Cookie- og Privatlivspolitik
Kend dit monster

Kend dit monster

Guide til uhyrene i 'Hotel Transylvania'

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

I morgen er der premiere på animationsfilmen Hotel Transylvania, hvor Dracula åbner dørene til sit hotel for misforståede monstre verden over, der blot trænger til lidt fred og ro.

Vi har samlet op på de gamle fortællinger om de overnaturlige væsner.

Dracula

Dracula
Fortællingen om Dracula stammer fra Bram Stokers bog fra 1897. Dracula var i bogen en greve på et gods i Transsylvanien, og så var han også vampyr, der drikker menneskers blod. Da greven forsøger at flytte til England, møder han modstand fra Abraham Van Helsing og hans gruppe af vampyrjægere.

Frankensteins monster

Frankensteins monster
Victor Frankenstein er egentlig navnet på den videnskabsmand, som i Mary Shelleys bog fra 1818 byggede en mand af ligdele, der blev til et forfærdeligt monster. I dag referer man oftest helt forkert til dette monster som Frankenstein, selvom det rigtigt hedder Frankensteins monster.

Varulv

Varulven
Legenden siger, at en varulv er en mand, som kan transformere sig til en ulve-lignende skikkelse ved fuldmåne. En varulv er ikke som en almindelig ulv - den er meget større, farligere og kan kun gå på sine bagben. Myter og folkesagn om varulve stammer helt tilbage fra det antikke Grækenland.

Mumien

Mumien
I det gamle Egypten viklede man de døde konger ind i stof, før man begravede dem i pyramider og gravkamre. Men i 1827 skrev Jane C. Loudon science fiction-gyseren 'The Mummy!', hvor mumien Cheops vækkes til live i det 22. århundrede, og siden har mumien været et skræmmesymbol på de levende døde.

Den usynlige mand

Den usynlige mand
'Den usynlige mand' er titlen på bogen af H.G. Wells fra 1897, der introducerer videnskabsmanden Griffith, som arbejder på at gøre ting usynlige. Han afprøver sin teori på sig selv, men sidder pludselig fast i en tilstand, hvor ingen kan se ham.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

1 time siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

3 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

3 dage siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

3 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

3 dage siden

Aktive debatter