke nok. Michael Fassbender skal spille hendes ekskæreste, som hun modvilligt må bede om hjælp.

'Jane Got a Gun' har altså intet med Aerosmiths rape-revenge-nummer at gøre, selv om Jane og Janie ganske sikkert er søstre i ånden.

Før vi kan nyde Edgerton med sporer, cowboyhat og bolo-slips, kan man se ham i Zero Dark Thirty, hvor han tager livet af Osama Bin Laden, og i Baz Luhrmanns filmatisering af Den store Gatsby. De har begge dansk premiere til foråret.

'Jane Got a Gun' begynder optagelserne i starten af 2013 og forventes at få premiere i 2014.