Det vidste du ikke om Twilight!

30 ting, du (måske) ikke vidste om 'The Twilight Saga'
Twilights par nummer 1
(© Nordisk Film)

The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 2 har premiere den 15. november. Vi varmer op med masser af trivia om de fem romantiske vampyr-film.

1. Over 5.000 gik til audition til rollen som Edward.

2. Kristen Stewart og Robert Pattinsons audition til rollerne som Bella og Edward foregik hjemme hos instruktør Catherine Hardwicke privat, og eng-scenen blev øvet i Hardwickes egen seng.

3. Kristen Stewart har naturligt grønne øjne, men hun bærer kontaktlinser i filmene for at matche Bellas brune øjenfarve.

4. Når de onde vampyrer optræder for første gang i Twilight, har skuespillerne små hjemmesko på malet som fødder.

5. Jessica er i film-serien en kombination af bogens karakterer Jessica Stanley og Lauren Mallory.

6. Taylor Lautner bærer paryk til rollen som den langhårede udgave af Jacob Black.

Tayler Lautner

7. Når Bella i 'Twilight' finder et link til boghandlen i Port Angeles, er linket ovenover til Little Brown – forlaget bag Twilight-serien.

8. Forsidebilledet til romanen 'Twilight' kopieres, da Bella taber et æble i cafeteriet, og Edward samler det op og vugger det i sine hænder.

9. Da Bella og Edward i 'Twilight' ligger i engen, skinner solen gennem trætoppene og former et hjerte mellem dem.

10. Så snart Robert Pattinson var blevet castet til rollen som Edward, flyttede han til Oregon og begyndte at arbejde med sin rolle. Han trænede fire timer om dagen og lærte bl.a. at slås, spille baseball, køre bil og lave stunts.

11. Æblet på forsiden af bogen 'Twilight' er ikke kun et symbol på det forbudte eller evig ungdom. Ifølge Stephenie Meyers officielle hjemmeside, valgte hun æblet, fordi det i litteraturen altid har forårsaget ballade, fx i 'Snehvide og de syv dværge' og den græske mytologi, hvor prins Paris giver det gyldne æble til Afrodite, men også fordi æble symboliseret et valg.

12. Uden at vide det bidrog Robert Pattinson med to sange til den første film. Sangene "Never Think" (som spiller i restaurant-scenen) og "Let Me Sign" (spillet i scenen, hvor Edward drikker Bellas blod for at redde hende). Pattinson vidste tilsyneladende ikke, at en tredje part havde givet instruktøren en kopi af noget musik, han havde indspillet for år tilbage.

13. Robert Pattinson nægtede at få plukket eller vokset sine øjenbryn, som han ellers fik i den første film, hvilket resulterede i et mere busket look i de følgende film.

14. Da den amerikanske premiere på The Twilight Saga: New Moon blev afholdt den 16. november 2009, var det fuldmåne.

15. Ringen, som Bella bærer på sin pegefinger i 'New Moon' er smykket med en stor månesten.

16. Vampyrernes øjne afslører, hvad de drikker. The Cullens, der kun drikker blod fra dyr har topaz-farvede øjne, hvorimod The Nomads og The Volturi har røde øjne, fordi de drikker menneskeblod.

17. 'New Moon' indeholder mange reference til William Shakespeares 'Romeo og Julie', der ifølge bøgernes forfatter, Stephenie Meyer, havde en stor indflydelse på bogens tilblivelse. Da Bella vågner fra sin drøm i begyndelsen af 'New Moon', har hun teaterstykket liggende ved siden af sig, og under en scene i skolen ser klassen en gammel filmversion af 'Romeo og Julie'.

18. Når Caslisle renser Bellas sår efter hendes 18-års fødselsdag, smider han en tændstik ned i en glasskål med blodig gaze. Hvis du ser godt efter, ligner det coveret på romanen 'New Moon'.

19. Når Taylor Lautner i 'New Moon' løfter sin motorcykel ned fra ladet på sin truck, bliver den i virkeligheden holdt oppe af wirer i en kran, der efterfølgende blev fjernet digitalt.

20. Da Jessica og Bella forlader biografen I 'New Moon', er det meste af dialogen improviseret.

21. Kristen Stewart bar paryk i The Twilight Saga: Eclipse, fordi hun havde klippet sig korthåret til en rolle I filmen 'The Runaways'.

22. Kristen Stewart tog sine high school eksamener via korrespondance, en uge før hun skulle filme Bellas translokation i 'Eclipse'. For at have et billede til minde om sin sidste skoledag, fik hun taget et foto på settet med en statist.

23. Den originale sexscene mellem Edward og Bella i The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 1 blev vurderet til at være uegnet for børn under 17 år. Scenen blev derefter redigeret, så den blev tilladt for børn over 13 år.

Kristen Stewart

24. Robert Pattinson måtte koncentrerer sig for ikke at flække sammen af grin under scenen i 'Breaking Dawn - del 1', hvor Bella føder.

25. I 'Breaking Dawn - del 1' blev jordbærsyltetøj blandet med flødeost brugt til at simulere blod på den nyfødte.

26. Under Edward og Bellas vielse og første kys som mand og kone i 'Breaking Dawn - del 1' spiller den samme sang, som de dansede til ved skoleballet i afslutningen af 'Twilight'.

27. Bellas krop var en protese fra skuldrene og ned i fødselsscenen i 'Breaking Dawn - del 1'. Der var en åbning i bordet, så Kristen Stewart kunne ligge komfortabelt nedenunder sammen med en dukkefører, der styrede protesens lemmer.

28. 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 2' havde et budget på 75 millioner dollars og var dermed den dyreste af de i alt fem film.

29. I 'Breaking Dawn - del 2' blev der både brugt en robot-baby og en virkelig tre uger gammel baby. Kristen Stewart foretrak at arbejde med den virkelige baby, da hun følte, at den hjalp hende til at spille mere troværdigt.

30. Under optagelserne til 'Breaking Dawn - del 1 og 2' havde Mackenzie Foy, der spiller Renesmee, en bødekasse som hun fik de andre skuespillere til at betale til, hver gang de bandede i hendes nærvær.