USA top 10: Stærk holdindsats ført an af 'Breaking Dawn Part 2'

De nyeste og mest populære film i USA
Superhelte-team á la børnefantasi
(© DreamWorks Animation)

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 bibeholdt sin 1. plads i de amerikanske biografer, men ellers var det mere eller mindre en holdindsats.

Ingen film indspillede over 45 mio. dollars, mens hele fem film formåede at indspille over 20 mio. dollars. Altså et stærkt felt uden helt store vindere eller tabere.

På grund af helligdagene omkring Thanksgiving havde alle filmene premiere onsdag i sidste uge.

Rise of the Guardians
En 4. plads er nok lidt af en skuffelse for DreamWorks Animation, hvis nyeste film, 'Rise of the Guardians', blot formåede at indspille 24 mio. dollars i sin åbningsweekend. Animationsfilmen samler et hold kendte eventyrkarakterer som Julemanden, Påskeharen og Tandfeen, og derfor kan den kommende juletid vise sig at blive rigtig god for filmen. 'Rise of the Guardians' har fået den danske titel 'De eventyrlige vogtere' og er aktuel i biograferne herhjemme.

Life of Pi
Ang Lees filmatisering af bestselleren af samme navn gik ind på en 5. plads med 22 mio. dollars, godt hjulpet på vej af gode anmeldelser og snak om Oscar-nomineringer. Filmen om en dreng og hans kamp for overlevelse på verdenshavene er instruktørens første i 3D. 'Life of Pi' får dansk premiere den 25. december.

Red Dawn
Remaket af actionfilmen fra 1984, med den danske titel Blodrødt daggry, er blevet forsinket flere gange, men åbnede nu endelig i de amerikanske biografer. Det blev til et hæderligt resultat og 14,6 mio. dollars i weekenden. Filmen har Chris Hemsworth (Thor) i den rolle, som Patrick Swayze spillede i den oprindelige version, og 'Red Dawn' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Top 10-filmene har tilsammen indspillet 198,6 mio. dollars, hvilket var 34 % bedre end sidste år, hvor Breaking Dawn Part 1 indspillede 41,7 mio. dollars og derved tog 1. pladsen for anden uge i træk.

Top 10 USA: 23. - 25. november
1. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 - total $226,9 mio.
2. Skyfall - total $221,7 mio.
3. Lincoln - total $62,2 mio.
4. Rise of the Guardians - total $32,6 mio.
5. Life of Pi - total $30,2 mio.
6. Wreck-It Ralph - total $149,5 mio.
7. Red Dawn - total $22 mio.
8. Flight - total $61,5 mio.
9. Silver Linings Playbook - total $6,5 mio.
10. Argo - total $92 mio.