Svensker er ny Tarzan

Alexander Skarsgård tager arven op efter Weissmuller
True Blood-stjernen skal spille Tarzan
(© HBO)

'Tarzan' skal genoplives på film, men det har vist sig nemmere sagt end gjort. Nu lader det imidlertid til, at projektet er på skinner. Warner Bros., som producerer, har angiveligt fundet både instruktør, manusforfatter og hovedrolleindehaver.

Alexander Skarsgård skal tage arven op efter svømmemesteren Johnny Weissmuller, der i 40erne spillede den liansvingende helt i 19 film. Der er dog endnu ikke skrevet under på noget.

Svenske Skarsgård slog igennem som ældgammel skandinavisk vampyr i HBO-serien 'True Blood', og ja, han er søn af Lars von Trier-darlingen og Hollywood-stjernen Stellan Skarsgård.

Og sidste uge blev det annonceret, at den talentfulde Harry Potter-instruktør David Yates skal stå bag myten om aristokrat-sønnen, som efterlades i junglen og opfostres af aber.

Stephen Sommers (Mumien) og Guillermo del Toro har if. Empire begge været i spil som instruktør, og sidste sommer annoncerede Warner Bros., at Craig Brewer, manden bag remaket af Footloose, skulle være manden med megafonen.

Brewer er dog endt som manuskriptforfatter på filmen over Edgar Rice Burroughs’ romanserie - men også her har der været mange skribenter i spil.

'Tarzan' tager if. Empire udgangspunkt i tiden efter Tarzan alias John Clayton III er vendt hjem til England. Dronning Victoria beder jungledrengen tage til Congo og redde en diamantmine fra en frygtindgydende krigsherre.

Samuel L. Jackson skulle eftersigende være Yates' favorit til rollen som den amerikanske borgerkrigs-veteran, Tarzan slår pjalterne sammen med.

Hvornår, vi kan forvente at se 'Tarzan' i biografen, er endnu uvist.