Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 2012

Årets bedste film 2012

Redaktionens top 10

Stem op!
10
Stem ned!
-1
(reset)

2012 er ved at lakke mod enden, og det er blevet tid til at kåre årets bedste film..

Derfor har redaktionen på kino.dk udvalgt ti film, som tilsammen udgør de bedste film, fra året der gik.

Sådan gjorde vi:
Alle i redaktionen lavede hver især en rangeret liste på 20 film, som blev talt sammen med point (20 point for nr. 1, 19 for nr. 2 osv.) og ud fra denne, sammensatte vi en endelig top 10.

Kun film med dansk biografpremiere i 2012 har været med i kapløbet.

kino.dk's top 10 film 2012:

1. Operation Argo
2. Take Shelter
3. The Artist
4. Hobbitten: En uventet rejse
5. Looper
6. The Descendants
7. Hugo
8. Skyfall
9. Young Adult
10. Your Sister's Sister

Enig i vores top 10? Eller er der nogen, vi mangler?

Du kan også se vores respektive top 20-lister under redaktionens profiler: Søren Søndergaard, Stine Teglgaard, Tora Eff, Daniel Bentien og Kasper Løvborg.


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

The Avengers!! En af de bedste film nogensinde. Hvordan kan Kino.dk putte alle de her film over den. TDKR var også god, ikke så god som TDK, men rimelig god. Skyfall var også super, men Avengers overskygger dem alle.

Twiheart

Hvad er der i vejen med jer mennesker?!?!?!?!?!?
Twilight: Breaking dawn part2 var sgu da den bedste film!!!!!!!!
I bare nogle tabere alle sammen....

Twiheart

Og det var så min mening om jer ;)

Mariann

Prøv med et pænt sprog.. Alle er vel ikke tabere fordi man ikke har samme filmsmag som dig.. Hurra for at vi er forskellige og har forskellig smag..

satisfythecrave

Ærgelig kommentar, meget moden.

Renè

Jeg kan klare en top 5.

1. Dark Shadows
2. The Hobbit - An unexpected journey.
3. Batman 3 - The dark knight rises.
4. Brave.
5. Men in black 3.

Anonymuser/0

Årets Bedste Film;

1. The Dark Knight Rises - ingen konkurrence. Fantastisk afslutning. Hardy, Hathaway, Cotillard og Levitt var alle fremragende tilføjelser til castet. Bane var en fantastisk skurk. Catwoman kunne ikke gøres bedre indenfor Nolan's rammer. Musikken fra Hans Zimmer var fantastisk, filmens kampscener gudesmukke, og slutningen lige til tårer. Så gerne et par ting ændret i filmen, men ingen film er perfekt. Dark Knight trilogien ligger nu fast som mine yndlingsfilm.

2. The Avengers - Genial action, storslået, velskrevet, godt spillet, charmerende... Hvad mere kan man sige? Joss Whedon tog en bunke karakterer fra film der varigerede fra middelmådige til okay og lavede en fantastisk superhelte-fest som havde alt det en action-film burde have.

3. Warrior - Hjertegribene og Oscar-oversæt drama med Tom Hardy, Joel Edgerton og Nick Nolte der alle giver nogle fantastiske præsentationer. En smuk og menneskelig film som alle burde se.

4. Looper - Flot og fascinerende fremtidsthriller, tydeligt inspireret af Inception, med en ugenkendelig Joseph Gordon-Levitt og altid gode Bruce Willis. Uden tvivl en værdig opfølger til Rian Johnson's debutfilm Brick.

5. Lawless - Lidt fortællingsproblemer uden tvivl. men med en flot cinematografi, og fremragende præsentationer fra Tom Hardy, Shia LeBeouf, Jason Clarke og Guy Pearce som muligvis en af filmverdens største r**huller var Lawless en virkelig brutal og velspillet film og en fed måde at bruge nogle timer på.
"Have you met Howard?"

6. The Amazing Spider-Man - Slog Sam Raimi's underholdene med middelmådige trilogi helt ud af boldbanen. God action, en charmerende romance, gode skuespillerpræsentationer, flot action. Og alt dette fra en instruktør med én film bag sig. Glæder mig allerede til en trilogi!

Mest Positive Overraskelser;

1. The Avengers - var ikke særlig vild med Iron Man eller The Incredible Hulk, og selvom Avengers tiltrak mig med det fremragende cast var jeg sikker på at filmen ville blive en kæmpe skuffelse. For mange karakterer, for lidt action. Traileren gjorde mig heller ikke syndervild. Filmen derimod, var fantastisk. Alle skuespillerne var i topform, filmens actionscener var så genialt korigraferet at det gjorde helt ondt, effekterne var ikke til at sætte en finger på, og alle de mange karakterer fik hver deres moments to shine. Genial film, og action done right.

2. The Expendables 2 - havde ikke set 1'eren på dette tidspunkt og efter de dårlige anmeldelser havde jeg lave forventninger. Men var simpelthen så godt underholdt, elskede at se alle de største action-stjerner kaste one-liners og tæve løs på hinanden. Glæder mig allerede til 3'eren.

3. This Means War - Så den kun på grund af Tom Hardy, men trods klichéerne var jeg faktisk godt underholdt. Der var nogle rigtig gode, sjove momenter, blandt andet en hysterisk sjov Paintball scene. Pine var superunderholdene, og smækre Hardy viste endnu engang at han kan spille godt og vel hvad som helst.

4. Red Lights - Igen, lave forventninger fra dårlige anmeldelser, og selvom filmen ikke var et mesterværk eller den nye The Sixth Sense, syntes jeg rigtig godt om mange af filmens punkter. Cillian Murphy og Elizabeth Olsen er nogle af mine favoritskuespillere, Robert De Niro er altid i top og selv Sigourney Weaver som jeg normalt ikke bryder mig om, kunne jeg faktisk lide i hendes rolle. Slutningen var heller ikke så forudseelig som jeg havde troet.

5. Chernobyl Diaries - Slet ikke så dårlig som anmelderne sagde. Ikke fantastisk, men god atmosfære, fine skuespillerpræsentationer, og nogle fede chok-momenter, men desværre også mange spildte muligheder.

Største Skuffelser;

1. Hobbitten; En Uventet Rejse - Ringenes Herre trilogien er nogle af mine mest elskede film nogensinde. Kan gense dem igen og igen. Bøgerne er fantastiske. Hobbitten var, sammen med The Dark Knight Rises, de to film jeg glædede mig mest til i 2012. Udover at HRF 3D'en var foragtelig, så var filmen kedelig, ucharmerende, effekterne var på grænserne til det pinlige (især efter Ringenes Herre's fremragende effekter og brug af make-up), musikken var kedelig, og kampscenerne flade. Udover Gollum-scenen, filmens eneste højdepunkt, var der intet godt at sige om Jackson's forventede film. Det er virkelig lang tid siden jeg har været så tæt på at rejse mig og gå fra biografen.

2. Sinister - havde de højeste forventninger, men hvor blev jeg skuffet. Lige ud over en helt fantastisk lydside var Sinister en lam omgang. Twistet kunne forudsees inden for de første 20 minutter og de få scener der faktisk var uhyggelige var allerede blevet vist i traileren.

3. Silent Hill: Revelation - den første Silent Hill var anderledes, velspillet, ubehagelig, uhyggelig, visuelt smuk og havde en utrolig atmosfære som få gyserfilm har. Revelation havde nogle gode øjeblikke hist og her, og Pyramid Head er stadigvæk en ultra-skræmmende boogie-man, men selve filmen var desværre skuffende.

4. Haywire - På ingen måde dårlig, men med et cast der indeholder Michael Fassbender, Channing Tatum, Michael Douglas, Antionio Banderas, Ewan McGreggor og røvsparkende seje Gina Carano havde jeg forventet mere. Actionscenerne var især skuffende.

Dårligste Film;

1. Twilight: Breaking Dawn part 2 - Det er Twilight? For helvede. Det eneste gode er dog at det er slut. Filmens twist er grinagtigt, effekterne er pivringe, på græsen til at ligne 80'er Nintendo, skuespillet er tåkrummende forfærdeligt og skurkene er muligvis de største kujoner nogensinde set i en spillefilm.

2. Cabin In The Woods - Er ligeglad om denne film er "meta" eller en hyldest til gysergenren. Den var kedelig, tam, dårlige effekter, kedeligt og ucharmerende skuespil, og hverken uhyggelig ELLER sjov, hvilket er lidt af en crime for en gyserkomedie.

3. Hobbitten - En Uventet Rejse - har allerede forklaret dette. Magter det ikke igen ;)

stina

1) Looper
2) Lawless
3) The Avengers
4) The Dark Knight Rises
5) Ted
6) Skyfall
7) Hobitten
8) Life of Pi
9) The Descendants
10)Hunger Games

Sørenuser/756739

Ros:
Argo + Take Shelter på de to første pladser
Ris:
Amour glimrer ved sit fravær

Kenneyuser/429181

Smag og behag er selvfølgelig forskellig - men jeg synes absolut årets bedste er:

De Urørlige

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

2 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

3 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

3 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

5 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

6 dage siden

Aktive debatter